Šíp.deník.cz

DÁMY, POZOR: Krasavci Vojta Kotek, Kryštof Hádek a Jakub Prachař v novém filmu!

3 fotografií 3
Vojta Kotek, Kryštof Hádek a Jakub Prachař ve filmu Prázdniny v Provence
Vojta Kotek, Kryštof Hádek a Jakub Prachař ve filmu Prázdniny v Provence
Zdroj: Bontonfilm
Záběr z filmu Prázdniny v Provence Záběr z natáčení filmu Prázdniny v Provence
Sdílej článek:

Pokud máte rádi letní komedie a navíc mladé a pohledné české herce, určitě byste si neměli nechat ujít film Prázdniny v Provence. Už z názvu je jasné, že se rozhodně bude na co dívat. 

Léto neskončilo, zábava trvá. Herecká trojice Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek prodlouží letní sezonu a prázdniny v nové komedii režiséra Vladimíra Michálka Prázdniny v Provence. Na plátně se tak znovu sejde herecká trojice z úspěšné zimní komedie Padesátka, tentokráte v letní atmosféře u moře s chutí a vůní sladké Francie.

A o co ve filmu půjde? 

Tři kamarádi a členové kapely se z minuty na minutu rozhodnou utéct z koloběhu práce a před přísnou manažerkou do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají nečekanou volnost a potkávají místní postavičky ospalého přímořského městečka, včetně krásné dívky, která umí lámat srdce.

Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace a průšvihy. Zapřisáhlý hulič marihuany, hláškující lidový filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství.

Film se kompletně natáčel přímo v Provence v městečku Six-Fours-les-Plages ležícím na pobřeží mezi Marseille a Nice. „Málokterý český štáb se s filmem podívá do Cannes, my jsme si to tam okoukli pro jistotu už během natáčení. Měli jsme to nedaleko a pro filmaře šlo o povinný výlet," řekl producent filmu Vojtěch Frič.

Štáb i herci strávili měsíc společně v domě na jihu Francie, a přestože se plnil natáčecí plán, letní atmosféra spojená s geniem loci se prolínala s tou filmovou. Námět a scénář vznikl podle zážitků scenáristy Daniela Miňovského z cestování po Francii a pobytu u známých. Reálný základ tak mají i některé figury filmu, například postava rázovitého moravského vinaře, který se usadil na statku ve Francii a kterého hraje Igor Bareš.

Vedle Kotka, Prachaře, Hádka a zmíněného Bareše hraje ve filmu Jana Krausová, Denisa Pfauserová, Chantal Poullain, Jaromír Nosek, Eva Leimbergerová, Jan Novotný nebo Anna Stropnická a vy se můžete podívat na malou ochutnávku…

Zdroj: Youtube
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů