Šíp.deník.cz

Herec Ladislav Mrkvička BOJUJE S VÁŽNOU NEMOCÍ! Často musí být v nemocnici

Brzy herec Ladislav Mrkvička oslaví osmdesátiny. Na svůj věk vypadá dobře, ale jeho tělo ho zrazuje čím dál víc a častěji. Přiznal, že trpí hodně vážnou nemocí, která ho často upoutá na lůžko a musí vyhledat odborníky. O co se vlastně jedná? A co mu dodává energii žít dál?

2 / 21
Ve společnosti se moc neukazuje.

Ve společnosti se moc neukazuje.Zdroj: Profimedia.cz

Herec si prošel v životě doslova peklem

Ladislav Mrkvička by rád napravil své chyby.Zdroj: Profimedia.cz

Herecký bard Ladislav Mrkvička vždycky působil tak drsně, že celý život zvládá i přes komplikace s jasným přehledem. Jenže když ho začalo zrazovat jeho vlastní zdraví, tak mu jeho optimismus docházel. S vážnou nemocí bojuje, ale bojí se, že ho nadobro upoutá na lůžko.

Nechce, aby se o něj ostatní museli starat.

Dostane se ze závislosti nakonec jeho syn?Zdroj: Profimedia.cz

Nikdy by nepřežil, kdyby byl ostatním na obtíž. Sice má 5 dětí, takže by se o něj měl kdo starat, ale to by nepřenesl přes srdce, že ho někdo musí oblékat, pomáhat mu vstát nebo krmit. O svojí soběstačnost bojuje všemi silami.

Přes srdce by neusnesl, kdyby musel potřebovat cizí pomoc.

Ladislav MrkvičkaZdroj: Profimedia.cz

„Moje diagnóza zní Polymyalgia rheumatica, což je poměrně těžké těžké zánětlivé onemocnění kloubů, svalů, postihující lidi nad 70 let věku… Ale musím říct, že po té léčbě se cítím velmi dobře. Samozřejmě to nechci zakřiknout, ale teď momentálně je to takhle,“ prozradil časopisu Sedmička známý herec.

Naštěstí bojuje všemi silami nad nepřízní osudu.

Neví, jak by synovi pomohl.Zdroj: Profimedia.cz

Přiznal, že také občas musí na pár dní do nemocnice na kapačky, aby měl zase dost sil s tou bolestivou chorobou bojovat. Občas si totiž přijde jako nemohoucí stařík, který je jen svému okolí na obtíž. Naštěstí se jeho zdraví zlepšilo, tak zas má chuť a sílu žít.

Práce ho drží doslova nad vodou.

Ladislav MrkvičkaZdroj: Profimedia.cz

Dlouhou dobu se také nikde v žádné roli neobjevil. Bylo to kvůli nemoci? „Víceméně ne. Já jsem ty role odmítal. Opravdu jsem nechtěl jít do všeho a za každou cenu. Když vidím některé věci, které vznikaly nebo vznikají, prostě jsem řekl, že tohle vážně ne,“ vyprávěl Ladislav.

V divadle už kvůli náročným textům herce neuvidíte.

Ladislav MrkvičkaZdroj: Profimedia.cz

Toho teď nabíjí hlavně jeho práce na DAMU, kde učí studenty herectví. Rozhodně má mladým talentům co předat, protože si sám zahrál spousty krásný a velkých rolí. A co je hlavní, ta práce mu dodává energii do dalších dní.

Miluje, když je obklopen svými studenty.

Hrál spoustu rolí, ale v té otcovské zklamal.Zdroj: Profimedia.cz

„Musím říct, že mě to baví, těší a mám z toho radost. Jsou to dvě skupiny studentů po čtyřech až po šesti lidech a je to bezvadný a dá se to zvládnout. A to, že se pohybují mezi mladými lidmi, mi dodává energii,“ prozradil svůj recept na „věčné mládí“.

Lidé ho nabíjejí energií a dodávají mu sílu žít.

Prací zahání smutek ze soukromého života.Zdroj: Profimedia.cz

S hercem se život moc nemazlil. Kromě nemoci, se kterou bojuje, bojoval i se svým synem Jakubem, který začal fetovat. Kradl rodičům peníze, hrál automaty, za každou cenu potřeboval drogu. Herce to dostalo na samé dno. Jak to se synem nakonec dopadlo, nechce říkat. Ví, že u feťáků člověk bohužel nikdy neví, jak dlouho vydrží abstinovat.

Bohužel synovi sám nedokáže pomoci.

Ladislav Mrkvička se nyní velmi trápí. Zdroj: Deník

Aby toho nebylo málo, tak ho před pár lety opustila manželka a na stará kolena zůstal sám. Musí o sebe pečovat, i o domácnost, v jednu chvíli to chtěl zabalit. Ale naštěstí chytil druhý dech a zjistil, že si vlastně vystačí i sám. Jen se prostě upnul na práci.

Stále věří, že si ještě nějakou tu pořádnou roličku "střihne".

Ve společnosti se moc neukazuje.Zdroj: Profimedia.cz

Máme pro vás i další pikantnosti ze zákulisí českého showbyznysu. Pusťte si toto video:

unavailable_media_fill Omlouváme se, video již není dostupné.
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů