Šíp.deník.cz

Jennifer Aniston musela prvně zhubnout, aby dostala roli Rachel v Přátelích

Hollywood na začátku 90. nebyl pro všechny a i taková legenda jako Jennifer Aniston se musela podřídit drsným pravidlům a zhubnout na kost, aby dostala svou životní roli.

1 / 13
Jennifer Aniston

Než se stala Rachel Greenovou, vyzkoušela svůj herecký talent v seriálech Ferris Bueller a Molloy. Dala ze sebe všechno, ale pouze talent nestačil. Aby se z ní stala herečka s velkým H a získala si srdce amerických diváků, byla nucena pořádně zhubnout, i když neměla co. S nadcházejícím 25. výročím od první epizody legendárního seriálu Přátelé vyšla najevo pravda, proč Jennifer Aniston málem nedostala svou životní roli.

25. výročí seriálu

Jennifer Aniston (Přátelé)Zdroj: profimedia

Letos Přátelé slaví ohromné výročí, a to 25 let od pilotního dílu. Asi jste si všimli, že je kolem toho docela humbuk, sociální sítě jsou plné připomínek a reklam na Lego postavičky, a knihkupectví napříč republikou nyní dominuje fialová knížka, která mapuje historii a vývoj seriálu, jenž definoval jednu celou televizní éru.

Jennifer Aniston a Lego PřáteléZdroj: profimedia

S tímto výročím se vážou určité povinnosti. Hlavní šestice by měla být vidět víc než jindy, někdo to řeší skandály (zdravíme Matthewa Perryho), jiní, například Courtney Cox nebo Jennifer Aniston, si o tom rádi popovídají s veřejností. Tvář nezapomenutelné Rachel Greenové prozradila, že kdyby nezačala držet dietu, nikdy by svou slavnou roli nezískala.

Hollywood ji definoval jako tlustou herečkuJennifer AnistonZdroj: profimedia

Celá její zpověď byla mimo jiné zaznamenána v nové knize o Přátelích, kterou napsal Saul Austerlitz (není to ta fialová, co vás vítá u vchodu do Luxoru. Je to jiná fialová).

,,Pokud chtěla zůstat v Hollywoodu, musela Jennifer zhubnout čtrnáct kilogramů. Los Angeles bylo v té době drsné místo pro aspirující herečku - a celkově ženu - a její agent se jí jen neochotně snažil pomoci."

Kamera přidává kila navíc

Jennifer AnistonZdroj: profimedia

Jennifer nebyla ve světě šoubyznysu žádným nováčkem a přesně věděla, jak Hollywood funguje; její otec John Aniston je seriálový veterán a Jennifer od něj mnohé okoukala a odposlouchala.

I tak jí ale překvapilo nekompromisní jednání se začínajícími herečkami. Aniston měla několik štěků v seriálech Ferris Bueller a Molloey, na životní roli, o které sní každý, kdo vkročí na chodník slávy, to ale bylo málo. Hlavním problémem byla její postava.

,,Aniston nebyla tlustá -  všichni viděli, že je nádherná -, ale jak producenti Přátel poznamenali, kamera přidává deset kilo navíc," píše Saul v knize.

Podivné chutě Jennifer Aniston

Jennifer AnistonZdroj: profimedia

Sama herečka v rozhovoru z roku 1996 pro časopis Rolling Stones přiznala, že tlak na krásu a štíhlou postavu byl obrovský. 
,,Přejídala jsem se majonézovými sendviči. Majonéza na chlebu… to je nejlahodnější věc na světě!" řekla. Věděla však, že svou lásku k sendvičům bude muset skončit.

,,Můj agent mi to řekl na rovinu… nejhezčí věc, kterou kdy udělal. Je to nechutná pravda o Hollywoodu, byla jsem příliš "těžká" a neměla kvůli tomu tolik nabídek. Nechápala jsem to, ale moje dieta byla opravdu hrozná; mléčné koktejly a hranolky s omáčkou."

Velký návrat na obrazovky

Jennifer AnistonZdroj: profimedia

Údajně poté, co shodila oněch čtrnáct hrůzných kilogramů získala roli Rachel v přátelích. Seriál se vysílal od roku 1994 do roku 2004. Po jeho skončení se Jennifer Aniston vrátila na televizní obrazovky jen v ojedinělých případech, když hostovala v seriálech svých přátel. Nyní přichází její velký comeback - objeví se v novém seriálu "The Morning Show" nové streamovací služby Apple TV+.

Co se děje u nás?

Zdroj: Soňa Broulíková
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů