Šíp.deník.cz

Je Brooklyn Beckham RASISTA? Syn Davida Beckhama se na Instagramu směje Asiatům

Stačí sláva k tomu, aby se osoba na internetu začala chovat k ostatním hnusně? Pravěpodobně ano. Brooklyn Beckham, nejstarší syn David a Victorie Beckhamových, si na sociálních sítí dělá srandu z jiné rasy. Ze svého výletu do Itálie sdílel na Instagram fotky s popiskem, který pobouřil veřejnost!

1 / 13
Brooklyn Beckham

Brooklyn Beckham je nejstarší syn z rodu Beckhamů. Považuje se za umělce, fotografa, výtvarníka, prostě moderního hipstera, který má s tímhle profláknutým trendem maximálně společného touhu oblékat so do upnutých džín, vytahaných triček a oči schovat za tmavé lennonky. Mladý záletník se možná tváří jako drsňák, ve skutečnosti je to maminčin mazánek. Svědčí o tom četná tetování věnovaná jeho matce Victorii.

Nejčastěji můžete vidět Brooklyna Beckhama promenádovat se na ulici se sexy modelkou nebo herečkou. Naposled to byla mladá herečka Chloe Moretz, ke které prý stále něco cítí, ačkoliv se rozešli už před půl rokem. Brooklyn Beckham a Instagram tvoří nerozlučnou dvojici, což se mladému fotografovi tentokrát vymstilo. Kromě svých uměleckých fotek ho napadlo přiložit i fotografie z dovolené, a ne tak ledajaké. Na fotografiích zachytil neznámé Asiaty, kteří, stejně jako on, byli v Itálii na návštěvě. Jak takový příspěvek otřásl slávou tohoto nadějného mladého muže?

Sláva stoupá do hlavy

Brooklyn BeckhamZdroj: winto

Brooklyn Beckham je do sebe zahleděný sukničkář, který se považuje za něco víc, než jsou ostatní. Tak ho alespoň popisuje mnoho lidí z jeho okolí. Možná má pravdu - je synem jednoho z nejslavnějších párů, bývalé fotbalové hvězdy Davida Beckhama a bývalé popové senzace Victorie Beckham. Je poděděná sláva po rodičích důvodem, aby se nad někým povyšoval?

Známe spoustu celebrit, kterým sláva stoupla do hlavy. Miley Cyrus, mladá a nadějná popová superstar, ze které se stal kříženec prostitutky a houmlesačky (už se ale zase srovnala) nebo Justin Bieber, který zazpíval jeden miliardový hit a myslel si, že spolkl všechnu moudrost světa (a ten se asi taky napravil). Vypadá to, že Brooklyn je další, kterého můžeme připsat do seznamu slavných, co by se měli okamžitě vzpamatovat.

Není nad Itálii

Brooklyn BeckhamZdroj: winto

V dnešní době je rasismus či ponižování osob na internetu bráno extrémně vážně a samozřejmě se to řeší. Člověk, který si nedává pozor a do světa vypouští nepromyšlené příspěvky, je veřejně lynčován a značně to může uškodit jeho kariéře. Brooklyn Beckham zatím kariéru nemá, tedy nepočítáme-li miláčka Victorie Beckham a také rádoby fotografa a designéra, ale jeden kix ho může pronásledovat až do konce života.

Brooklyn Beckham si jeden takový kix zrovna dovolil. Na svém instagramovém účtu zveřejnil dvě fotografie ze své dovolené v Itálii. Na jedné byla skupinka Asiatů, která se projížděla gondolou po benátských kanálech. Na druhé fotografii Brooklyn zachytil Asiatku, jak nakupuje v supermarketu. Na tom by mooožná nebylo nic hrozného, kdyby ovšem příspěvek neokomentoval slovy ,,Není nad to být v Itálii, že."

Čína Brooklyna bojkotuje

Brooklyn BeckhamZdroj: winto

Nikdo přesně neví, co tím básník chtěl doopravdy říci, podle spojení komentáře a fotek si však můžeme domyslet, co si básník doopravdy myslel. Patrně se Beckhamovi nelíbilo, že v evropské zemi jako je Itálie najde tolik asijských turistů. Nebo ještě hůř, že by snad Asiati neměli Evropu navštěvovat. Alespoň to píše nespočet šokovaných fanoušků z Číny.

Právě obyvatelé a fanoušci z Číny začali Brooklynův Instagram a jiné sociální sítě zasypávat nespokojenými komentáři, které ho vyzývali, aby svůj nejnovější příspěvek vysvětlil. Nevypadá to totiž nijak jinak než rasisticky smýšlený příspěvek, který už teď páchá více škody než užitku.

,,Bez rodičů jsi nicka"

Brooklyn BeckhamZdroj: winto

,,Jak by měla vypadat Itálie, celá bílá?????" píše jeden uživatel na Twitteru. Jiný uživatel zase Brooklynovi radí nejezdit do Asie: ,,Doufám, že nikdy do Asie nepřijedeš. Lidé tě tu už nemají rádi, jsi jen prostý bílý kluk bez špetky vychování."

,,Co je špatného na tom, že si Číňané zajedou na dovolenou do Itálie?" ptá se další uživatel na Instagramu, ,,Mohou jít kamkoliv chtějí, když si na to vydělali. Bez svých rodičů jsi nicka." 

Příliš Asiatů v Evropě?

Brooklyn BeckhamZdroj: Profimedia.cz

Našli se však tací, kteří 19letého Brooklyna bránili proti nařčení, že je ohavný rasista. ,,Po celém světě je rozseto tolik Číňanů… nemyslím si, že je jakkoliv urážel," píše fanoušek. Jiný se snažili nalézt výmluvu, proč fotografie vůbec pořizoval: ,,Možná ty fotky zveřejnil jenom proto, že neočekával tolik asijských turistů v Evropě. Jak tohle může být rasistické? Tomu fakt nerozumím."

Brooklyn se k celé věci nevyjádřil, místo toho nastavil svůj instagramový účet jako soukromý, asi že neví, jak se má bránit a přemýšlí, proč ty fotky vůbec fotil a chlubil se jimi na sociálních sítích. Zřejmě se šel schovat mamince pod sukni a doufá, že to vyřeší za něj. A my tuhle možnost očekáváme.

Co si o tom myslí Šárka Ulrichová?

Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů