Šíp.deník.cz

Královna MĚNÍ PLÁNY: Charles se králem NESTANE, může za to postupující SENILITA!

V paláci se kromě vojsk střídají i krize. Každý týden se objeví nový problém, jehož vyřešení padá na hlavu královně. Ať už to je nevyzpytatelná Meghan, jež se služebnictvem mluví jako s póvlem, nebo nadcházející rozvod prince Charlese a Camilly, která se líbala se zaměstnancem a teď svého manžela vydírá o pořádný balík, královna to začíná nezvládat. Těšila se, že za tři roky poputuje královský titul synovi a sama půjde do důchodu, nyní to ale vypadá, že se žádné stařecké válení na Bahamách konat nebude: vyskytl se totiž nový, zcela nečekaný problém ohrožující budoucnost celé monarchie!

1 / 11
Princ Charles se bude zanedlouho znovu zpovídat ze smrti princezny Diany. A podle všeho to může poškodit i jeho matku...

O tom, že je královna stará babička se smrtkou v zádech psát asi nemusíme. Úctyhodného věku devadesáti dvou let dosáhla trpělivostí, dobrotou, znova trpělivostí a nějakým tím kardiem. A že nejedla česnek. Pracovat na sklonku života se ale nikomu nechce, a Alžběta není výjimka. Nedávno ohlásila, že za tři roky dá královskému titulu valé a přenechá vládu svému synovi, princi Charlesi.

Toho královna dlouhé roky připravovala na jeho velký den. Hrozící rozvod s Camillou Parker-Bowles, starou ježibabou a velice neoblíbenou členkou královské rodiny zbrzdil Charlesovy lekce správného úhlu nošení královské koruny. Tento "maličký" zádrhel s rozvodem se královna nyní snaží vyřešit s právníky, patrně se však měla zaměřit na zcela jiný aspekt Charlesova pohnutého života. Princ William a Harry babičku upozornili, že tatínek trpí senilitou. A kdo by chtěl být pod vládou starce, který nerozezná trůn od záchodové mísy?

Nejoblíbenější panovnice na světě

Královna AlžbětaZdroj: winto

Alžběta II. se královnou stala ve svých pětadvaceti letech, respektive v šestadvaceti byla právoplatně korunována. Na trůnu sedí od roku 1953 a za ty roky nevykázala známky slabosti či senility, naopak z ní vyzařuje síla a naprostá nezdolnost.

Ne nadarmo je považována za nejoblíbenější panovnici v historii. Alžběta oplývá trpělivostí, moudrostí a dobrosrdečností, ve svých dvaadevadesáti letech je stále čilá k světu a kde kdo by si přál, aby mohla vládnout další století.

Charles, loutka Camily

Charles a CamillaZdroj: Profimedia.cz

Princ Charles, na druhou stranu, patří k méně oblíbeným členům královské rodiny. Velkou zásluhu na tom má rozvod s lady Dianou, "princeznou lidí". Když si v roce 2006 vzal svou dlouholetou milenku Camillu Parker-Bowles (v žebříčku naprostých looserů královské rodiny je na prvním místě), respekt k budoucímu králi klesl na bod mrazu.

Ani za ty roky si Charles nedokázal vybudovat fanouškovskou základnu, jakou má jeho matka. V očích poddaných, tedy obyčejných lidí, nevzbuzuje důvěru a celý svět ho považuje za obyčejnou loutku své manželky.

Podle princů je otec neschopný kralovat

Meghan Markle, Princ Harry, Kate Middleton a princ WilliamZdroj: winto

I tak se patrně blíží jeho nástup na trůn. Nebo ne? V nové šokující knize o princi Charlesi, o které každý mluví, ale nikdo ji nečetl, se autor Rob Johnson rozpovídal o zákulisí tahanice o královský trůn. Podle Johnsona je Charles neschopný stát se vládcem. A mohou za to názory jeho synů!

Princové William a Harry se podle Johnsona shodnou na tom, že s otcem nikdy neměli vřelý vztah. Samozřejmě za to může jeho aféra s Camillou a následná smrt jejich matky. Princové mají lepší vztah se svou babičkou, k níž cítí respekt, zatímco ke svému otci nechovají žádné silné a respekt vůči němu prakticky neexistuje. Podle nich se otec jako král vůbec nehodí!

Důchod v nedohlednu

královna Alžběta a princ PhilipZdroj: winto

Mnoho zdrojů sdílí názor, že ačkoliv královna přenechala princi Charlesi spoustu povinností a odpovědnosti, nechá ho jednat pouze jako tzv. "stínového krále". Sama se přesvědčila o tom, že Charles stárne jiným způsobem než ona, začíná senilnit a není přesvědčená, že přesně takového krále monarchie nyní potřebuje.

Je tedy možné, že si královna svůj vysněný důchod oddálí a doslouží svým povinnostem až do posledního dne, a to, co se bude dít pak, ji už vlastně zajímat nemusí a nemůže. Všichni by byli nejradši, kdyby byl Charles jako král vynechán a trůn zdědil William. Mladou krev, to britská monarchie nyní potřebuje ze všeho nejvíc.

A co nového v Šípu?

Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů