Šíp.deník.cz

Královna se HROUTÍ: Kate Middleton a Meghan Markle opakovaně porušují protokol!

Pro britskou monarchii není nic posvátnějšího než královský protokol. Listina potlačených práv a svobod je do členů královského impéria vtloukána už od narození, v dospělosti jim to přijde jako naprostá samozřejmost. Pro nově příchozí, jako jsou Kate Middleton a Meghan Markle, jež se s protkolem seznámily až po svatbě, je proces učení velice složitý. Kate je už trochu veterán, ale i jí to ujede. A Meghan? Ta by měla být z protokolu rychle přezkoušena!

1 / 19
Královna Alžběta II.

Královský protokol je otravné ustanovení pravidel a zákazů, kterými by se členové královské rodiny měli držet. Zasahuje nejenom jejich zvyky, ale i styl chůze, mluvení, oblékání a dokonce výběr jídla. Královna Alžběta si je tímto vycvičila, aby jednali v souladu s jejím smýšlením.

Ne vždy se tak ale podaří. Když se Kate poprvé nastěhovala do paláce, porušovala jedno pravidlo za druhým, ale jakožto nová členka rodiny jí byla většina prominuta (William ji pak v soukromí pořádně ztrestal). Meghan to má mnohem těžší. Jednak ze začátku polovinu pravidel naprosto nechápala a neustále se ptala svého manžela, proč to tak je a jaký to má význam, ale i několik měsíců po svatbě strohá pravidla oblékání porušovala. Obě dámy to mají u královny velmi nahnuté. Co provedly tentokrát?

Dva týdny na učení

Královna Alžběta II. v dobré náladě.Zdroj: Profimedia.cz

Královna má po celém paláci špehy, kteří pro ni poslouchají a sledují věci, které by ona sama neviděla ani neslyšela, a ne z toho důvodu, že jí táhne na tři sta a sluch a zrak jí dosluhují. 

Královský protokol je pro ni jako další dítě, a běda tomu, kdo ho neuposlechne. Samozřejmě to promine nováčkům, ale všeho s mírou. Mají dvoutýdenní deadline aby se všechno naučili, jinak se s nimi královna nebude párat.

Neposlušné vévodkyně

Meghan Markle Kate MiddletonZdroj: winto

Kate i Meghan měly velké potíže se stylem oblékání. Zatímco královský protokol zakazuje ženám nosit kalhotové kostýmy, Meghan je vzpurně nosila na obdiv, protože si jich před svatbou nakoupila několik desítek. Protokol zakazuje také odhalená ramena, s čímž se potýkaly obě vévodkyně.

Meghan to několikrát pokazila přímo před královnou, když si na slavnosti vzala šaty s odhalenými rameny, čímž na sebe strhla veškerou pozornost od barevné královny, a možná to je ten důvod, proč do protokolu přidala královna toto pravidlo.

Protokol porušil i William!

Princ William a Kate MiddletonZdroj: winto

Kate se za ty roky přesto naučila pravidlům řádu a snaží se je maximálně dodržovat, aby nad Meghan získala před královnou velké bezvýznamné plusko. Jenže to si možná umazala s poslední návštěvou Japonska, kam zamířila s princem Williamem. 

Královský protokol zakazuje členům rodiny jíst jídlo obsahující mořské plody, a to z důvodu větší šance na otravu jídlem. I přes to si pár pochutnával na sushi, které oba proklamovali jako jejich nejoblíbenější jídlo na světě!

Sushi se jen tak nevzdají

SUSHI all you can eatZdroj: facebook

Uznávaný japonský šéfkuchař poslal královskému páru tzv. Bento Box, krabici, jež v sobě ukrývá nejlahodnější japonská jídla, včetně mořských plodů a sushi. A jakmile pár ochutnal jeho obsah, s nadšením prohlásili, že jsou naprosto ohromeni úžasnou chutí!

,,Moc vám děkuji. Moje žena a já zbožňujeme sushi. Určitě si k vám zajdeme na oběd, pokud tam můžeme být sami," řekl princ William o zázračném sushi japonského šéfkuchaře.

Dvě porušení v týdnu!

Princ Harry a Meghan Markleová, novomanželé a vévodský pár ze Sussexu.Zdroj: ČTK/ZUMA/Pool

Po zjištění, že budoucí král a královna pozřeli jedovaté mořské plody musela královna zalarmovat světově uznávané mediky, kteří by je po návratu domů prohlédli od hlavy až k patě. Nikdo by přece nechtěl, aby měla obyčejná sépie na svědomí dvojnásobnou vraždu tak důležitých osobností.

Královna si ale tento týden musela projít dvojnásobným testem své trpělivosti. Kromě jídelního pravidla bylo porušeno i další velmi důležité pravidlo. A tentokrát si to odnesly obě vévodkyně.

Problémem jsou diamanty

Diamant Královna AlžbětaZdroj: winto

Královský protokol zakazuje ženám nosit diamantové šperky před šestou hodinou večerní. Proč, ptáte se? Podle královny můžou ženy s diamanty působit příliš okázale a nápadně, což nevypadá dobře. 

Jiné drahé kameny jsou ale v pořádku, v době obědové se mohou vévodkyně ukázat v rubínech, smaragdech, perly jsou také povolené, samozřejmě zlato, stříbro a ocel, ale diamanty jsou do šesté hodiny odpolední striktně zakázané. Na což obě vévodkyně "zapomněly" a královna je náležitě vyplísnila.

Diktát oblékání

Nohy Kate MiddletonovéZdroj: Profimedia.cz

Meghan také často zapomíná na uzavřené boty, další striktní pravidlo, na kterém si královna zakládá. Expertka na etiketu Myka Meier prozradila, že obě vévodkyně mají speciální tým, který kontroluje, zda splňují veškeré požadavky.

,,Obě mají tým pomocníků, který přesně ví, jak je na jakou událost obléct. Během dne vidíme vévodkyně v uzavřené obuvi. Podpatky se na denní události moc nevidí, jedinou výjimkou pro otevřenou obuv a vyšší podpatky jsou události na červeném koberci," vysvětluje Meier.

Pravda o odhalených ramenech

Meghan MarkleZdroj: winto

,,Co se týče punčocháčů," pokračuje Meier, ,,tak je tradicí pro ženské osazenstvo nosit je. Během dne jsou punčocháče brány jako velmi konzervativní, velmi formální a profesionální část oblečení."

A co pravidlo zahalených ramen? ,,Na formálních událostech vidíme u žen jedině zahalená ramena. Pokud se vévodkyně nebo jiná členka monarchie účastní charitativní akce nebo prochází muzeem nebo nemocnicí, jsou od ní vyžadována zahalená ramena."

Dodržovala by protokol Eva Hrušková?

Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů