Šíp.deník.cz

NEBEZPEČNÉ TAJEMSTVÍ herce Václava Postráneckého: Bojuje se ZÁKEŘNOU NEMOCÍ!

Herec Václav Postránecký se usmívá na všechny strany, pracuje na sto dvacet procent, stará se o svou rodinu. Vše vypadá jako zalité sluncem, ale bohužel není. Uznávaný umělec ale před všemi tají to, že každý den musí bojovat o holý život! Co se s ním, proboha, děje?

2 / 18
Dotkl se hůlky pro štěstí.

Na herci Václavu Postráneckém byste jen těžko poznali, že ho trápí nebezpečná nemoc.

Václav s kouzelníkem a vnukyZdroj: Archiv Divadla kouzel

Usměvavý herec Václav Postránecký už dlouhá léta rozdává radost, úsměvy, vždycky chrlil vtipem. Ale málokdo ví, že za tím jeho bezstarostným úsměvem je něco, co trhá srdce. Zdravotně na tom není totiž moc dobře.

I když se snaží žít plnohodnotným životem, doktoři mu mnoho věcí zakázali. Bez toho by tu nemusel dlouho být.

Režisér Václav Postránecký si na zkoušku přivezl hlavního představitele komedie, Švejka v podání Martina Sobotky.Zdroj: Šíp/Anna Charabanska

Snažil se to před všemi tajit, být pořád tím starým, dobrým Postráneckým, který všechno zvládne s úsměvem na rtech. Bohužel ale uvnitř sebe každý den musí svádět krutý boj, snažit se vybojovat zpátky svůj život.

Ale i přes vážnou chorobu se snaží být usměvavý a optimistický. Prostě nechce propadat skepsi.

Václav Postránecký se na spolupráci s Landovským už teď těší.Zdroj: Šíp

I když pracuje na plné obrátky, do toho se snaží nezanedbávat rodinu, vnoučata, pomáhat v domácnosti, přeci jen se musí šetřit. Jeho vážná nemoc mu nedovolí být tím, co dřív. Musí brát ohledy na své zdraví.

I milovanému vínu by se měl radši vyhýbat obloukem, aby se trombóza neozvala a nenapáchala ještě větší škody.

Poblahopřát přišel Krampolovi i Václav Postránecký.Zdroj: Šíp/Tilen Vajt

A co se mu stalo tak závažného? Na povrch se dostaly informace o tom, že Václava ohrožuje trombóza, což je závažné onemocnění žil a krve, která může vést i ke smrti, když se postižený nešetří a nebere ty správné léky.

Kvůli své rodině tu chce být ale co nejdéle, proto by si nedovolil porušit zákazy odborníků.

Misska s Václavem PostráneckýmZdroj: Šíp/Mária Rušinová

A jak se k takovému onemocnění „dopracoval“? „Likvidoval jsem transformátor, který vážil 70 kg. A abych nerozbil kachličky, tak jsem těch sedmdesát kilo pomalu nesl,“ přiznal nepříjemnou událost z minulosti. Po té se mu v játrech a ve slezině vytvořila nebezpečná sraženina, která vedla až k infarktu.

Herec to chtěl ututlat, styděl se za to, že je nemocný. Ale tím, že to přestalo být jeho tajemstvím, mnoho lidí mu nabízí pomoc a rady.

Jedna z rad Václava Postráneckého jako zkušeného vinaře je: Nikdy nepij na zlost!Zdroj: Archiv

„Ten vmetek, co to ucpal, se po tom roce a půl nebo dvou letech začal rozkládat a ten výpotek začal likvidovat játra a oni nevěděli, co se mnou je,“ popsal tehdy nebezpečnou situaci, která ho ohrožoval nejen na životě, ale i na zdraví.

Nakonec ale opravdu zabojoval a opět se může zase usmívat a užívat života. I když s mnoha omezeními, aby se zase neohrožoval na životě.

Václav PostráneckýZdroj: archiv

Od té doby se snaží aspoň trochu šetřit, naučil se relaxovat a do toho bere prášky na srážlivost krve. Stále doufá, že se z toho jednou dostane a bude se zase moct do všeho plně opřít. Takhle o něj mají jeho nejbližší opravdu velký strach a snaží se ho mírnit v aktivitách.

Sám už ale pochopil, že to bez odpočinku nepůjde. Začal si uvědomovat, že nikde nemládne a zdraví máme jen jedno. 

Václav Postránecký dnesZdroj: Šíp

A co je vlastně onemocnění, kterým herec trpí? Trombóza je proces tvorby krevní sraženiny uvnitř krevní cévy postihující žílu (žilní trombóza) nebo tepnu (arteriální trombóza). Žilní nebo arteriální tromboembolie vzniká, pokud se část nebo celá krevní sraženina oddělí a pohybuje se krevním řečištěm do okamžiku, než ucpe menší cévu.

Herec ještě před časem netušil, že nějaká taková nemoc existuje. Ale i ty strasti života bere s úsměvem na rtech. Jak je jeho zvykem…

Václav Postránecký se na spolupráci s Landovským už teď těší.Zdroj: Šíp

Více zajímavostí ze života slavných uvidíte v tomto videu:

Zdroj: šíp
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů