Šíp.deník.cz

ODEŠLI DO UMĚLECKÉHO NEBE: Kdo ze slavných zemřel v roce 2018?

Rok 2018 pomalu končí. Přinesl spousty změn, jak dobrých, tak i špatných. Bohužel někteří slavní se dalšího roku už nedočkají. Kdo z celebrit odešel do uměleckého nebe?

1 / 17
Bohužel do uměleckého nebe odešli i sympatičtí velikáni.

Smrt bohužel patří k životu. Čeká jednou každého z nás, ale nikdo se na ni nedokáže zcela připravit. Smrtka si i letos přišla pro řadu známých a významných umělců, kteří se neodmyslitelně zapsali nejen do naši kultury, ale i do naší mysli.

Český národ letos opravdu truchlil hodněkrát, protože smrt do showbyznysu „zaplula“ hned několikrát a u někoho dost nečekaně. Pojďme si připomenout, kdo letos odešel na onen svět, a uctěme je.

Režisér Miloš Forman (†86)

Bohužel do uměleckého nebe odešli i sympatičtí velikáni.Zdroj: Profimedia.cz

Nejznámější český režisér, který získal Oscara, zemřel 13. dubna. Už delší dobu měl podlomené zdraví, ale statečně bojoval se stárnoucím tělem. Oporou mu byla manželka Martina se čtyřmi syny, kteří tátu drželi nad vodou.

Bohužel ale jeho cesta došla do cíle a Miloše zradily plíce. Když se zpráva o režisérově úmrtí dostala ven, truchlil doslova celý svět. I hollywoodští herci drželi smutek a kondolovali rodině.

Herečka Gabriela Vránová (†78)

Bohužel do uměleckého nebe odešli i sympatičtí velikáni.Zdroj: Profimedia.cz

Hvězda seriálu Chalupáři byla věčnou optimistkou a životní bojovnicí. I když to neměla nikdy moc lehké, úsměv herečku neopouštel. A to ani, když jí diagnostikovali rakovinu tlustého střeva. Kupodivu ale na tumor nezemřela.

Gabriela sice statečně bojovala, ale chřadnoucí tělo to pomalu vzdávalo. Nakonec byla hospitalizována kvůli nemocným ledvinám, které se jí staly osudnými. Když selhaly, už nebylo záchrany. Ale všichni na herečku s láskou vzpomínají.

Komik Josef Mladý (†63)

Josef zemřel nečekaně, i když měl prý zdraví dost podlomené.Zdroj: Profimedia.cz

Známý komik celý život rozdával radost a smích. Bohužel na sklonku života mu samotnému do smíchu nebylo. Bojoval se zákeřnou rakovinou, kterou se mu nepodařilo podařit.

Ale fanoušky, blízcí a rodina na něj vzpomínají jen v dobrém. I když mu nebylo zrovna do tance, nedával na sobě nic znát, nechtěl přidělávat starosti. Až do posledního dechu rozdával radost.

Herec Marián Labuda (†73)

Marian LabudaZdroj: Profimedia

Herec známý z komedie Vesničko má sttředisková měl už dlouhé roky problémy se srdcem kvůli silné cukrovce. Ale byl to statečný bojovník, který se dokonce na sklonku života chtěl vrátit k filmu. Ale smrt mu jeho plány zpřetrhala.

Před svým domem při nástupu do auta zkolaboval, srdce se mu zastavilo. Ani záchranná služba ho nedokázala oživit. Přitom se přesně ten samý incident stal před dvěma lety, ale to si ještě život vybojoval, letos bohužel už ne.

Herec Vlastimil Bedrna (†89)

Druhý manžel Vlastimil BedrnaZdroj: archiv

Známý herec a hlavně dabér, který jako první daboval Homera Simpsona, zemřel naprosto osamocený. Dlouhá léta žil v pečovatelském domě v Krči, kde o něj sice bylo postaráno, ale chyběl mu lidský kontakt.

I když k němu občas začal nějaký herecký kolega, nakonec umíral sám. Manželka Laďka Kozderková umřela daleko před ním a syn se mu otrávil. Jeho poslední roky tudíž nebyly zrovna radostné, až mu prostě tělo selhalo.

Herec Ilja Racek (†88)

V roce 2018 zemřel i herec Ilja Racek.Zdroj: Profimedia.cz

Seriálový tatínek Dagmar Havlové ze Sanitky 2 dlouhá léta bojoval s rakovinou prostaty. Skoro deset roků se snažil vybojoval svůj život, ale bohužel jeho stárnoucí tělo už tu bolest a léčbu nesneslo.

Sám byl vždycky zdrcený z toho, když musel nějakému kolegovi či kolegyni na pohřeb. Sám věděl, že i on jednou bude muset do uměleckého nebe, ale nechtěl se vzdát tak snadno. Bohužel zákeřná nemoc byla nakonec silnější než on.

Herec Lubomír Kostelka (†91)

Kostelka před necelými dvěma roky skončil v pořadu kouzelná školka.

Oblíbený dědeček z Kouzelné školky nebo hvězda seriálu Ranč u zelené sedmy zemřel po selhání srdce. I když byl životním bojovníkem, který překonal odchod manželky, a zůstal na výchovu syna sám.

Ale ten jeho syn Martin mu to vracel až do jeho smrti. I když žil v Německu, ale za tátou často jezdil a staral se o něj. Bohužel stáří a věk nešly zastavit a před vánočními svátky nakonec vydechl naposledy.

Chcete se dozvědět více informací z českého showbyznysu? Pusťte si toto video:

Zdroj: Šíp
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů