Šíp.deník.cz

První rozhovor prince Andrewa: Neznásilnil jsem ji, šel jsem pro pizzu

Princ Andrew se konečně odhodlal veřejně a sám, bez pomoci špatně napsaného prohlášení od tiskového mluvčího Buckinghamského paláce, promluvit o svém vztahu s mrtvým sexuálním otrokářem Jeffreym Epsteinem a obvinění ze znásilnění tehdy nezletilé dívky.

1 / 9
Princ Andrew

S výhradním svolením královny Alžběty se štáb britské stanice BBC mohl na jeden den nastěhovat do nevyužívaného pokoje Buckinghamského paláce a vyzpovídat prince Andrewa, který je obviněn ze znásilnění a zapojení do Epsteinova byznysu sexuálního zotročování dívek. Rozhovor je dlouhý a důležité jsou jen některé odpovědi. Ty jsme pro vás vypíchli.

Kdy jste se seznámil s Jeffreym Epsteinem?

Princ AndrewZdroj: profimedia

Na začátku rozhovoru byl Andrew dotázán na vztah se zesnulým násilníkem. Andrew se s ním seznámil v roce 1991 přes jeho tehdejší přítelkyni Ghislaine Maxwell.

,,Je trochu přehnané tvrdit, že jsme si byli blízcí. Byli jsme přátelé kvůli jiným lidem. Měl jsem spoustu příležitostí odletět do Spojených Států, ale netrávil jsem s ním tolik času." Dodal, že několikrát přijal pozvánku a trávil čas v jeho domech, když tam Esptein nebyl.

Znásilnil jste Virginii Roberts Giuffre?

Princ AndrewZdroj: profimedia

Giuffre tvrdí, že s Andrewem měla při různých příležitostech sex, a to v letech mezi 1999-2002 v Londýně, New Yorku a na Epsteinově soukromém ostrově v Karibiku. Andrew ovšem reportérce BBC řekl, že se s Virginii nikdy nesetkal.

,,Nepamatuji si, že bych se s ní někdy setkal. Nikdy se to nestalo."

Na navazující otázku ohledně noci, během níž Andrew a Virginia údajně tancovali v klubu Tramp a pak se přesunuli do domu v luxusní londýnské čtvrti Belgravia a měli sex, princ diváky a posluchače ujistil, že byl doma s dětmi.

,,Ne, tohle se nikdy nemohlo stát, protože toho dne, toho večera jsem byl doma s dětmi. Vzal jsem Beatrice do Pizza Expressu ve Wokingu zhruba ve čtyři nebo v pět odpoledne. A pak, protože byla vévodkyně (Sarah Ferguson - pozn. red.) pryč, jsem byl doma. Měli jsme takové pravidlo - když je jeden z nás venku, druhý musí být doma."

Ale co ta vaše společná fotka?

Princ AndrewZdroj: winto

Photoshop, tvrdí princ Andrew. Nepamatuje si, že by fotka z roku 2001 byla kdy pořízena, s Virginii se přeci nikdy nesetkal. Poukázal na fakt, že má na sobě boty, které by si k tomuto obleku nevzal, a že ruka, kterou Virginii zezadu objal, je přidělaná v programu. A pak se málem nervově zhroutil.

,,Nepamatuju si, že by někdo tuto fotografii pořizoval. Nepamatuji si, že bych šel do druhého patra, protože ta fotka je pořízena v druhém patře, a já nejsem úplně přesvědčený, že…Jako… tohle vypadá jako já…," znejistěl, když si fotografii detailně prohlédl, ,,ale nemůžeme si být jistý, jestli je tohle moje ruka na jejím… na tomhle, na levé, levém boku." 

Princ AndrewZdroj: profimedia

Přestože princ Andrew řekl "svou" stranu příběhu, vyvstává otázka, jak k tomuto nervy cupujícímu rozhovoru nahlédnou vyšetřovací složky a samotná královna. Byl Andrew dostatečně přesvědčivý, aby se vymanil z drobnohledu veřejnosti, nebo na sebe svou zjevně neupřímnou výpovědí přitáhne další nevyžádanou pozornost?

Co se děje u nás?

Zdroj: Soňa Broulíková
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů