Šíp.deník.cz

Jana Andresíková z Arabely: Myslí na NÁVRAT a čeká na šanci!

Jana Andresíková
Jana Andresíková
Zdroj: archiv
Sdílej článek:

Jana Andresíková (74) se kdysi proslavila rolí čarodějnice v Arabele. Její život ale pohádku rozhodně nepřipomíná. A i když má herečka zdravotní problémy, touží po návratu do filmu.

Někteří herci se před kamerou nebo na divadelních prknech snaží udržet až do posledních sil, jiní se postupem času vytratí z očí veřejnosti. Kam ale zmizela „čarodějnice" Jana Andresíková? Její život nebyl zrovna procházkou růžovým sadem. V mládí se pokusila o sebevraždu, přičemž chtěla vzít s sebou i malou dcerku. Naštěstí jí v tom však zabránila kamarádka. Ani její vztah pak nevypadal jako z magazínu. Manžel nebyl zrovna ideálním partnerem a nakonec si sám vzal život.

A přestože v práci slavila úspěchy, její soukromý život se čím dál více ocital na bodu mrazu. Dcera se s ní přestala bavit, což herečku trápí dodnes. Kvůli své rodině se dokonce přestěhovala za Prahu, aby s ní mohla více pobývat, ani to ale nebyl krok správným směrem. Později se přidaly i zdravotní problémy a Jana Andresíková nyní žije velmi osamělým životem.

„Trápí ji zdraví, ale hlavně také to, že je pořád sama. Ale pokud si lidé myslí, že se z očí veřejnosti vytratila dobrovolně, mýlí se. Jana je stále plná energie a rozhodně svůj život nevzdává. Naopak, potřebovala by změnu, která by jí do života vnesla nový náboj. Je moc ráda, když za ní někdo přijede a popovídá si s ní. Neuzavřela se před světem," řekl Šípu člověk, který herečku dobře zná.

Rozhodně prý není pravdou, že by nad svou kariérou zlomila hůl, právě naopak. „Sice na tom není zdravotně nejlépe a má za sebou i nějaké rehabilitace, pokud by to ale jen trochu šlo, ráda by se zase vrátila před kameru. To by mohl být zlom, který by jí pomohl vyrovnat se se všemi ranami osudu, které ji potkaly," řekl Šípu člověk z jejího okolí.

Takové přání je však snadné vyslovit, ale už se hůře plní. V herecké branži často platí, že kdo sejde z očí, sejde i z mysli, a nabídky na role tak zatím nepřicházejí. Janě Andresíkové by určitě pomohlo i to, kdyby se jí podařilo prodat dům za Prahou a mohla by se vrátit do hlavního města, kde by domlouvání nové práce bylo určitě jednodušší. To se ovšem dosud nepodařilo.

Nezbývá tak než doufat, že se v blízké budoucnosti najde režisér, který pro herečku bude mít uplatnění a vytrhne ji alespoň na čas z její ubíjející samoty.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů