Šíp.deník.cz

MULTIKULTI PRINCEZNY. Disney princezny, národnostní mix

Z pohádek jsme zvyklí na to, že Pocahontas je Indiánka, Tiana je afroameričanka, Esmeralda je cikánská kráska, Elsa bledá královna ze severu. Jak by ale slavné princezny vypadaly, kdyby byly jiné národnosti? Na zoubek se jim podíval čínský kreslíř a upravil princezny tak, abychom o tom měli jasnou představu. Podívejte se s námi. 

1 / 21

Zdroj: Youtube

Zdroj: Youtube 

Sněhurka byla opravdová krasavice mezi krasavicemi, ale při pohledu na tento obrázek musíme uznat, že kdyby byla Španělka, byla by ještě přitažlivější. Podmanivé oči, rudé rty a nádherně spletené vlasy… Tu by nikdo nenechal svobodnou dlouho. 

Zdroj: Youtube

Popelka jako gejša? Je to dost možné. V případě, že by žila v Japonsku, jak to tvrdí tento obrázek, nejspíš by ji vzali jako maiko, tedy učednici na gejšu. Prince by sice nepotkala, ale o to lépe by si vydělávala sama. Byla by nezávislá a nemusela by poslouchat matku a sestry. 

Zdroj: Youtube

Pocahontas máme všichni zafixovanou jako pinceznu Indiánů. Její ostré rysy a výrazné lícní kosti si pamatuje každý. Kdyby byla z Havaje a ne z pobřeží Ameriky, nejspíš by měla jemnější rysy v obličeji a větší rty. Slušelo by jí to tak jako tak. To musíme uznat. 

Zdroj: Youtube

Mulan jako Indiánka? Inu proč ne. Vypadá skvěle i kdyby žila na druhém konci světa, než leží Čína, z které pochází. Příběh by to byl asi trochu jiný a jejím nejlepší přítelem by nebyl dráček Mushu, ale dost možná nějaký ten mýval nebo vlk. 

Zdroj: Youtube 

Merida je rozjařená zrzka, která ráda lítá po lese na koni. Je horkokrevná a s ničím se nemaže. Jak by film asi vypadal, kdyby to byla cikánská princezna? Její horkokrevnost by byla nejspíš ještě o stupeň výš a je dost možné, že by vám televizi zbořila zevnitř. 

Zdroj: Youtube

Locika z Na Vlásku má dlouhatánské zlaté vlasy, které jsou pevné natolik, že na nich vytahuje lidi do výšky několika metrů. Je vědecky dokázané, že tmavé vlasy jsou ještě silnější. Možná, kdyby byla jiné národnosti, mohla by na vlasech tahat vlaky. 

Zdroj: Youtube

Jane z Tarzana by mohla být klidně i Číňanka. Ačkoli pak je otázka, jestli by Tarzana učila mluvit anglicky, nebo čínsky a jaký by měl polonahý divoký chlapec přízvuk… v originálním znění se učí britskou angličtinu, ale přízvuk má americký. 

Zdroj: Youtube

Elsa jako Eskymácká královna by byla také rozhodně zajímavá a za nás dost možná i výraznější, než blonďatá bledulka. Tmavé vlasy jí přidávají na drsnosti a důraznosti. Rozhodně působí více autoritativně, než originál. 

Zdroj: Youtube

Ariel jako indická mořská panna? Mají v Indii mořské panny? Vlastně ani nevím jaké národnosti by měla Ariel obecně být. K jakému státu připadá království jejího otce, nebo jde o suverénní podmořské království, které má jiné zákony a nespadá do žádného jiného státu? 

Zdroj: Youtube

Anna, která je princezna ze Severu a má zrzavé vlasy, by vypadala poměrně dobře i jako Inuitka, tedy Eskymačka. Ztmavla by jí kůže, obličej se trochu protáhl a hlavně by měla tmavě hnědé vlasy. Faktem je, že jako Eskymačky vypadají s Elsou jako sestry daleko více než v původních podobách. 

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů