Šíp.deník.cz

Nejslavnější NÁVRATY českých hvězd! Kdo se dokázal vzepřít osudu?

9 fotografií 9
Marta Kubišová, Alena Mihulová a Václav Neckář
Marta Kubišová, Alena Mihulová a Václav Neckář
Zdroj: archiv
Jan Kalousek Alena Mihulová Helena Vondráčková Václav Kopta
Sdílej článek:

Karel Gott (77) nedávno šokoval svým prohlášením, že mu návrat na pódia bude trvat možná i tři roky. Není ale jediným, kdo si v minulosti ve své kariéře udělal „pauzu". Kdo další se po pár letech odmlky vrátil na výsluní?

Jan Kalousek (54)
Některé comebacky se povedou více, některé méně. O tom by mohl vyprávět Jan Kalousek, který se v minulosti proslavil několika skvělými hity. Pak se ale odmlčel, aby se vrhnul do politiky a také podle vlastních slov do plození dětí. Po pěti letech se pak na začátku tohoto roku snažil o velký návrat, přichystal první koncert a od té doby o něm není příliš slyšet. Možná ještě překvapí.

Alena Mihulová (51)
Alena Mihulová se v poslední době stala na slovo comeback alergickou. Tento výraz totiž slyšela stokrát poté, co ztvárnila hlavní roli ve filmu Domácí péče. Ten se stal hitem a herečka za svůj výkon získala mnoho ocenění. O žádném velkém návratu ale slyšet nechtěla. „Nikam jsem přece nezmizela, pořád hraju," neustále opakovala Mihulová. Pravdou ovšem je, že po vyslovení jejího jména se skoro každému až donedávna vybavily jen hlavní role ve filmu Sestřičky a manželství s Karlem Kachyňou.

Helena Vondráčková (69)
Jedna z našich pěveckých legend se z očí veřejnosti neztratila vlastně nikdy. Ani po revoluci neupadla v zapomnění, objevila se například v prvním u nás uváděném muzikálu Bídníci. O mohutném comebacku se ale mluvilo v roce 2000, kdy zpěvačka vydala moderní popové album Vodopád s písní Dlouhá noc, která ji vystřelila na vrchol a dokonce byla zvolena hitem roku.

Václav Kopta (51)
Kdo by si nepamatoval hezounka Radka Převrátila z komedie Sněženky a machři? Jenže to se psal rok 1982 a Václav Kopta se od té doby ztratil z povědomí národa. Naštěstí ale před několika lety přišel druhý díl legendárního filmu a od té doby se z poněkud rozměrnějšího herce stala oblíbená figura seriálů, show a divadelních prken. A aby toho nebylo málo, píše Kopta i texty k písním a muzikálům.

Regina Rázlová (69)
Tak tenhle návrat byl plný štěstí. Regina Rázlová se na divadelní prkna a před filmovou kameru vrátila po dvaceti letech a také poté, co necelý rok seděla ve vazbě za údajné zneužití informací v obchodním styku. Její minulost jí prý ale nikdo nepředhazoval. „Naštěstí se nesetkávám s negativními reakcemi vůči mé minulosti. Děkuji za dobré lidi, které potkávám, asi mám víc štěstí než rozumu," řekla před časem herečka.

Václav Neckář (72)
Také Václav Neckář má za sebou slavné návraty na pódia. Ten první se samozřejmě konal poté, co se zpěvák dal dohromady po mrtvici, která ho postihla v roce 2002. O velkém comebacku se ovšem hovořilo až v souvislosti s hitem Půlnoční, který vznikl k filmu Alois Nebel. Skladba získala Anděla, jistou dobu byla nejhranější v českých rádiích. Později Václav Neckář zažil velký úspěch i se svým Půlnočním turné.

Marta Kubišová (73)
Marta Kubišová podstoupila svou pěveckou odmlku zcela nedobrovolně. Od roku 1970 nesměla zpívat, jak ovšem sama říká, se svým údělem se jí podařilo dobře vyrovnat. Zlom přišel až v roce 1989, kdy tehdejší referentku podniku Výstavba hlavního města Prahy přivedl Ondřej Vetchý do Melantrichu. „Přišla jsem, odhodila kabát a ve svetýrku přišla blíž. A Jirka Černý mi povídá: Chtělo by to malou modlitbičku!" popsala silné okamžiky zpěvačka. Od té doby už pódia neopustila.

Skupina Lucie
Skupina Lucie se stala neodmyslitelnou součástí české hudební scény. A kdyby se její členové mezi sebou nezačali hádat, možná by fungovala bez přestávky dodnes. Ve chvíli, kdy si už nikdo nedovedl představit, že by se její členové Michal Dvořák (50), Robert Kodym (49), P.B.Ch. (51) a David Koller (55) ještě někdy sešli na jednom pódiu, ohlásila Lucie velký návrat. „Nějaký čas jsme byli ve při, ale to už je hodně let. Během nich z nás spadla ponorková nemoc a šlo nám o to, aby se z ponorky stala vzducholoď, která ještě dlouho poletí vesmírem," řekl Kodym.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů