Šíp.deník.cz

Do porodu zbývá pár dní: Vše, co víme o dítěti Meghan a Harryho

Meghan Markle vstoupila do devátého měsíce těhotenství a celý svět netrpělivě čeká na den D. Přestože vévodové ze Sussexu nejsou co se týče jejich potomka moc sdílní, pár informací dokázalo uniknout na povrch. Zde jsou všechna fakta, která o nenarozeném dítěti prozatím víme.

1 / 11
Meghan Markle a princ Harry

Nové královské robátko by mělo na svět přijít každým dnem a Meghan Markle s princem Harry se rozhodli, že nám nic neřeknou. Ani čas, kdy se narodí, ani jeho porodní váhu, barvu vlasů, pohlaví, jméno, prostě nic. Jako důvod uvedli, že si nepřejí, aby jejich právě narozená holčička nebo chlapeček okamžitě vstoupily do světel reflektorů. Nedočkáme se ani tradiční fotografie na schodech, kterou nás dvakrát obdarovala princezna Diana a třikrát Kate Middleton. Meghan a Harry se dokonce rozhodli upustit od tradic a rodit budou v úplně jiné nemocnici než Harryho matka a Kate Middleton. Pojďme si shrnout vše, co o malé kopii (doufejme) prince Harryho víme.

Kdy se dítě narodí?

Meghan Markle a princ HarryZdroj: profimedia

V říjnu oznámil Kensingtonský palác, že jsou Meghan Markle a princ Harry v očekávání a narození dítěte je předpokládáno na jaře 2019. Inteligentní matematik si spočítal, že Meghan vstoupila do prvního trimestru. Ale protože jaro je celkem široký pojem, nebylo jasné, jestli byl myšlen březen, duben nebo květen.

Letos v lednu se vévodkyně neuhlídala a při královských cestách fanouškům prozradila, že je v šestém měsíci. Stačí dvě mozkové buňky, abyste si dali dvě a dvě dohromady - dítě se narodí v dubnu, maximálně na začátku května. Termín porodu Meghan sice ví, ale takovou důvěrnou informaci si nechají pro sebe.

Kde se dítě narodí?

Meghan MarkleZdroj: profimedia

Královna Alžběta nejspíš zuřila, když se dozvěděla, že si princ Harry a Meghan Markle nepřejí rodit v nemocničním křídle Lindo v nemocnici sv. Marie, kde rodila Kate Middleton, princezna Diana a zástup osmdesáti dalších hraběnek a komtes. Vévodové se rozhodli, že využijí služeb nemocnice ve Frogmoru, která je blíž jejich novému domovu.

Alternativní možností byl domácí hypnoporod ve vaně nebo bazénu, to si pro svou dceru přála Doria Ragland. Meghan by se tak přidala k Alžbětě, která své děti porodila v soukromí Buckinghamského paláce (a teď má problémy, že se Meghan rozhodla pro jinou nemocnici), nakonec si to s Harrym rozmysleli.

Jaký bude mít titul a nárok na trůn?

Meghan MarkleZdroj: profimedia

Budoucí potomek manželského páru neponese titul prince ani princezny. Není to z důvodu, že by Meghan tituly bojkotovala, podle protokolu můžou titul prince či princezny nést pouze dvě generace, v tomto případě princ Charles a princ Harry.  Tak zní pravidlo, které v roce 1917 stanovil král Jiří V. Královna Alžběta se ale jako největší hlavounka může rozhodnout toto zastaralé pravidlo nedodržet a titul dítěti ponechat.

A jak je to s následnictvím trůnu? Dožijeme se chvíle, kdy se jejich dítě stane králem či královnou Británie? První potomek královského páru bude po svém narození sedmý v pořadí, takže pokud se Meghan podaří úspěšně otrávit šest právoplatných nástupců před ním, tak ano. Ano, dožijeme.

A jak se bude jmenovat?

Meghan Markle a princ HarryZdroj: profimedia

Robátko vévodů bohužel neponese příjmení Markle. Pokud to bude kluk, bude mít titul hrabě z Dumbartonu, a pokud děvče, stane se lady (křestní jméno) Mountbatten-Windsor. Dále si dítě ponese titul svých rodičů, stejně jako to bylo u prince George a princezny Charlotte.

Křestní jméno zůstává tou největší záhadou, i zde jsou samozřejmě určitě nápovědy a předpoklady. Předpokládá se, že se se holčička nebude jmenovat moderně, například Kylie nebo Kendall, dokonce ani Kim. Sorry, Kardashianky. Když to bude holka, je velkou nadějí, že bude pojmenována po Harryho zesnulé matce, princezne Dianě. Dále jsou v klobouku návrhy jako Alice, Grace, Victorie nebo Elizabeth. 

Bude-li to chlapeček, potenciální jména jsou Charles, Arthur, James, Edward, Alexander a Oliver. Všichni vědí, že nebýt vévodkyní, vybrala by si Meghan pro své dítě zcela netradiční, moderní a exotické jméno, protokol a královna jí v tom brání zuby nehty.

Co se děje u nás,

Zdroj: Soňa Broulíková
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů