Šíp.deník.cz

Rádi vaříte? Královna nabírá zaměstnance, TOHLE potřebujete umět!

Zrovna nedávno vydal Buckinghamský palác inzerát na volné místo v kuchyni. Pokud umíte vařit a servírovat tak, aby to nevypadalo jako ze školní jídelny, můžete se zúčastnit výběrového řízení. V případě, že si královna na vaší večeři pochutná, získáte nadprůměrný plat a pobyt v Buckinghamském paláci k tomu! Co vše potřebujete umět?

1 / 19
Královna Alžběta

Královna AlžbětaZdroj: winto

,,Královna poptává člověka do kuchyně,“ hlásá se Británií a fronta před Buckinghamským palácem se táhne až k Piccadilly Circus. Ve skutečnosti už ale nejsme ve viktoriánském období a inzerát se objevil na internetu.

Královna AlžbětaZdroj: winto

V paláci se uvolnilo místo pomocníka v kuchyni, což není přímo práce vrchního kuchaře, ale k vaření se také občas dostanete!

VařeníZdroj: winto

Práce je popisovaná jako pomocná ruka kuchaři, hlavní náplň práce je servírování a stolování. Pokud v této oblasti nemáte zkušenosti, tj. neumíte na stůl položit deset židliček v pořadí, v jakém se budou používat, palác nabízí i odborné proškolení pro ty, kteří snili o tom prožít svůj život po boku královny (a nádobí).

Jaké jsou platové podmínky? Královna nabízí roční plat £19,935.80, což je přesně 572 277 korun. Zajímá-li vás, kolik to bude měsíčně, no, zkusíme vám to spočítat. Přeci jenom v kuchyni matiku nepotřebujete. Vychází to na 47 689 korun českých. To je docela dobrý, ne?

Mezi hlavní výhody práce pro královnu ale není plat, ale možnost bydlet v paláci. S královnou. Možná se podíváte i do její komnaty! Ale spíš ne! Roky sledování Panství Downton se vám při pobytu v paláci rozhodně vyplatí!

Panství DowntonZdroj: winto

Královna ale s výhodami neskončila. Jako zaměstnanec paláce dostáváte i 33 dní volna, do kterých jsou započítány všechny tamní svátky.

Zní to jako pohádka? Poznat členy královské rodiny, nad kterými všichni slintají a snaží se sledovat každý jejich krok? Můžete jim být poblíž a tajně donášet informace a drby… třeba nám.

služebnáZdroj: winto

Královna však na oplátku za všechny výhody a hezké platové ohodnocení požaduje podle inzerátu “mimořádný servis“. Žadatel musí výborně vycházet s oddaným kuchyňským týmem, který spolupracuje na servírování jídla nejvyšší úrovni.

VařeníZdroj: winto

V inzerátu dále stojí, že udržováním kuchyně a preciznímu uklízení kuchyňských prostor zajistíte šéfkuchaři a jeho asistentům všechno, co je potřeba k servírování jídla během dne. Také budete příležitostně pomáhat s přípravou jídla.

To zní docela… jednoduše, no ne? Prakticky po vás královna chce, aby bylo vše na místě, uklizené a připravené, aby šéfkuchař mohl rychle a kvalitně připravit jídlo pro všechny v paláci.

VařeníZdroj: winto

A jak si Alžběta představuje osobnost perfektního uchazeče o práci? Musíte být týmový hráč s chutí do práce, pracovat a pomáhat svým kolegům k dosažení hladké denní služby. Přínosné budou i vaše znalosti ohledně bezpečné manipulace s potravinami, čímž se myslí vařit v čistém prostředí bez možnosti kontaminace.

S rozhodnutím vám může pomoci Darren McGrady, bývalý kuchař samotné královny, Lady Diany nebo prince z Walesu. ,,Práce v paláci byla úžasná,“ poznamenal v interview pro Daily Mail.

VařeníZdroj: winto

,,Práce předčila má očekávání. Mají ty nejkvalitnější potraviny, nejlepší koření…I ty nejmenší věci jako zavolat do obchodního domu Harrods a poprosit o doručení toho nejkvalitnějšího jehněčího – dostali jste všechno, co jste chtěli.“

McGrady prozradil, co královna přímo nesnáší. ,,Královna nenávidí česnek. Když se servírovala večeře, ničí jídlo nesmělo obsahovat česnek. Královna je velmi viktoriánská a od mala učena, že česnek se nejí – co kdyby příští den musela mluvit před lidmi, nikdo přece nechce páchnout po česneku.“

česnekZdroj: winto

 ,,Naopak princ Philip česnek zbožňuje. Když královna není doma, princ Philip si do jídel objednává spoustu česneku,“ dodává. ,,Královna také požaduje, aby bylo menu napsané ve francouzštině a upřednostňuje jemné jídlo před pikantním.“

Všechny tyto informace můžete využít ve svůj prospěch. Pokud by vás královna pozvala do paláce a kuchař vás požádal, abyste mu oloupali česnek, razantně odmítněte a připomeňte mu, že královna česnek nesnáší. A místo je vaše. A kontakt ohledně drbů na nás taky máte. Takže hurá do kuchyně a trénovat, trénovat!

VařeníZdroj: winto

Tohle můžete královně zazpívat ve chvíli, kdy vás vyrazí za neschopnost:

Zdroj: Youtube
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů