Šíp.deník.cz

Kate Middleton šla ven již v jednou nošených šatech: Sklidila ovace i kritiku

4 fotografií 4
Ukázala tak, že jí záleží na udržitelnost.
Ukázala tak, že jí záleží na udržitelnost.
Zdroj: Profimedia
Kate Middleton oblékla podruhé stejné šaty. Dobrý záměr se však setkal i s kritikou. Moc jí to slušelo.
Sdílej článek:

Vévodkyně Kate je královnou stylu a během svého působení v britské královské rodině se pro mnoho žen stala módní ikonou a inspirací. Přestože se při nejrůznějších společenských událostech častokrát obléká do kousků z dílen známých návrhářů, jejichž ceny sahají až do závratných výšin, při návštěvě školy University College London oblékla model za pár stovek korun. A co víc, šlo o šaty, které na sobě už v minulosti jednou měla. Ukázala tak, že je jí blízká udržitelnost. 

Správný výběr outfitu je pro členy britské královské rodiny základem. Pro mnoho z nich je pak nemyslitelné, aby se na veřejnosti objevili dvakrát ve stejném oblečení. Jak se ale zdá, vévodkyni Kate je to celkem fuk. Přestože si velmi potrpí na různorodost a eleganci, nyní ukázala, že i starší a navíc již jednou nošené šaty mohou stále vypadat skvěle. Kate Middleton je zkrátka ženou, která jasně ukáže, jak zkombinovat nošené oblečení se šperky a botami tak, aby vypadalo jako zcela nové. 

Kate Middleton udává trendy

Ať už si na sebe vezme vévodkyně Kate tričko, sukni nebo kalhoty jakékoliv značky, po zvoleném oblečení se okamžitě zapráší. Šaty značky Zara, které na sebe Kate oblékla nyní, si už ale jen tak nikdo nekoupí. Možná tak v nějakém bazaru. Jde totiž o starší kolekci, která v kamenných obchodech dávno není k mání. Původní cena šatů byla podle webu Express 95 liber (tedy asi 2 800 korun), v době, kdy se v nich Kate poprvé objevila, však byli již ve výprodeji, a to za cenu zhruba 800 korun. 

Šlo tak o jeden z nejdostupnějších kousků oblečení, který kdy Kate Middleton vynesla. Hned poté, co v nich byla poprvé spatřena na veřejnosti, se šaty, pochopitelně, na všech pobočkách beznadějně vyprodaly. 

Dobrý záměr se setkal i s kritikou

Ačkoliv mnozí vévodkyni chválili za to, že na sebe podruhé vzala stejný model a prokázala tak, že jí není udržitelnost lhostejná, někteří zůstali poněkud zaraženi. Podle Expressu si totiž část lidí nedokáže vysvětlit, proč se Kate Middleton rozhodla takto promovat neetickou značku, jakou Zara je. 

Módní redaktorka magazínu Toronto Star Sarah Laing ve svém sloupku v roce 2020 kritizovala nejrůznější značky oblečení, mezi které patří i Zara, a obviňovala je z toho, že své zákazníky podněcují k tomu, aby si každou sezónu kupovali nové oblečení a to staré vyhazovali, což má neblahý dopad na životní prostřední. Záměr Kate byl tedy podle některých hezký, ale měl být proveden s oblečením jiné značky. 

Kate Middleton navštívila univerzitu v šatech za pár korun:

Nesmí vám uniknout
Nesmí vám uniknout
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů