Šíp.deník.cz

Herec Ladislav Mrkvička POMÝŠLÍ NA SMRT! Vyslovil poslední přání

Známému umělci Ladislavu Mrkvičkovi docházejí síly. I když to ještě před pár lety byl muž plný energie, který i přes útrapy života vždy sršel dobrou náladou, teď se z něho stává troska uvězněná v nemocném těle. Sám herec už radši pomýšlí na nejhorší a nadiktoval si, jaký pohřeb chce!

1 / 12
Ladislav Mrkvička

Známý herec si moc dobře uvědomuje, že nikdo nemládneme. Do toho ho postihla zákeřná Parkinsonova choroba, která se čím dál tím více zhoršuje. Ale umělec se snaží bojovat, jak se dá. Jenže síly mu pomalu dochází.

Proto už radši pomýšlí na nejhorší a vyslovil své poslední přání, které všechny udivilo. Chtěl by být pohřeb v kabátě z jedné hry, který má doma schovaný dlouhých 35 let. Proč ho zrovna tohle napadlo?

Býval plný energie

Dostane se ze závislosti nakonec jeho syn?Zdroj: Profimedia.cz

„Zamiloval jsem se do té inscenace takovým způsobem, že jsem se s ní potom těžko loučil. Dokonce mám schovaný kostým a chtěl bych ho obléknout jako kdysi Gérard Philipe kostým Cida,“ prozradil s třesoucím hlasem před kamerou ČT.

Nikdo se herci nemůže divit, že už pomýšlí na vlastní pohřeb. Nikdy neví, kdy ho zdraví úplně, když chabé tělo musí bojovat se zákeřným Parkinsonem, který mu síly hodně rychle ubírá. A bojí se toho, že se jednou o sebe už nedokáže postarat.

Za život si hodně vytrpěl

Ladislav Mrkvička by rád napravil své chyby.Zdroj: Profimedia.cz

„Mám Parkinsona, takže nemůžu psát. Já už teď nesvedu ani podpisový vzor v bance! Ten třas je nepředvídatelný. Někdy mi ruka náhle uteče,“ postěžoval si smutně Mrkvička. Bohužel to ale není jediná choroba, která ho trápí.

Před časem mu lékaři objevili další bolestivé onemocnění – Polymialgia rheumatica. Prostě ho začaly bolest šíleným způsobem klouby, že nemohl ani ohnout ruku či nohu. Prostě musel zažívat děsná muka, než dostal správné léky.

Rodina ho drží nad vodou

Neví, jak by synovi pomohl.Zdroj: Profimedia.cz

„Všechno mě bolelo, všechny klouby, nemohl jsem sejít ani ze schodů, musela pro mě přijet sanitka,“ přiznal v rozhovoru pro časopis Téma. Měl obrovský strach, že skončí na invalidním vozíku. To by nepřežil a bylo by to jeho smrt.

„Tehdy jsem si poprvé připustil, že je to možná konečná,“ dodal herec, který dříve překypoval energií, ale dnes je rád, že ráno vstane z postele. Tohle už pro něj není život, ale spíše přežívání. Ale kvůli dětem se pořád drží nad vodou.

Myslí na nejhorší

Ladislav MrkvičkaZdroj: Profimedia.cz

Jen občas propadá depresím, kdy všechno vidí černě a už nevidí žádné východisko. Naštěstí má ale oporu v rodině, která ho drží v pozitivním myšlení, aby se mu ty černé myšlenky vytratili. Přeci jen už ale všem řekl, jak chce být pohřbený.

Ale kdo by si myslel, že z něj bude starý morous, který bude jen vysedávat doma, mýlil by se. Své práce se jen tak nevzdá a právě ta ho drží při smyslech…

Prací zahání smutek ze soukromého života.Zdroj: Profimedia.cz

Více zajímavostí ze života celebrit uvidíte v tomto videu:

Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů