Šíp.deník.cz

Sagvan Tofi přiznal: Nečekaně VELKÉ PROBLÉMY kvůli muzikálu Děti ráje!

12 fotografií 12
Jan Kříž a Sagvan Tofi
Jan Kříž a Sagvan Tofi
Zdroj: Děti ráje
Jan Kříž v muzikálu Děti ráje Jan Kříž s cenou Thálie Jan Kříž a s manželkou Marií Jan Kříž a Sagvan Tofi
Sdílej článek:

Honza Kříž (30) o víkendu převzal Thálii za roli v muzikálu Děti ráje. Autor a producent Sagvan Tofi (51) ale prozradil, že dílo se vůbec nemuselo hrát! 

Muzikálový zpěvák Jan Kříž za svůj výkon v brněnské verzi muzikálu Děti ráje, kde hraje postavu Michala, získal v sobotu v Národním divadle cenu Thálie za mimořádný jevištní výkon v kategorii opereta - muzikál. Kříž je nyní dvojnásobným držitelem ceny, tu první získal v roce 2012 za roli Dannyho v muzikálu Pomáda.

"Jsem šťastný, všichni víme, že jde o nejprestižnější divadelní cenu, je to pro mě velká čest," řekl Kříž, který se bohužel udílení cen v Národním divadle nemohl zúčastnit. "Je mi to moc líto, bohužel jsem měl nasmlouvané představení Pomády a nebylo možné s tím hnout. Moje alternace byla mimo Prahu," dodal Kříž, za kterého cenu převzal jeho otec, herec Oldřich Kříž. O svém triumfu se dozvěděl během představení.

"Bylo to ve chvíli, než začne v rámci představení taneční soutěž, kterou taky vyhraju. Tak se mi kluci smáli, že všechno vyhrávám" dodal Kříž, který hned po divadle spěchal domů pro oblek a pak i s přítelkyní Maruškou vyrazili na afterparty po Thaliích na Žofíně.

Nadšený z úspěchu je ale také autor muzikálu a zároveň producent Sagvan Tofi. 

"Jsem neuvěřitelně nadšený a moc děkuju nejen Honzovi, ale všem hercům z Dětí ráje. Myslím, že i za Honzu můžu říct, že tahle cena je nás všech za poctivou práci," řekl Tofi, který ovšem také přiznal, jaké problémy měl, když chtěl muzikál uvést. 

"Byla to hrozně dlouhá a náročná cesta, neustále mi někdo házel klacky pod nohy. Hodně lidí doufalo, že to nedokážu a Děti ráje na Moravě nebudou. A jsem šťastný, že všem těm, kdo tvrdili, že to nedám, můžu vzkázat, že se spletli. Máme neustále vyprodáno, máme Thálii a jedeme dál," řekl.

Zajímavostí je, že Jan Kříž mohl cenu za Děti ráje možná získat už mnohem dřív. Roli Michala měl totiž hrát před lety v pražské verzi. Po čtyřech měsících ale musel kvůli pracovnímu vytížení projekt opustit a role zbyla jen na Bořka Slezáčka.

Když mu producent roli nabídl nyní, musel dlouho zvažovat, zda to tentokrát zvládne. "Jsem rád, že jsem to přijal. To, že za tuhle roli budu někdy nominován na Thalii a dokonce nominaci proměním, jsem v době,, kdy jsem před lety odcházel, opravdu nečekal," dodal Jan Kříž.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů