Šíp.deník.cz

ŠOKUJÍCÍ ŽIVOT hvězd rockové scény: Drogy, bisexualita a epilepsie!

Amy Lee, Ozzy Osbourne a Marylin Manson
Amy Lee, Ozzy Osbourne a Marylin Manson
Zdroj: shuttershock.com
Sdílej článek:

Černé oblečení, zmalované obličeje, extrémní exhibicionismus a tvrdá muzika - takový je rock a metal. Interpreti jsou často provokatéři a exhibicionisti každým coulem, a to jak na jevišti, tak i v osobním životě. Drogy, alkohol, bisexualita není pro hvězdy a hvězdičky žádný problém. Pojďme nahlédnout do životů Ozzyho Osbourna, Marilyna Mansona, Amy Lee a Tarji Turunen.

Ozzy Osbourne (65)

Kontroverzní umělec je zároveň jedním z nejpopulárnějších zpěváků metalové a rockové scény. Ozzy neměl nikdy v životě na růžích ustláno. Narodil se v chudé anglické rodině, jeho otec byl alkoholik a matku i Ozzyho často bil. Ve škole se budoucí legendě také nedařilo, možná i proto, že trpí dyslexií. Hned po základní škole začal pracovat, ale ani v zaměstnání nebyl úspěšný a střídal jednu práci za druhou. Následovaly drobné krádeže, za které se dostal na tři měsíce do vězení. Později se dal na hudbu a brzy se společně se skupinou Black Sabbath dostal až na výsluní.

S jeho rostoucí slávou stejně rychle stoupala i závislost na drogách a alkoholu. Dokonce měl i tříměsíční období, kdy se zavřel v hotelovém pokoji a jen pil alkohol a bral drogy. Ozzyho však proslavil nejen zvučný hlas, ale i nezapomenutelná 30 let stará aféra s netopýrem. Sám zpěvák si myslel, že se jedná pouze o nějakou atrapu zvířete. Jenže Ozzy se odjakživa rád předvádí, a když mu na pódiu před ním přistál hozený netopýr od fanouška, chytil jej do ruky a ukousnul mu hlavu. „Moje ústa byla ihned plná teplé tekutiny s tou nejhorší chutí, kterou si snad ani nedokážete představit. Cítil jsem, jak krev teče po bradě a pak náhle sebou hlava v mých ústech trhla," komentuje aféru s netopýrem samotný Ozzy.

Marilyn Manson (45)

Metalový exhibicionista, provokatér a zpěvák Marilyn Manson odjakživa vyčníval z řady a nikdy neměl v plánu být jedním z mnoha. „Někteří lide mají takový strach z toho vypadat jinak než ostatní, že se přizpůsobí, že polknou, co jim je předepsáno. Já ne. Raději umřu za to, jaký jsem," říká o sobě Manson, vlastním jménem Brian Warner.

Dětství neměl zpěvák zrovna růžové, mlátil ho otec i spolužáci ve škole. Možná také proto, že se jim svěřoval o vidinách démonů či andělů. Zpěvák se pokusil i o sebevraždu, a to tak, že se chtěl zardousit polštářem. K hudbě se dostal jako hudební kritik, kdy hlásal, že lidem teprve ukáže, jaká má být pravá hudba. Hned na to neváhal a založil kapelu, jako její název chtěl kombinaci dobra a zla. Nakonec spojil filmovou hvězdu Marilyn Monroe a masového vraha Charlese Mansona dohromady a vznikla Brianova přezdívka a název kapely Marilyn Manson.

I když skupina stále sklízí obdiv a má nespočet fanoušků, jeho soukromý život je naprosto v troskách. První manželství s Ditou Von Teese vydrželo pouhé dva roky, to další s Evan Rachel Wood se mu ani nepodařilo uzavřít, jelikož se stále rozcházeli. Možná za ztroskotanými vztahy stojí bisexualita zpěváka, ke které se i veřejně přiznal. V České republice již kapela odehrála 6 koncertů, a jelikož Brian miluje české a východoevropské umění, mohou se jeho fanoušci těšit na další.

Amy Lee (32)

Fanynka Johnnyho Deppa a frontmanka skupiny Evanescence Amy Lee nikdy nesnila o hudební kariéře, ale osud tomu chtěl jinak. Amy ve svých 22 letech společně s dalšími členy kapely Evanescence vydala první album Fallen, které je proslavilo po celém světě. Dodnes skupina vydala celkem tři alba a jedno koncertní DVD. Kromě toho se Amy vydala i částečně na sólovou dráhu a 25. srpna vydala sólové album Aftermath.

Zpěvačka pochází z Kalifornie, miluje svoji rodinu a ta ji také hodně ovlivňuje. Onemocnění jejího bratra Robbieho ji vedlo k tomu, aby se stala americkou předsedkyní mezinárodní nadace Out of the Shadows, která informuje veřejnost o epilepsii. Amy velmi postihla i nenadálá smrt její sestry, která zemřela v devíti letech. Zpěvačce tehdy bylo 6 let a dodnes to v ní zanechalo velkou stopu. Proto hned ve svém prvním albu věnovala dvě písně právě jí.

Přestože se umělkyně může tvářit jako andílek, v pracovní sféře jí jdou raději všichni členové skupiny na ruku, aby je nevyhodila, tak jak tomu bylo v roce 2005, kdy se dokonce soudila i s bývalým manažerem Dennisem Riderem. V soukromí se Amy, na rozdíl od jiných metalových a rockových hvězd, daří. Na konci července se jí a jejímu manželovi Joshu Hatzlerovi po sedmiletém manželství narodil chlapeček Jack Lion.

Tarja Turunen (37)

Hlas, ze kterého mrazí, odzbrojující pohled a sexy úsměv, to vše patří nejznámější ženě metalové scény Tarje Turunen. Finské zpěvačce se pro její původ říká „ledová královna severu". Už od mala se věnovala hudbě s obrovským nadšením. V šesti letech začala docházet na hodiny sborového zpěvu a klavíru. Dál se vzdělávala v hudbě, až dostala nabídku od spolužáka Tuomase Holopainena, aby se zúčastnila společného akustického projektu. Na to se k nim přidal kytarista Emppu Vuorinen a vznikla tak v roce 1996 známá metalová kapela Nightwish. V roce 2001 byla nominovaná na cenu Grammy v kategorii Nejlepší nový Rock/Metal.

Jenže 22. října roku 2005 čekala na Tarju studená sprcha od členů Nightwish, když si přečetla dopis, v němž se s ní loučili. Rozhodli se pokračovat bez ní a nahradili ji zpěvačkou Anette Olzon. Tarja následně vyhazov ze skupiny přirovnala ke zlomovému okamžiku, jakým jetřeba rozvod. Zpěvačka je však silná osobnost a vydala se na úspěšnou sólovou dráhu. Daří se jí i v soukromí. Před necelými dvěma lety porodila manželovi Macelu Cabuli holčičku Naomi.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů