Šíp.deník.cz

Konec Jakuba Vágnera? Slavný rybář čelí drsným VÝHRŮŽKÁM!

12 fotografií 12
Jakub Vágner čelí velké kritice rybářských kolegů. Nyní i několika výhrůžkám...
Jakub Vágner čelí velké kritice rybářských kolegů. Nyní i několika výhrůžkám...
Zdroj: Koláž Šíp
Jakub Vágner Jakub Vágner čelí velké kritice rybářských kolegů. Nyní i několika výhrůžkám... Tereza Vágnerová se svého bratra Jakuba zastává i coby mluvčí. Jedna z nejodvážnějších fotografií Terezy Vágnerové.
Sdílej článek:

Nejslavnější český rybář Jakub Vágner (34) nemá v posledních dnech lehké spaní. Kromě toho, že se ho snažili jeho kolegové nařknout z podvodu, se podle informací Šípu musí zabývat i drsnějšími záležitostmi. Anonym mu totiž údajně vyhrožuje likvidací…

Vše začalo před několika dny, když slavného dobrodruha někteří z jeho rybářských kolegů obvinili z toho, že kapra chyceného ve svazových vodách převezl do soukromého jezera Katlov, což je proti rybářské etice. Podle jeho sestry a zároveň mluvčí Terezy Vágnerové šlo ale spíše o pokus zdiskreditovat mistrovství světa v kapraření juniorů, které se spolu s Dětským víkendem rybářských slavností konalo na Katlově minulý víkend.

Problém v celé kauze nevidí ani Český rybářský svaz. „Pokud byla ryba legálně ulovena v rybářském revíru a řádně zapsána do povolenky, není co řešit. Takovou rybu si mohl ponechat a nakládat s ní dle svého uvážení. Pokud by to bylo v revíru s omezením ponechání si úlovku kapra nad určitou velikost, je to jiný případ. My ale nevíme, kde ryba byla chycena, pokud byla. Mluví se totiž o tom, že byla koupena od obchodníka a v tomto případě je to spíše otázka na obchodníka, kde k rybě přišel," řekl Šípu hospodář revírů Rady Českého rybářského svazu Bronislav Ličko. Na jeho slova prakticky navázala i Vágnerová, podle které ryby skutečně nakupují. „Ryby do jezera Katlov nakupujeme od českých rybářství. Máme na ně řádně vystaveny všechny faktury, a tak nemáme jediný důvod zkoumat jejich původ. Každý by si měl uvědomit, že od českých vod se každý den odnášejí stovky, ne-li tisíce kaprů, a to legálně, jelikož to umožňuje platná legislativa," řekla Šípu.

Drsné výhrůžky…

Mohlo by se zdát, že Vágner, za kterým stojí i jeho partnerka Eliška Bučková, po vyřešení kauzy našel klid a znovu se může vrhnout naplno do práce. Jinými slovy soustředit se na plánované mistrovství světa v lovu kaprů, které se bude konat v létě v Novomlýnských nádržích. Opak je ale pravdou.

Šípu se podařilo zjistit, že na Vágnerův mobil chodí zprávy od anonyma, jejichž obsah je celkem děsivý – jde totiž o velmi nepříjemné výhrůžky. „Těch zpráv je víc a týkají se třeba i likvidace majetku. Nic příjemného to opravdu není a my tyto výhrůžky, které nejspíše pocházejí od někoho z rybářů, samozřejmě v současnosti řešíme," řekla redakci Vágnerova sestra.

Šípu se navíc povedlo zjistit, že krom výhrůžek čelí Vágner také tomu, že kdosi údajně obvolává Vágnerovy obchodní partnery a snaží se ho u nich pošpinit. „Ano, zaznamenali jsme, že jsou kontaktováni někteří partneři. Vnímáme to jako poškození dobrého jména a jak jsem již sdělila, celou věc řešíme. Je to velmi nepříjemné," dodala pro Šíp Vágnerová.

Konec Vágnera?

Realitou nicméně je, že několik společností zrušilo svou účast na juniorském mistrovství světa. „Ano, odstoupili jsme, a to kvůli rybářské etice, kdy Jakub Vágner široké veřejnosti lže. V jednom z jeho pořadů na ČT se objevil s kaprem, kterého údajně ulovil na Dyji 5. Tato ryba byla nyní ulovena ve zbídačeném stavu na jeho soukromém jezeře. Pokud kapra ulovil a převezl k sobě na jezero, nedopustil se sice přestupku proti rybářskému řádu, avšak zcela zásadně proti kaprařské etice. Pokud rybu zakoupil, bylo její ulovení pouze hereckým výstupem a Jakub v tom případě obelhal diváky," řekl Šípu David Fořt, zástupce firmy Imperial Fishing, kterého počin Vágnera značně rozlítil. A nejen jeho, k Fořtovi se prý přidalo dalších sedmnáct společností.

„Jakub Vágner způsobil v mých očích nejhorší prohřešek proti zásadě sportovního rybolovu Chyť a pusť, čehož by se coby samozvaný král českých rybářů neměl v žádném případě dopustit," řekl Šípu Jan Hubka, který měl na Katlově zastupovat firmy Tropic Liberec a Fox International. „Tímto jsou pro mě směrem k další spolupráci s Jakubem dveře zavřené," dodal jedním dechem.

Tereza Vágnerová ale vidí situaci jinak. „S žádnými partnery jsme spolupráci nerozvázali. Společnosti, které jsou prezentovány, že odstoupily, jsou společnosti se zaměřením na rybolov, kterým bylo nabídnuto, že se na akci mohou prezentovat. Tyto společnosti se na molech jezera Katlov nakonec neprezentovaly, což byla jediná újma, kterou akce utržila," prohlásila Vágnerová.

I přesto, že celá kauza kolem Vágnera vyvolává velké emoce a mnozí nevědí, zda Jakuba podpořit nebo od něj dát ruce pryč, je pro spoustu nezaujatých lidí člověkem, který pro český rybolov udělal víc než kdo jiný. 

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů