Šíp.deník.cz

BOHEMIAN RHAPSODY: Jak se liší hlavní protagonisté filmu od členů skupiny Queen?

Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody
Zdroj: winto
Sdílej článek:

Skupinu Queen netřeba představovat. Jednu z nejslavnějších rockových kapel čekal tento rok vstup do kin. Film s názvem Bohemian Rhapsody mapuje kariéru a život nejen hlavního zpěváka, okouzlujícího Freddieho Mercuryho v podání Ramiho Maleka, ale i zbývajících členů legendární skupiny. Jak se herecké obsazení liší od lidí, kteří stojí za vznikem těch největších hitů minulého století?

Bohemian Rhapsody je nejen jedna z nejznámějších písní skupiny Queen, jmenuje se tak i nejnovější trhák, který před několika týdny vešel do knih a už nyní bourá všelijaké žebříčky v prodejnosti a zhlédnutí. Není to jen obyčejný životopisný film o vzniku slavné jedné z nejslavnějších skupin všech dob, film se soustředí i na osobní životy členů skupiny a lidí, kteří Queenům pomohli dopracovat se na přední příčky všech hitparád.

Lidé si na Queenech kromě hitů jako We Are the Champions, We Will Rock You nebo Don't Stop Me Now zamilovali charismatického zpěváka, jenž jediným úsměvem dokázal způsobit zástavu srdce milionům fanynkám. A také fanouškům. Skupina Queen patří k symbolům sedmdesátých a osmdesátých let minulého století, mnoho skladeb včetně I Want it All nebo Radio Gaga slyšíme denně v rádiích. Nesmrtelná skupina hraje dodnes, poslední desku vydala v roce 2008, Freddieho nezaměnitelný hlas vystřídal zpěvák Paul Rogers. V roce 2012 rozjeli Queen turné, kde ty největší hity zazpíval zpěvák Adam Lambert.

Freddie Mercury / Rami Malek

Freddie Mercury Rami MalekZdroj: winto

Stačí lehce přimhouřit oči a Rami Maleka od věhlasného Freddieho Mercuryho nerozeznáte. Rami Malek zapracoval na svém looku drsňáka, okopíroval zpěvákův ikonický ochlupený vzhled a nebojí se oblékat do bílých tílek a výstředního oblečení.

Rami Malek je své předloze věrný nejen co se týče vzhledu, ale i hraní a zpěvu. Samozřejmě, hlas Freddieho Mercuryho lze napodobit těžce, Malek ale diváky nezklamal.

Brian May / Gwilym Lee

Brian May a Gwilym LeeZdroj: winto

Hlavní kytarista Queenů Brian May má rozpoznatelnou kudrnatou kštici, které se herec Gwilym Lee ujal s grácií. Preciznost Leeovi vizáže nás vrátí o čtyřicet let zpátky na ty nejlepší koncerty a nezapomenutelné záznamy z živých přenosů.

Brian May byl jeden ze zakladatelů skupiny Queen a nejlepším kamarádem Mercuryho. V roce 2011 se May podělil, že na Freddieho stále myslí. ,,Pořád na něj myslím. Není den, kdy bych si na něj nevzpomněl. Někdy to zašlo až do extrémů. Nedokázal jsem o něm mluvit, moc to bolelo. Tohle naštěstí už přešlo. Stále je součástí našich životů, i když tu s námi není."

Roger Taylor / Ben Hardy

Roger Taylor a Ben HardyZdroj: winto

Roger Taylor byl také součástí první skupiny, která se jmenovala Smile, k níž se Mercury později připojil. Mercury po čase seznámil Taylora a Maya a zbytek je už historie. Bubeník Taylor se po smrti Mercuryho od skupiny odtrhl a začal úspěšnou sólovou kariéru.

Herec Ben hardy ztvárnil Rogera Taylora bravurně. Kvůli roli se naučil hrát na bicí, trénoval i sedm dní v týdnu, aby dostál Taylorově dovednosti burácet jako bůh.

John Deacon / Joseph Mazzello

John Deacon a Joseph MazzelloZdroj: winto

Muž, který stojí za hitem Another One Bites the Dust. Baskytarista John Deacon se skupinou hrál do Mercuryho smrti. V roce 1997 odešel do hudebního důchodu a neúčastnil se žádných projektů, do kterých se ho May a Taylor snažili zahrnout. 

Ztvárnění Deacona nebylo pro herce Josepha Manzella jednoduché. Zápasil s kytarou, na které uměl zabrnkat jenom pár jednoduchých písní. Mazello se nechal slyšet, že mu nelíbilo, že byl o pět centimetrů menší než postava, kterou ztvárňuje. Nakonec to ale vyšlo dobře a fanoušci ho jako Deacona vřele přijali.

Mary Austin / Lucy Boynton

Mary Austin a Lucy BoyntonZdroj: winto

Jednou z nejdůležitějších žen v životě Freddie Mercuryho byla jeho partnerka Mary Austin. Zasnoubili se v roce 1973 a ve vztahu pokračovali až do chvíle, než Mercury Mary přiznal, že je bisexuál. I tak ale oba udržovali intimní vztah až do jeho smrti v roce 1991.

,,Všichni mí milenci se ptali, proč by nemohli Mary nahradit, bylo to prostě nemožné," svěřil se Mercury v jednom rozhovoru z roku 1985. ,,Jediného přítele, kterého mám, je Mary, a žádného dalšího nechci. Pro mě byla mou ženou. Bylo to manželství." Nikdy se přesto nevzali. Lucy Boynton na plátně předvedla, jak opravdová byla láska mezi Mercurym a Austin.

John Reid / Aidan Gillen

John Reid a Aidan GillenZdroj: winto

John Reid byl důležitou součástí začátku skupiny Queen. V roce 1975 se stal jejich manažerem, odšoupl tak na druhou kolej svého nejlepšího klienta, Eltona Johna.

Reid se se skupinou rozloučil tři roky poté, v roce 1978 mu Mercury oznámil, že ho nepotřebují a o všechno se postarají sami. Reid odešel se svěšenou hlavou. I tak se zapsal do historie a o slavné klienty neměl po Queenech žádnou nouzi.

Co na film říká Janek Ledecký?

Zdroj: Šíp
Nesmí vám uniknout
Nesmí vám uniknout
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů