Šíp.deník.cz

William se stává KRÁLEM: Alžběta porušila protokol, Charles korunu NEDOSTANE!

Překvapivé - nebo možná šílené - rozhodnutí učinila královna Alžběta. Kdysi zcela rozumná a protokolem žijící královna porušila veškerá pravidla následnictví trůnu a jmenovala prince Williama jako svého nástupce! Charlesovi zbyly jen oči pro pláč.  

1 / 11
Princ William se stal králem

Následníkem trůnu se stane nejstarší potomek současného panovníka. Trůn převezme po abdikování nebo úmrtí současného panovníka. Tak to alespoň stojí v královském protokolu, svazku tisíc a jednoho pravidla, kterými se každý člen a služebnice královské rodiny musí řídit.

Pro někoho jsou pravidla zastaralá - třeba pro Meghan, která je s chutí porušovala, pro královnu Alžbětu byla alfa omegou, přes ně nejel vlak, i kdyby se schylovalo k válce. Jenže čím je královna Alžběta starší (je jí 92 let), tím víc cítí, že se jí čas neodkladně krátí. Ráda by žila i jinak než jako královna, proto učinila zásadní, a pro celou Británii šokující rozhodnutí, které zcela změní dějiny.

Královna vyhodila knihu pravidel z okna

Královna Alžběta a princ Philip - 60. výročí svatbyZdroj: winto

Je neobyčejně nezvyklé, aby se Alžběta nedržela vlastních sepsaných pravidel. Královský protokol nahradil v každém šuplíku nočního stolku Bibli, každou neděli se rodina sejde a na střídačku předčítají pravidla od začátku, jednou za čas vystrojí večírek, na kterém každý vyobrazí jedno z pravidel.

Jenže královna si uvědomuje, že žít podle nějakého protokolu je děsně svazující. Prakticky si nemůžete dojít ani na záchod, aniž byste neporušili minimálně tři velká pravidla. Po polední procházce měla jasno - něco se musí změnit. Tak velkou změnu ovšem nikdo nečekal.

Charles by podle Alžběty byl špatný král

Princ CharlesZdroj: Profimedia.cz

Zcela nečekaně přeskočila právoplatného dědice trůnu a králem jmenovala prince Williama, královnu pak jeho manželku, Kate Middleton. Tato šokující zpráva se na světlo světa měla dostat až v následujícím roce, kdy královna oficiálně abdikuje a přenechá trůn svému vnukovi, jenže zdi mají uši, a stejně tak i neposlušní kominíci, kuchařky a nezbedné posluhovačky, které to šly okamžitě prodat médiím.

Podle všeho královna nevěří úsudku svého syna Charlese a nespatřila v něm toho krále, jenž by vedl Británii správnou cestou. ,,Princ Charles je možná právoplatný dědic trůnu, královna si však nemyslí, že je správnou osobou," nechal se slyšet jeden z podavačů kabátů. ,,Jeho vystupování na veřejnosti je tristní a jeho soukromý život je přeplněn skandály."

A královnou se stává… Kate Middleton!

Kate Middleton slaví 37 let.Zdroj: profimedia.cz

Skandály je myšlen tajný deník, v němž se princ Charles přiznal k vraždě princezny Diany, dále vydírání ze strany jeho manželky Camilly, přátelství s Waynem Dooney, který byl obviněn ze znásilnění 15 chlapců, tajný Charlesův a Camilly syn… seznam skandálů se táhne až ke vchodovým dveřím paláce.

,,William má podle Alžběty přesně to, co jeho otci chybí, Dokáže vést celý národ, nezadělává si na problémy, umí jednat jako člověk jeho postavení," pokračuje dále zdroj. ,,A co se týče Kate? Ta je ještě oblíbenější než William. Alžběta se domnívá, že by z ní byla výborná královna, dokonce lepší, než byla ona sama. O Camille to samé říct nemůže."

Charles se snaží matce pomstítPrinc Charles s manželkou se těší, až se stanou nejdůležitějším párem Británie.Zdroj: Profimedia.cz

Alžběta je dokonce tak vyčůraná, že uspořádala tajný korunovační obřad, aby legálně potvrdila předání žezla právoplatnému vládci země. Charles byl z obřadu vynechán a dozvěděl se o rozhodnutí své matky až později. Charles se navenek chová, jako by se nic nestalo, ovšem taková bomba v něm zanechala obří kráter.

,,Za zavřenými dveřmi se chová jako malé děcko," říká zdroj. ,,Sice je jeho matka královna a musí ji poslouchat na slovo, začal jí ale pěkně brnkat na nervy a dělá vše pro to, aby jí co nejvíc zprotivil den." Jak jsme už psali, předání trůnu je stanoveno na rok 2020 a vše mělo být tajné. Teď, když se informace dostaly ven, se můžou vztahy v rodině ještě víc zhoršit. Například Meghan by mohla spáchat atentát na Kate.

Co nového u nás?

Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů