Šíp.deník.cz

ROZVOD, KRACH, KONEC KARIÉRY: Jak dnes vypadá Dominik Hašek a čím se živí?

Snad každý Čech musí být pyšný na rok 1998, kdy hokejisté vybojovali v Naganu první zlatou olympijskou medaili. Celý národ se stmelil, všichni oslavovali a sportovci byli vynášeni do nebes. Ale čas je s každým neúprosný a sláva jednou opadne. Jak si dnes žije hokejový brankář, kterého obdivoval celý svět, Dominik Hašek? Budete se divit, jakým směrem se ubral!

2 / 21
Je to neskutečné, ale opravdu je to dvacet let, kdy lidé chtěli Haška za prezidenta.

Kdo před dvaceti lety s hokejisty neslavil, jako by nebyl.

Na Staroměstském náměstí si to hokejisté doslova užívali.Zdroj: Instagram/Profimedia.cz

Přesně před dvaceti lety Česko zažilo takovou euforii, kterou ještě nezažilo. Najednou se celá národ semknul a nebylo snad člověka, který by nekoukal na hokej na olympijských hrách. V Naganu byl totiž takový tým, který všechno přejížděl jako nezdolný tank.

A velký podíl na tom měl hokejový brankář Dominik Hašek.

Dominik se za tu dobu snad ani nezměnil.Zdroj: Instagram/Profimedia.cz

Najednou se všichni měli rádi, radovali se a hokejisty vychvalovali do nebes. Všichni byli z té první zlaté medaile natolik paf, že dokonce vyvolávali: „Hašek na hrad“. Náš nejlepší hokejový brankář si užíval svou slávu, byl v nejlepších letech, jeho kariéra gradovala.

Každý si chtěl na Dominátora aspoň sáhnout, každý ho chtěl poznat, kluby se o něj praly.

Dominik Hašek letos vstoupil do hokejové síně slávy.Zdroj: Deník/Luboš Jeníček

V té době ještě nevěděl, co ho vlastně v budoucnosti čeká. Žil jen hokejem, miloval ten adrenalin, to napětí, tu euforii z vítězství, i zklamání z prohry. Miloval to. Nedokázal si představit, že by bez milovaného sportu mohl někdy žít, ale ono se tak po letech opravdu stalo.

Ale trvalo nějakou dobu, než se slavný sportovec našel a připustil si, že už se k hokeji nevrátí.

Dominik Hašek se nemohl dopočítat zubů. Zdroj: Deník/Luboš Jeníček

U Dominika Haška se po letech od vítězství opravdu hodně změnilo. Kariéru kvůli věku musel ukončit. Ale dělal to s těžkých srdcem. Asi proto se několikrát vracel, chybělo mu to napětí, ta potřebnost, chtěl se někde vybít. Ale ani takový hokejový velikán věk nezastavil.

Vzhledově ale to spíš vypadá, že se zakonzervoval. Sice nějaká ta vráska přibyla, ale to se u mužů ztratí.

Hašek si vybral, zařídí mu Líba další štaci v NHL?Zdroj: archiv

Nakonec musel už opravdu hokejovou výzbroj pověsit na hřebík. Nakonec stál před prázdnou budoucností, jako hodně sportovců se bál o to, co s ním bude. Přeci jen si nikdo z nás nedokáže představit, že ze dne na den opustíte něco, co vás celý život naplňovalo, bavilo a ještě k tomu živilo.

Byl postaven před životní výzvu - začít od začátku žít jak soukromý, tak i profesionální život.

Kdy Dominik Hašek přečte národu, že se vrací k hokeji?Zdroj: Get Photo/Pavel Rakušan

Už v době své největší slávy se Dominik snažil myslet na zadní kolečka. Pustil se do podnikání a založil si vlastní značku oblečení Dominátor. Bohužel ale po čase zjistil, že to byl velký přešlap a „zahučel“ v tom v desítkách milionů.

Značka jeden čas prosperovala, ale nakonec se na módním trhu neuchytila. Ani slavné jméno nepomohlo.

Hašek se svojí typickou helmou s mřížkou prozáří česká kluziště.Zdroj: Deník

Naštěstí to pro něj nebyla taková obrovská ztráta, protože ještě hrál v NHL a mohl si to vydělat zpět. Ale po podnikání i po tom fiasku neustále pokukoval a vrátil se k němu právě po konci profesionální kariéry. Našel se ve výrobě energetických drinků.

Sám moc dobře ví, jak moc je důležitá energie přes den, tak by chtěl být lidem nápomocen.

Hašek si obléká pardubický dres po dvaceti letech.Zdroj: Šíp

I když je to spíše malovýroba, vypadá to, že se hokejistovi daří. Firma se mu zvětšuje a našel v tom zalíbení. Někomu možná přijde trochu úsměvné prezentace jeho značky, kdy je to na takové trošku legrační verzi, ale Dominik si nestěžuje.

A v soukromém životě se mu toho událo také spousty. Po celý život měl po boku milující manželku, kterou ale nakonec po dvaceti letech opustil, protože se zamiloval do vrcholové manažerky Libuše Šmuclerové. Neviděl, neslyšel, kvůli dámě na úrovni se rozvedl.

Spálil mosty tak rychle, jako se zamiloval do šarmantní bývalé manželky moderátora Romana Šmuclera.

Dominik HašekZdroj: Šíp

Nakonec ale zůstal sám. Nebo snad má někoho, kdo mu dělá společnost? To a více o životě slavného sportovce se dozvíte dnes v živém rozhovoru od 14.30. Máte se na co těšit. A kde to můžete sledovat? Na facebookových stránkách „Lucie, postrach celebrit“, „Magazín Šíp“ a na instagramovém profilu @luciepostrachcelebrit.

Nezapomeňte se dívat, protože takový otevřený rozhovor Dominik Hašek ještě nedal.

Hašek si oslav se Stanley Cupem užíval dosytostiZdroj: archiv

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů