Šíp.deník.cz

Petr Vacek OTEVŘENĚ PRO ŠÍP: Bez Ulice bych neměl kde bydlet a za co žít!

Herec Petr Vacek účinkuje v nekonečném seriálu Ulice od samého počátku. Ale pro Šíp otevřeně přiznal, jak moc těžké začátky to byly, proč do toho vůbec nechtěl jít. Dokonce přiznal, že by bez peněz z tohoto projektu mohl skončit jako bezdomovec!

1 / 21
Herec si ze sebe umí udělat legraci.

Herec Petr Vacek o svém soukromí nemluví, ale pro Šíp udělal výjimku.

Vrátí se někdy do Ulice?Zdroj: Herminapress.cz

Se sympatickým hercem Petrem Vackem jsme se včera sešli v Divadle Na Jezerce, kde zrovna zkouší novou hru Saturnin. Ukázal nám zákulisí, abychom se nakonec usadili na takzvané „střídačce“, kde se herci střídají mezi představením a dají si tam třeba kávičku.

Nevěděli jsme, co vlastně od herce můžeme čekat, protože ho známe jen z televize a z pořadů pro děti. Ale mile nás překvapil svým rozhledem a pohledem na celý život.

Vrátí se někdy do Ulice?Zdroj: Herminapress.cz

Z počátku byl trochu takový nedůvěřivý, shovívavý, ale nakonec se přeci jen otevřel a prozradil nám své životní peripetie, o kterých ještě nikdy nemluvil. Ale pro internetový pořad „Lucie, postrach celebrit“ patřící pro Šíp udělal výjimku a nebývale se o všem rozpovídal.

Sice občas vypadá, že neumí do pěti počítat, je to velmi chytrý člověk se správnými názory.

Vrátí se někdy do Ulice?Zdroj: Herminapress.cz

„Do Ulice se od září vracím. Ještě pořádně nevím, jak moc tam budu hrát, ale minimálně rok bych se tam měl zase objevovat. Já jsem tam hrál od prvopočátku a jsem za tu zkušenost nesmírně vděčný. Naučilo mě to drilu a soustředit se jen na jednu věc. Nechápu, že někdo nad tím může ohrnovat nos. I když je pravda, že jsem k tomu byl ze začátku také hodně skeptický,“ rozpovídal se pro Šíp usměvavý herec.

Teď si ale nedokáže představit, co by vlastně bez seriálu dlal.

Petr je muž mnoha tváříZdroj: Herminapress.cz

Mezi kolegy se cítí jako ryba ve vodě. Dokonce bude účinkovat v novém muzikálu Trhák.

Petr je muž mnoha tváříZdroj: Herminapress.cz

„Já jsem vlastně do Ulice vůbec nechtěl jít. Sám pan režisér mě musel přemlouvat, abych do toho šel. Já nejdříve odmítl, protože jsem to doma neměl vůbec dobré. S první manželkou to směřovalo k rozchodu a já jsem se chtěl více věnovat dětem,“ povídal Petr dál.

Neměl to v osobním životě moc jednoduché, ale na sobě to nedával zná. Musel vydělávat peníze a bavit lidi.

Petr je muž mnoha tváříZdroj: Herminapress.cz

A co ho přimělo k tomu, aby nakonec roli v seriálu vzal? „Vlastně jsem se do toho nechal ukecat. Kdo by odmítl režiséra, který vás vyloženě prosí, že je ta role přímo pro vás. Já prostě nedokázal říct ne a nakonec jsem do toho šel. A to jsem netušil, že se bude natáčet tolik let,“ pokračoval ve vyprávění.

A teď se do Ulice znovu vrátí, i když to už nikdo nečekal. Prý ho budou čekat nová dobrodružství.

Petr je muž mnoha tváříZdroj: Herminapress.cz

Sám ale přiznává, že je rád, že se nakonec nechal ukecat. Nejen kvůli tomu, že se naučil něco nového a dostal se do televize. Ale také kvůli finanční stránce. Natáčení takového projektu totiž znamená pro divadelní herce naplnění rodinného rozpočtu.

A on při rozvodu potřeboval opravdu hodně peněz, aby sám mohl přežít.

Herec si ze sebe umí udělat legraci.Zdroj: Herminapress.cz

„Z divadelního platu nezaplatíte v Praze ani nájem. Mám spousty mladých kolegů, kteří si ještě museli přivydělávat třeba v baru, aby vůbec vyžili. Natáčení seriálu je z finančního hlediska spása. Najednou máte luxusní příjem a můžete si dovolit spousty věcí, které jste dřív nemohl,“ otevřel se Petr.

Teď se sám diví, že vůbec kdy pochyboval, jestli do toho jít či nikoliv.

Herec si ze sebe umí udělat legraci.Zdroj: Herminapress.cz

„Jak jsem říkal, neprocházel jsem dobrým obdobím na začátku Ulice, nakonec jsem se rozvedl. A kdybych nenatáčel seriál, byl bych bez peněz, neměl z čeho zaplatit bydlení, jídlo a z čeho založit další rodinu. Možná bych skončil jako bezdomovec,“ dodal upřímně Petr.

Naštěstí ale vše dobře dopadlo. Má kde bydlet, má spokojené manželství, dvě malé děti, ty další dvě už jsou velké a je na ně právem pyšný a práce se mu jen hrne.

Petr je muž mnoha tváříZdroj: Herminapress.cz

„Já mám čtyři děti a nějaké výdaje. Netajím se tím, že mi to celé nakonec vytrhlo trn z paty. Nevím, z čeho bych živil mé dvě malé děti, které mám s druhou manželkou. Naštěstí to ale dobře dopadlo, já tu roli vzal, do toho mám divadlo a ještě pořad pro děti, takže si nemůžu stěžovat,“ uzavřel vyprávění sympatický herec.

Na Petra Vacka se opět můžete těšit v televizi. Ale než tam bude, můžete se přijít naněj podívat do Divadla Na Jezerce, kde účinkuje v několika hrách. Divadlo miluje, ale seriály potřebuje k obživě.

Vrátí se někdy do Ulice?Zdroj: Herminapress.cz

Více pikantností se dozvíte v tomto videu:

Zdroj: šíp
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů