Šíp.deník.cz

Martina Navrátilová EXKLUZIVNĚ o rakovině: ANI PENÍZE VÁM ŽIVOT NEZACHRÁNÍ

Tenisová legenda Martina Navrátilová byla vždycky zdravá, ani během aktivní kariéry neutrpěla nějaké vážnější zranění. Proto si přišla nepřemožitelně, nezranitelně, nikdy o žádné nemoci ani nepřemýšlela. Proto ji závažná nemoc dostala do kolen o to víc. Dnes už to ale sportovkyně bere jako cennou životní lekci. Co ještě o rakovině a léčbě Šípu prozradila?

2 / 19
Martina Navrátilová s manželkou

Martina Navrátilová s manželkouZdroj: Profimedia.cz

Martina toho v životě prožila tolik, co by jiní nestihli ani za deset životů.

Mlask. V exhibičních zápasech se k sobě tenistky chovají hezky.Zdroj: Reuters

Občas to vypadá, že se bohatým a úspěšným lidem nemůže nic stát. Že je osud šetří, zlé věci se jim vyhýbají obloukem, mohou si plnými doušky užívat bezstarostného života. Jenže sama Martina Navrátilová poznala na vlastní kůži, že tomu tak pokaždé není.

Bohužel ani Martina není nesmrtelná.

Před startem. Martina zatím neví, co ji čeká za hrůzy…Zdroj: Isifa

Sama si po celém světě vybudovala nepřemožitelnou pověst obrovské bojovnice z kurtu, která se poprala nejen se soupeřkami, ale také těžkým režimem v milovaném Československu a také odlišnou sexuální orientací.

Musela se najednou vypořádat s tolika věcmi najednou, ale ani to ji nezlomilo.

Navrátilová byla ve svém živlu. Bavila diváky, předváděla líbivé finty, s Grafovou se loučila jako se starou kamarádkou.Zdroj: Šíp

Se vším se dokázala poprat, jak jen to šlo a s obrovskou vervou a ctí. Ale co nikdy nečekala, tak bylo to, že by se i jí mohla týkat nějaká zlá nemoc. Choroba, která ji tak rychle přiblíží k otázce života a smrti. Málem ani vyděšením nedýchala, když se to dozvěděla!

Nevěděla, proč zrovna ona tolik musí trpět.

Martina NavrátilováZdroj: Šíp

"Byla jsem tak zdravá, jak jen můžete být a nemusela si o nic dělat starosti. Diagnózu jsem se dozvěděla, když jsem byla v Aspenu. Tím se pro vás všechno změní. Uvědomíte si, že váš život se může změnit během nanovteřiny, takže pak opravdu začne platit, že si musíte užít každý den," napsala Šípu z Ameriky tenistová legenda.

Teď už nepromrhá jediný okamžik, aby si neužívala.

Tady se povolené břišní svaly ukrýt nedaly.Zdroj: Profimedia.cz

Jak se ale dokázala vyrovnat s tím, že i ona není nesmrtelná a i ona musí řešit tak závažnou otázkou, jako je boj o život? Na kurtu vždycky nechala i svou duši, ale teď věděla, že jí čeká na největší bitva v životě.

Najednou si musela vybojovat to nejcennější - život.

Postava Martiny už není to, co třeba ještě před rokem.Zdroj: Profimedia.cz

"Já se dokážu velice dobře vyrovnat s realitou a dívat se dopředu. Netrápím se tím, co by kdyby. Prostě se vypořádávám s tím, co je tady teď. V tom mi pomáhá tenisový trénink, musíte zahrát míček, " rozpovídala se Martina.

Sport ji pomohl překonat to nejtěžší období.

Navrátilová a Topolánek si na dvorci rozuměli.Zdroj: ŠÍP/Vít Drbal

"Míček je právě tady. Na nic jiného nemyslíte. Když jste špičkový profesionální sportovec, naučíte se myslet pozitivně. A to mi hodně pomohlo i jako pacientovi. Důležité bylo pozitivní myšlení a také to, že jsem se obklopila pozitivními lidmi," dodala tenistka, která podpořila Světový den rakoviny prsu, který připadá na 4.února.

Chce pomáhat všem, co se musí také potýkat s rakovinou.

Navrátilová a Topolánek si na dvorci rozuměli.Zdroj: ŠÍP/Vít Drbal

Ta zákeřnou rakovnou onemocněla v roce 2010 a netušila, jak tvrdý boj ji čeká. "Ať už vyděláváte jakékoliv peníze, vždycky můžete vydělávat více nebo méně, ale čas, ten se vám nikdy nevrátí. Nesmíte mít výčitky, že děláte něco, co je dobré pro vás, protože když je to dobré pro vás, je to dobré i pro lidi kolem vás. Hlídejte si svůj prostor, hlídejte si tu pozitvní energii a hlídejte si svůj čas," vzkázala všem ženám, aby nezanedbávaly prevenci a včas zašly na mamograf.

Od teď se našla v pomáháním druhým a ženy nabádá, aby nic nepodcenili.

Martina Navrátilová s manželkouZdroj: Profimedia.cz

Podívejte se toto video, dozvíte se tam další drby o celebritách:

Zdroj: šíp

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů