Šíp.deník.cz

Kdo se bojí avokáda? Celebrity prozradily svoje největší strachy a fobie!

Všichni se něčeho bojíme. Někdo šílí z pavouků, další z čísla třináct, jiní se smrtelně děsí vos, včel, sršní a čmeláků, a někdo…avokáda. Nebo delfínů. Které slavné osobnosti na sebe práskly své největší fobie?

1 / 11
Celebrity a jejich strachy

Dobře, strach z různých brouků, výšek, vody, ohně, mluvení na veřejnosti, to jsou běžné a většinou zcela racionální strachy spojené s nepříjemným zážitkem. Během života si ale vytvoříme i docela absurdní strachy, pro které nemáme vysvětlení. Například fobie z krásných žen (venustraphobia), z nalezení zlata (aurophobia…jako fakt?), strach z papeže (hezky nazvaný papaphobia), ba dokonce fobie z fobií (photofobia). A ještě stojí za zmínku hippopotomonstrosesquippedaliophobia, neboli fobie z dlouhých slov.

Čeho se ale bojí taková miliardářka Kylie Jenner (chrometophobie, tedy strachu z peněz určitě ne), hobit Martin Freeman, Liam Payne z One Direction, Katie Holmes (určitě ze scientologické církve) nebo Matthew McConaughey?

Kylie Jenner

Make up dělá divy, že? Kylie Jenner, dámy a pánovéíZdroj: profimedia

Časopisem Forbes zvolená nejmladší miliardářka má dva obrovské strachy a žádný z nich nezahrnuje nepřeberné množství peněz. Prvním z nich je strach z motýlů.

,,Mám hrůzu - hrůzu! - z motýlů. Ze všech motýlů," přiznala v epizodě své reality show Life of Kylie. Dodala však, že pokud se jim utrhnou křídla, už nejsou tak strašidelní. 

Druhý, podivnější strach, je prach v hrníčku. ,,Nejpodivnější věc, které se bojím," prozradila u Ellen Degeneres, ,,je prach v hrníčku. Je to něco, co mě děsí, a pokud je toho prachu hodně, odrovná mě to."

Martin Freeman

Martin Freeman (168 cm)Zdroj: Profimedia.cz

A tady máme toho strašpytla, který se děsí nejoblíbenějšího ovoce dnešní mládeže - avokáda. A neděsí ho ani tak jeho chuť, spíše to, jak vypadá a co se může stát, pokud ho pozře.

,,Kdykoliv mám avokádo, kdykoliv to avokádo krájím a vidím tu pecku, tak mám vidinu, jak se mi zasekává v krku. Šklebím se, kdykoliv na to pomyslím. Nemůžu to vystát."

Tyra Banks

Tyra BanksZdroj: profimedia

Superbývalá supermodelka má děs z delfínů, těch roztomilých savců!

,,Vy se jistě domníváte, že jsou roztomilí a přátelští… no, pro mě rozhodně nejsou. Stačí jen vidět delfína nebo se o jednom bavit a zachvátí mě panika. Děje se to zrovna teď!" A opravdu, po této větě se pozvracela strachy.

Khloé Kardashian

Khloe Kardashian (2019)Zdroj: profimedia

V každém žebříčku, kde figuruje jedna Kardashianka, musí zákonitě být ještě jiná. Druhá nejstarší a v pořadí třetí s největším plastickým zásahem má strach z pupíků a my se nebudeme divit, pokud si ho chirurgicky odstraní.

,,Nenávidím pupíky. Mého se dotknout nemůžete a já se nechci dotknout vašeho. Do sprchy nosím rukavici a křičím pokaždé, když se ho dotknu!"

Liam Payne

Liam payne, One DirectionZdroj: winto

Bývalý člen rozpadlé skupiny One Direction se štítí lžiček a kávu si pravděpodobně míchá vidličkou. Kde se ale jeho strach ze lžiček vzal?

,,Je to divné. Jako malý jsem hodně zlobil, a když ve škole zlobíte, nutí vás za trest umývat nádobí," prozradil. ,,A já musel umýt spoustu nechutných lžiček, a tak nějak to ve mně zůstalo. Nechápu, co lidi s těma lžičkama dělají a nechci to ani vědět!

Kendall Jenner

Kendall Jenner (2019)Zdroj: profimedia

A kde se nachází dvě Kardashianky…a tak dále. Kendall Jenner, pofiderní modelka bez jakýchkoliv skillů se bojí malých dírek. Jako i těch svých. Asi.

,,Každý, kdo mě zná, ví, že trpím silnou tryphophobií," prozradila fanouškům přes svou aplikaci, protože to je dnes moderní. ,,Tryphophobici se bojí malých dírek a divných vzorů. Palačinky, medové plástve nebo lotosové květy (to je nejhorší!) jsou největší spouštěče mého strachu. Nemůžu se do těch malých dírek ani podívat… kdo ví, co se tam schovává?!"

Katie Holmes

Katie HolmesZdroj: Profimedia.cz

Jsme si jistí, že kromě strachu z mývalů doopravdy trpí i Scientologophobií, kterou jsme si teď vymysleli, ale všichni víme, co je tím myšleno.

,,Jednou jsem seděla venku a přišel ke mně mýval, jako úplně ke mně. Čekala jsem, že se mě bude bát, ale on na mě zíral, jako by se mě chystal nakopat. Nevěděla jsem, co dělat, tak jsem tam seděla, štěkala na něj a čekala, až uteče."

Matthew McConaughey

Matthew McConaugheyZdroj: Profimedia.cz

Jeho příjmení v nás spouští onu fobii z dlouhých slov. Milý Matthew, hrdina Temného případu, se bojí otáčivých dveří. Už tak drsně nevypadá, co?

,,Když jsem blízko otáčivých dveří, chytám úzkosti," prozradil.

Co se děje u nás?

Zdroj: Soňa Broulíková
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů