Šíp.deník.cz

Úchvatný řecký ostrov SKIATHOS, místo natáčení muzikálu MAMMA MIA!

Pokud váháte, kam se vydat na dovolenou, určitě byste měli zapřemýšlet nad ostrovem Skiathos. Nacházejí se na východě Řecka a natáčel se tu muzikál Mamma Mia s Meryl Streep v hlavní roli. Kromě nádherných pláží plných písku vás určitě příjemně potěší i místní příjemné podnebí, nepřeberná nabídka hotelů i možností ubytování přes airbnb a v neposlední řadě také legendární Skiathos Airport, které má ranvej kousek od pláže, takže letadla přistávají tak, že takřka olizují hlavy lidem pod ním. Tak na co čekáte? Objednávejte letenky a šup na Skaithos. Řekneme vám co a jak. 

1 / 12
Meryl Streep a Pierce Brosnan při natáčení muzikálu Mamma Mia.

Na Skiathosu mapu vůbec nepotřebujete

Meryl Streep a Pierce Brosnan při natáčení muzikálu Mamma Mia.Zdroj: Profimedia

Když přistanete na tomto maličkém ostrově východně od Řecka, okamžitě vás oslní místní architektura a všudypřítomné moře. Už jen proto, že letiště se nachází v podstatě u pláže a ostraha letiště musí téměř nonstop hlídat, aby diváci této podíváné nestáli příliš blízko ranveji a nestal se jim nějaký úraz. Dovolená na Skiathosu je zkrátka jedním ze zážitků, který si musíte dopřát, ať už si koupíte přímo zájezd, nebo se na ostrov vydáte na vlastní pěst. 

Letenky se dají pořídit naprosto bez problémů i last minute a už jen přistávání bude díky místnímu Skiathos Airport nevšedním zážitkem číslo jedna. Dost možná vás také překvapí místní počasí. Vzhledem k tomu, že řecký ostrov se nachází více na jihu, mohlo by vás tu překvapit chladnější počasí, které se o slovo hlásí již koncem srpna. Ale ani tím se nenechte odradit. Skiathos je krásný i během chladnějších měsíců. 

Skiathos Airport = zážitek do konce života

Už z letiště pojedete plni dojmů a zážitků.Zdroj: Profimedia

Už když budete na tento ostrov s rozlohou pouhých 48 km čtverečních přilétat, pravděpodobně vám stoupne adrenalin. Letiště se totiž nachází přímo u pláže a tak zatímco bude vaše letadlo přistávat na ranvej, budete se rovnou moct podívat, jak to vypadá na pláži. Hned po vystoupení z letadla vás čeká zkouška počasí. Prší, nebo neprší? 

Muzikálem Mamma Mia tu žije úplně každý

Muzikálem Mamma Mia celý ostrov přímo žije.Zdroj: Profimedia

To, že se na ostrově Skiathos natáčel muzikál Mamma Mia, se dozvíte nejen z všekerých průvodců a map, ale také všude po ostrově. Muzikálem tu doslova žijí. V sezóně bývá pouštěn na velkém plátně uprostřed města a dokonce tu můžete potkat celebritu, místního kapitána lodi, který si ve filmu střihnul malou roličku. 

Ubytovat se můžete třeba v hotelu Telis

Skiathos je nádherný ostrov na východě Řecka.Zdroj: Profimedia

Budete-li na ostrově shánět ubytování, mrkněte se nejen po hotelech, ale i airbnb. Můžete tak vyskoužet super domácí atmosféru místních lidí, kteří vám rádi poradí. Varian je hned několik, pokoj přímo v hotelu, anebo nějaký apartmán. Velice oblíbený je vícegenerační apartmánový hotel Telis.  

Skiathos je z řeckých ostrovů ten nejkrásnější

Jedna z nejkrásnějších pláží Lalaria.Zdroj: Profimedia

Ačkoli se říká, že řecké ostrovy by se neměly poměřovat, Skiathos je podle všech ten nejkrásnější. Sice je jedním z těch menších, ale krásou předčí i velké ostrovy a vy se budete moct kochat nejen přírodou a mořem, ale i architektonickými skvosty. Skiathos je zkrátka vyloženě pastva pro oči. 

Řecká kuchyně je jedna z nejlepších na světě

Řecká kuchyně je vyhlášená.Zdroj: Profimedia

Jste gurmáni? Pak si kdekoli v Řecku zkrátka přijdete na své. Mořské potvory právě z moře vytažené, výborné jogurty a další mléčné výrobky. Zkrátka dokonalá symetrie chuti a estetiky při stolování. Přesně takový je Skiathos a jeho dary, co se jídla týče. Ještě stále váháte, kam na dovolenou? My máme jasno. 

Připomeňte si muzikál s hity skupiny Abba. 

Zdroj: Youtube
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů