Šíp.deník.cz

Je královna DRŽGREŠLE? Miliardy na účtě, přesto se vaří z rezavého nádobí!

Napadlo vás někdy, jestli má každý člen královské rodiny svůj vlastní účet, na který mu královna zasílá měsíční "kapesné"? Musí se Meghan Markle dožadovat navýšení, když si chce koupit nejnovější model šatů od Givenchyho? Strhává jim Alžběta peníze, když provedou nějakou neplechu? A co si nejdůležitější osoba Británie vůbec kupuje? Odpovědi vás překvapí!

1 / 11
Královna alžběta

Majetek královské rodiny je ohromný. Odhaduje se na 88 miliard dolarů, což je v přepočtu cca 2 biliardy korun. Je to hodně, opravdu hodně nul. Královská rodina sedí na obrovském pokladu, který ve sklepních trezorech střeží různé pasti v čele se slepým albínským drakem.

Kromě nesmírného bohatství vlastní rodina asi stovku různých nemovitostí a pozemků, jejichž přesný počet nikdo nezná. Co může královská rodina s takovým majetkem vůbec dělat? Abyste věděli, nic moc. Královna Alžběta je totiž strašná držgrešle a nikomu nedovoluje kupovat si nic drahého. Buckinghamský palác tak přežívá na přes sto let starém vybavení, protože královna nechce zbytečně utrácet. Ze 2 bilionů. Za zbytečné věci. Ze DVOU bilionů.

Královna nesnáší luxus a novotu

královna AlžbětaZdroj: profimedia


Je všeobecně známo, že si královna nepotrpí na luxusu, jinak by už dávno zrenovovala celý Buckinghamský palác, z něhož stále vycházejí děsivé skřeky středověkých duchů. Tři sta let staré svícny se stále oprašují, koberce s fleky od krve se lehce vysají prototypem prvního vysavače z roku 1901.

Pokud se však jedná o ostatní členy rodiny, snaží se být co nejvíc posh a in a nosit poslední módu, mít poslední telefony a jezdit v posledních autech. Jenže královna ne vždycky na jejich touhy přikývne. Sama totiž nesnáší, když se utrácí za zbytečně věci, když ty staré stále plný svůj účel

Kuchařky vaří z rezavého nádobí

královna alžbětaZdroj: profimedia

Jeden ze zaměstnanců prozradil, že se v kuchyni stále vaří z dvě stě let starého nádobí. Je rezavé, špinavé, takže se rez jen oškrábe, aby se nedostala do jídla, a špagety se můžou vařit.

Královna dále zakazuje přebytečné nakupování potravin. Když něco zbude, je to v lednici týden a stále to vypadá jedle, použije se to. Dokud není plíseň, není žádná tíseň. Zaměstnanci přiznávají, že s jejími nároky udržovat věci, které by se měli dávno vyhodit, je práce mnohem těžší.

IKEA a stejné oblečení už 50 let

královna alžbětaZdroj: profimedia


Rodina je známá tím, že nakupuje v IKEA. Žádné drahé gauče s potahem z vyhynulého zvířete nebo designové lampy vyrobené na míru. Čím levnější, tím lepší. Na designu ani tak nezáleží, na kvalitě zřejmě také ne. 

Nedávno si někdo všiml, že královna už padesát let nosí stejnou kabelku. Místo aby si koupila novější model té samé, využívá tu, kterou si zakoupila v 60. letech minulého století. Za oblečení královna zásadně neutrácí,. Své barevné róby nosí pořád dokola, a dokud někdo nevymyslí zcela nový odstín, nehrozí, že by za oblečení utratila své těžce vydělané peníze.

Účty za elektřinu si královna pohlídá

královna alžbětaZdroj: profimedia

S královnou to má těžké prakticky celá domácnost. Ačkoliv je miliardářka, šetří na elektřině i na vodě. Takže když se připravuje ke spánku, nařídí služebnictvu, aby všude zhaslo - v jídelně, kde se stále sbírá nádobí ze stolu, ve společenské místnosti, kde Camilla dovádivě tancuje na Philipovy klavírní balady, dokonce i na chodbách, takže jsou služky a komorníci vybaveni čelovkami. 

,,Někdy v paláci svítí jen jedno nebo dvě světla, zbytek je zhasnutý. A to jsou třeba všichni kromě královny ještě vzhůru," stěžuje si nejmenovaný zaměstnanec paláce. Rodina však šetřivé královně nemůže nic říct. V okamžiku, kdyby si postěžovali, čekalo by je nižší kapesné, aby je potrestala za jejich hubatost. 

Co nového u nás?

Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů