Šíp.deník.cz

Jak je na tom herečka Jana Brejchová? Její stav se ZHORŠIL!

Jana Brejchová
Jana Brejchová
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Stav jedné z našich nejlepších hereček se opět zhoršil. K její nemoci se prý přidala i zlomenina krčku, která bývá pro mnoho starších lidí fatální. Jak dlouho ještě bude bojovat?

Jana Brejchová (75) se z očí veřejnosti stáhla už před mnoha lety, její zdravotní stav byl ale natolik dobrý, že mohla sama bydlet v bytě v pražských Vršovicích, kam za ní rodina docházela na časté návštěvy.

Vše se ale změnilo v říjnu roku 2013, kdy ji její dcera Tereza Brodská našla v bytě ležet v bezvědomí. Herečka byla převezena do nemocnice a následně do rehabilitačního centra na pražských Malvazinkách. A tehdy přišla první zdrcující zpráva o jejím stavu. „Vše způsobil úbytek bílé hmoty mozkové. Ten způsobuje malátnost, ztrácení rovnováhy a všechno s tím spojené," řekla Tereza, která v tu chvíli už věděla, že její maminka bude potřebovat už nadosmrti neustálou péči.

V rehabilitačním ústavu zůstala Jana Brejchová několik měsíců a později se přesunula do dalšího podobného zařízení v Berouně. Ani tady se ale její stav bohužel nezlepšil. „Přesto je ale všechno špatně. Je bez nálady a schytávám to všechno já. Někdy mám pocit, že už fakt nemůžu," svěřila se její dcera, která prozradila i to, že herečka trpí výpadky paměti, je unavená a mívá problémy se žaludkem.

Poslední rána ale podle nejnovějších informací přišla v lednu, kdy si herečka měla po pádu v ústavu zlomit krček kosti stehenní. Tento strašák seniorů může mít sám o sobě fatální následky. Když se ale takový úraz stane navíc člověku, který trpí dalšími nemocemi, dochází ve velkém procentu těchto případů k úmrtí. Hrozí například hluboká žilní trombóza nebo embolie plic.

Přesto, že operace endoprotézy kyčelního kloubu prý dopadla dobře, zůstala herečka v Berouně jen další čtyři měsíce a nyní byla převezena do léčebny dlouhodobě nemocných v Motole.

Sama Tereza Brodská se ke stavu svojí maminky nechce vyjadřovat. Nejspíš hlavně kvůli tomu, že vyhlídky už bohužel vůbec nejsou dobré. Je totiž více než pravděpodobné, že slavná herečka už nebude chtít dlouho se všemi svými neduhy bojovat.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů