Skandál prince Andrewa má dopad na celou britskou monarchii. Momentálně se o ničem jiném nemluví a nic jiného neřeší i přesto, že palác čeká další královská svatba. Princezna Beatrice se začátkem září zasnoubila s miliardářem Edoardem Mapelli Mozzim a svatbu ohlásili na rok 2020. Mezi hosty bude samozřejmě celá rodinná linie a mnoho známých celebrit. Princ Andrew ale pozvánku nedostal. Rozzuřená a znechucená Beatrice se svému otci nedokáže podívat do očí, natož aby s ním došla k oltáři.

Smutné oznámení po telefonu

Moment, na který celý život čekala, klepe na dveře. Přesto se oné vysněné svatby nedočká. Beatrice otcovo jméno vyškrtla ze seznamu hostů. Nepovede ji k oltáři a ani se nesmí zúčastnit obřadu. ,,Plakala, když mu oznámila, že nechce, aby ji dovedl k oltáři a že ho nechce na svatbě," oznámil královský zdroj.

Svatbu kvůli skandálu odložili

,,Když ji Edoardo konečně požádal o ruku, byla štěstím bez sebe. Teď je zostuzena skandálem, který obestírá otce a celou její rodinu. Nadšení ze svatby vyprchalo stejně rychle jako se objevilo." Svatba byla podle deníku Globe přeložena z letošního roku na ten příští, právě kvůli probíhajícímu vyšetřování, které má ukázat, zda se princ Andrew opravdu účastnil orgií s nezletilými dívkami.

Nařčení ze znásilnění

Prince Andrewa ze sexuálního obtěžování obvinila jistá Virginia Roberts-Gluffre, která tvrdí, že když jí bylo čerstvých sedmnáct, měl s ní Andrew vynucený styk. Jednou to bylo v jeho domě v Londýně, dvakrát pak v Epsteinových sídlech.

K nařčení z obtěžování princ Andrew reagoval sterilně napsanou řečí z pera mluvčího Buckinghamského paláce: ,,Rád bych opět zdůraznil a znovu potvrdil prohlášení, které mým jménem Buckinghamský palác k událostem posledních několika týdnů již pronesl." Jeho bezemočný proslov si vzali na paškál experti na řeč těla a mluveného projevu, kteří klasifikovali prince Andrewa jako lháře, který nevěří vlastním lžím.