Šíp.deník.cz

Petr Čepek a jeho ženy: Kvůli lásce se překonával i se smrtí na jazyku!

Petr Čepek, legendární filmový a divadelní herec, měl krátký, ale velmi pestrý život. V delší cestě životem mu zabránila smrtelná rakovina. Manželka s ním byla do poslední chvilky, kdy vážil pouhých třicet kilo!

1 / 7

Uhrančivý pohled Petra Čepka na ženy platil. Oženil se celkem třikrát. Jeho první žena byla baletka, ale vztah neměl dlouhé trvání. Jedním z důvodů konce byla neplodnost manželky. Vztah po krátké době skončil rozvodem.

Druhé manželství s Helenou Rytířovou bylo o poznání vydařenější. Helena mu porodila dceru Petru. Přesto však vztah nakonec skončil rozvodem. Čepek měl složitou povahu, a tak nakonec ani dcera nebyla dostatečným lepidlem pro udržení manželství.

Když byly malé Petře čtyři roky, rodiče se rozvedli. Čepek jí však vídal dál, bral si ji každý víkend, dokonce mu schvalovala další partnerky! "Táta nemohl chodit jen tak s někým, vždy jsem mu radila a vybírala s ním," přiznala Petra.

Do třetice všeho dobrého…

Petr ČepekZdroj: profimedia

Snad i díky radám dcery nakonec Petr Čepek našel svou osudovou partnerku. Hercova poslední žena Ivana byla totiž opravdový poklad. Poznali se při natáčení filmu Morgiana a podle Ivany šlo o lásku na první pohled!

"Podíval se na mě a já jsem věděla, že jsem v koncích," nezapomněla ani po letech na okouzlení z prvního setkání. Krátce po seznámení otěhotněla a přivedla na svět dceru Kristýnu.

Tenhle vztah byl pro Petra poslední. Nemoc, kterou dlouho lékaři neuměli pojmenovat, ho nakonec dostala. Podstoupil operaci, která ho měla zachránit, dopadlo to ale jinak…

Přes bolesti stále hrál

Petr ČepekZdroj: profimedia

Zákrok, který měl herce vyléčit, nepomohl. A dá se říct, že nejspíš ani nemohl. Rakovina slinivky byla v té době smrtelná, nikdo nevěděl, jak při její léčbě postupovat. Petrův stav se rapidně zhoršoval, on přesto dál pracoval, až do poslední chvilky, dokud mu to jeho stav umožňoval.

Sám tušil, že se blíží jeho konec. Poslední dny prožil na milované chatě. Starší dcera Petra mu ještě stihla přivézt ukázat vnuka, z čehož měl Čepek obrovskou radost. Bohužel se ale mísila s vědomím, že se z vnoučka nebude těšit dlouho.

"Pamatuji si to jako dnes. Táta stál u dveří a povídá mi, je to v prdeli, dovolili mi kouřit," vybavuje si dodnes dcera Petra, která si tehdy moc dobře uvědomovala, že její otec do Horní Kalné jel s úmyslem zemřít.

Nesnesitelné bolesti ho ale donutili odjet do nemocnice…

Kvůli lásce oddálil smrt

Petr ČepekZdroj: profimedia

Manželka jela s ním. Ivana byla tehdy z celé situace velmi vyčerpaná, u Petra měla lehátko a trávila u jeho postele všechen volný čas. Děsivý pohled na nemohoucího manžela v ní ale probouzel zoufalé stavy bezbřehého smutku.

Čepek jako by čekal na příležitost, až u něj Ivana nebude. Zemřel totiž v krátkém okamžiku, kdy se od něj manželka na chvíli vzdálila. Přál si to tak. Nechtěl, aby ho viděla, až naposledy vydechne. Uvědomoval si, jakou bolest by jí pohled na jeho poslední vydechnutí způsobil. Tak moc mu na manželce záleželo! Idylický vztah mezi hercem a jeho poslední ženou ostatně potvrdila i ošetřující sestra nemocnice ve Vrchlabí, kde Čepek zemřel. "Musím říct, že na nich bylo vidět, že se opravdu moc milují." 

Petr ale nebyl sám a to je nejdůležitější, rodina u něj byla až do poslední chvilky, do nemocnice už si nepřál pouštět své děti, nechtěl aby na něj měli smutné vzpomínky. Tento velikán zůstane v srdcích fanoušků ještě po mnoho generací.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů