
Budoucí král Velké Británie, princ Charles, je známý tím, že obvykle neobědvá, a proto dává přednost vydatné snídani. Podle webu Express princ dává přednost naměkko vařeným vejcím a jeho kuchaři musí dodržovat přesný postup, aby uvařili to nejlepší vejce. „Protože si zaměstnanci nikdy nebyli zcela jistí, jestli bude vejce uvařené přesně podle představ prince, uvařili jich hned několik najednou,” píše se v knize autora Jeremyho Paxmana s názvem „On Royalty”.
Následně byla údajně vejce předložena před prince a ten si vybral to správné. Nicméně Buckinghamský palác tyto informace velmi rychle vyvrátil.
V roce 2012 se na oficiální stránce prince Charlese v sekci „Otázky a odpovědi” objevila otázka: „Má princ Charles ke snídani uvařeno sedm vajec a jí jen jedno, jak se uvádí v knize Jeremyho Paxmana?”. Načež následovala odpověď: „Ne, nemá a nikdy neměl. Ke snídani ani k jinému chodu,”.
O vaření vajec pro prince Charlese se rozepsala i Wendy Berry, která léta pracovala jako hospodyně pro Charlese a princeznu Dianu. „Po celém dni stráveném na lovu Charles obvykle pozval k sobě domů několik dalších lovců na whiskey a vařená vejce. Když se tohle stalo, jeho detektiv nám ihned zavolal, aby nás na to upozornil. Vím, že Charles chtěl vejce vařená po dobu tří minut a Marvyn měl v kuchyni několik hrnců s vejci, aby měl jistotu, že alespoň jedno bude ideální. Ostatní se prostě vyhodila,” píše Wendy.
Experti na královskou rodinu roznesli i další nezvyklé stravovací zvyky prince Charlese. Podle těch chce Charles například jíst ovoce a zeleninu ze své zahrady, i když momentálně není doma. Zaměstnanci mu tak jídlo údajně musejí posílat i do zahraničí.
Carolyn Robb, bývalá královská šéfkuchařka, řekla podle webu Express s odkazem na magazín MailOnline, že s sebou musel mít princ Charles vždy dostatečnou zásobu domácího jídla. Prý nechal zasílat palety chlazené potravy do lokací, které měl v brzké době navštívit.