Šíp.deník.cz

Královna a její brože: NENÁPADNĚ SVĚTU ŘEKLA, co si o TRUMPOVI myslí!

Královnu milujeme všichni. Přáli bychom si ji jako babičku, protože nejenže je děsně roztomilá, není to ani žádná ostrá a nepříjemná ženská beze smyslu pro humor. Toho má na svých 92 let víc než většina seniorů, které potkáváte v Kauflandu, když je v akci kachna, kterou nejedí, ale zlevnila o dvacku, tak naplňme mrazák celou kachní rodinou. Královna se nedávno setkala s Donaldem Trumpem, a ač by k politice měla stavět neutrálně, jemně mu naznačila, co si o něm myslí. Tak jemně, že si toho všiml celý svět.

1 / 18
Královna Alžběta

Britská královna Alžběta II.Zdroj: ČTK/PA/Kirsty O'Connor

Královna je vtipálek od přírody. Možná se někomu pozdává jako sucharka s knihou etikety a pravidel místo mozku, ve které pořád hledá, jestli nějaký člen rodiny neporušil kodex oblékání odhaleným zápěstím, ale paní Alžběta taková opravdu není.

Britská královna Alžběta II. a princ CharlesZdroj: ČTK/PA/Jonathan Brady

Ať už šlo o moment, kdy se královna odmítla posadit do Železného trůnu z Her o trůny, protože se jí nepozdávalo, že by tisíc mečů bylo pohodlnější než její měkký trůn.

Královna AlžbětaZdroj: winto

Nebo o chvilku, kdy se rozhodla vyphotobombovat děvčata, která si právě dělala pozápasovou selfie. Nenápadně se vplížila do záběru, široce se usmála a šla zase dál.

Královna AlžbětaZdroj: winto

Nedávno jsme vás i informovali o dnes už vtipné, předtím ostudné historce, kdy se královna musela vyhnout rumunskému diktárovi tím, že se schovala za křoví. 

Královna AlžbětaZdroj: winto

O tuto trapnou záležitost se dlouho nikomu nesvěřila, dokud si neuvědomila, že je to vlastně velmi humorá historka, takový klasický britský humor, a tak ji začala vyprávět na nejrůznějších událostech a obědech a večeřích.

Královna Alžběta se před pár dny sešla s americkým prezidentem a největším dítětem na světě, Donaldem Trumpem. Jeho příchod do paláce přivítalo tisíce protestujících lidí, na což je Donald zvyklý, kdykoliv vykročí z Bílého domu a jde si přes ulici pro hot dog.

Donald TrumpZdroj: winto

Britská monarchie by se vůči politice měla stavět neutrálně. Neměla by se veřejně vyjadřovat k žádným politickým událostem a ani sympatizovat s jednou či druhou stranou. 

Královna to moc dobře ví a očekávanou návštěvu Donalda Trumpa brala jako další pracovní setkání, ke kterému se bude stavět neutrálně. Tedy, alespoň z velké části.

Královna AlžbětaZdroj: winto

Kdo zná královnu, ví, že si libuje ve sbírání broží. Vlastní jich několik stovek, většinu dostala od nejrůznějších státníků, nebo k narozeninám, nebo jen tak jako dárek, protože je to skvělá paní a tuhle osmnáctikarátovou brož posázenou safíry, diamanty a rubíny si prostě zaslouží!

Před lety dostala jednu takovou brož od tehdejšího prezidenta USA Baracka Obamy a jeho manželky a první dámy Michelle Obamy. Ne však jako dar na přivítanou, ale osobní dar. 

Královna AlžbětaZdroj: winto

Když se tedy Trump, velký odpůrce Obamy, dostavil do paláce, nebylo pro královnu jiné možnosti než si na hruď pyšně připevnit brož ve tvaru zeleného listu, čímž do světa vyslala svůj názor na nynějšího vládce USA.

Královna AlžbětaZdroj: winto

Ale to není všechno! Královna je velmi moudrá žena a v rukávu má víc es, než by se zdálo. Pro páteční čaj si Obamovu brož sundala. A vzala si jinou, neméně známou, se kterou přivítala svého drahého hosta. Obyčejný divák by na to nepřišel, opravdový znalec královniných broží přesně věděl, proč si vybrala přímo tuhle.

Zelený list vystřídal v pátek list palmový, brož, kterou v roce 2002 zdědila po své matce. Brož ve tvaru palmového listu měla na sobě královna matka na pohřbu svého otce, krále Jiřího VI. Královna dobře věděla, co tato brož znamená a světu přesně prozradila, co si o svém hostovi myslí.

Alžběta II. si vzala na setkání s Trumpem brož od jeho předchůdce.Zdroj: ČTK/PA/Steve Parsons

Ale ještě to není všechno! V sobotu Trump odcestoval do svého golfového resortu ve Skotsku, kde trávil celý den hraním golfu, otěžováním obsluhy a přípravani na summit s Vladimirem Putinem. Královně asi nevadilo, že Trump odešel, přesto měla chuť si i tak rýpnout.

Královna AlžbětaZdroj: winto

Na setkání s belgickým králem Phillipem a jeho ženou Mathildou si na hruď připevnila další brož, tentokrát ve tvaru sněhové vločky, kterou dostala od kanadského lidu k safírovému jubileu, tedy k 65. výročí jejího kralování. Královna tím nepřímo poškádlila Trumpa, který horečně bojuje s kanadským premiérem Justinem Trudeauem kvůli clům. 

Královna AlžbětaZdroj: winto

Královna si umí rýpnout a vyjádřit svůj názor, aniž by si toho většina lidí všimla. Jestli si byl Trump byl vědom všech těch znamení není známo. Palác se k případu odmítal vyjádřit, ale proč by taky. Kdo by za to královnu zkritizoval? Jedině Trumpův volič. 

Královna AlžbětaZdroj: winto

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů