Šíp.deník.cz

NEUVĚŘITELNÉ: Mrkněte do galerie, jak vypadal Ondřej Soukup ještě jako vlasáč!

5 fotografií 5
Ondřej Soukup
Ondřej Soukup
Zdroj: Tilen Vajt
Ondřej Soukup v době, kdy tvořil hudbu k filmu. Ondřej Soukup a Lucia Šoralová Ondřej Soukup a Gábina Osvaldová Lucia Šoralová s dcerou
Sdílej článek:

Ondřej Soukup (63) je už léta bez vlasů. Jak ale vypadal, když ještě měl bujnou kštici? 

Na to se můžete podívat do naší fotogalerie, kde je fotografie z období, kdy Ondřej Soukup skládal hudbu k prvnímu dílu filmu Bony a klid. A co o tehdejší nabídce složit hudbu k legendárnímu filmu Soukup řekl? 

"Když mi na podzim roku 1986 zazvonil telefon, tam se ozval režisér Vítek Olmer a nabídl mi, abych mu napsal hudbu k jeho novému filmu Bony a klid, tak jsem zešílel radostí. S Vítkem jsem dělal dva roky před tím svůj první celovečerní film Druhý tah pěšcem a měl jsem velmi rád jeho filmové vidění i způsob práce.

Bony a klid byl v té době naprosto výjimečný film, protože se dotýkal celospolečenského tématu veksláků, valut, bonů a vůbec způsobu života těchto podnikavých chlapíků, o čemž se tehdy oficiálně nemluvilo, ač to každý věděl," řekl skladatel. 

Ten taky popsal, jaké problémy měl tehdy film před tím, než ho shlédli první diváci. 

"Film měl dost krušnej osud. STB vtrhla do střižny a zabavila tam kus filmu, na kterém si policajti zkoušeli v průchodu džíny a měli červený trenky. Soudruh Císař Vítkovi nařizoval vystřihnout záběry, kde má policajt na detailním záběru utrženou frčku. Olmer se na něj vykašlal a ve filmu záběr zůstal. Film chtěli komunisti stejně zakázat, ale někdo ho přepsal na videokazetu (říká se, že řidič, který pás vezl z laboratoří, se zastavil v nějakém kině a tam to na videokameru nahrál) a půl národa ho v hrozných kopiích viděla. Tak to nakonec komunisti vzdali," prozradil Ondřej Soukup, který složil hudbu i pro druhý díl. Ten půjde do kin už 22. května. 

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů