Štefan Margita zažil opravdové chvilky hrůzy. Hudebník vyrazil na koncert na Slovensko a když se chtěl po vystoupení dovolat své manželce Hance Zagorové, nebrala telefon.

"Byl jsem v Košicích, před velkým koncertem jsme tam měli ještě dvě talkshow v divadle. Po odpoledním představení jsem s Hankou ještě mluvil, byla v naprosté pohodě a v pořádku. Po večerním jsem se už nedovolal. Nejdříve jsem zlanařil kamarádku, která pomáhá Hance při koncertech. Přijela, zvonila, bouchala, Hanka neotvírala. Pak jsem volal naši neteř a jejího manžela, kteří také hned přijeli. Domluvili se, že musíme zavolat zámečníky. Ti do deseti minut dorazili, ale řekli, že bez přítomnosti policie otevřít nemohou," popsal operní pěvec v pořadu Showtime.

"Policie přijela a Hanku pak našli nahoře v ložnici vedle postele v bezvědomí. Intoxikace léky to nebyla. Hanka chodí na krev a na destičky, pravděpodobně jich měla málo. Cítila se špatně, a když vstala, nejspíš upadla. Vedle postele byl i telefon. Máme tam také stojan na cédéčka a to všechno na ni v téhle chvíli spadlo. Už se samozřejmě neprobrala," dodal Margita, který byl z celého zážitku pořádně otřesený.

Potřebuje hlavně jeviště

Stav Hany Zagorové se po hospitalizaci naštěstí po pár dnech zlepšil. "Ve středu byla ještě mírně unavená. Ale už je zase jako vyměněný člověk. Ve čtvrtek už se usmívala, chtěla si povídat, říkala si o knížku na čtení. Je zkrátka taková, jakou ji za těch třicet let znám," sdělil Štefan Margita ve výše zmíněném pořadu dobré zprávy.

Pěvec si ale uvědomuje, že jeho ženě chybí v první řadě vystupování a právě psychika může mít na její uzdravení veliký vliv.

"Budu na ni muset dávat pozor. Myslím, že hlavně potřebuje jeviště. Ať se rychle vrátí na pódium, ať je mezi svými, s publikem, které ji nabije energií natolik, že bude určitě zase v pořádku. Koncert v Lucerně 16. prosince pořád plánuje. A já tam chci sedět," dodal Margita, který věří, že tento termín koncertu jeho milovaná už nebude muset rušit.

Zagorové se udělalo lépe, Margita se vrací na turné

Štefan Margita za Hanou Zagorovou nejprve docházel na III. interní kliniku Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Nyní už hvězdu přeložili na běžné lůžkové oddělení Ústavu hematologie a krevní transfuze a i tam manžel zpěvačky pravidelně chodí na návštěvy.

"Když v pátek ráno Hanku přemístili z interny na normální oddělení, oddechl jsem si, protože je na tom opravdu líp. Hanka už má dobrou náladu. Nová krev jí dělá dobře," prozradil Blesku Margita.

Kvůli kolapsu své ženy zrušil operní pěvec svůj koncert v rodných Košicích, který měl být oslavou jeho 65. narozenin. Další naplánovaná vystoupení už ale Margita fanouškům rušit nechtěl, a proto se mu velice ulevilo, když se jeho Haničce udělalo lépe. První koncert turné 36 koncertů Intimity se konal v neděli ve městě Tachov.

Margita se na své turné velice těšil a návrat na pódium už by přál i své ženě.