Šíp.deník.cz

UMÍRÁ milovaný PAPEŽ? Františka trápí vážné zdravotní problémy!

Papež od nástupu do úřadu zhubl deset kilo.
Papež od nástupu do úřadu zhubl deset kilo.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Pro všechny věřící by to byla nepředstavitelná rána. Papež František (77) se stal jedním z nejoblíbenějších představitelů křesťanství, pozvedl po léta skomírající popularitu římskokatolické církve. Jenže teď prý bojuje se zdravotními problémy a hrozí mu brzká smrt!

Špičky církve prý skrývající smutné tajemství – obdivovaný papež musel zrušit část letního programu, protože umírá! Podle magazínu Globe už od nástupu do funkce shodil více než deset kilogramů a čelí vážným dýchacím problémům. Po dechu už lapal dokonce při několika veřejných vystoupeních.

A experti tvrdí, že nonstop zápřah, který si papež od svého zvolení naordinoval, si vybírá svou daň. Problémy s dýchaním mohou být podle odborníků oslovených časopisem příznakem blížícího se srdečního selhání. „Vzhledem k tomu, že je pod neustálým stresem, odnesla to zřejmě jeho imunita," myslí si doktor Peter Hibberd.

A varovné signály se objevily už teď v červenci, když František zrušil všechny středeční audience až do září! Mluví se dokonce o tom, že chce skončit úplně. „V kanceláři je sice zatím jen 15 měsíců, ale už se to dostalo na hranu toho, co jeho tělo vydrží," říká informátor magazínu. „Brzy oznámí, že končí úplně," tvrdí. A věří i tomu, že podobně jako jeho předchůdce Benedikt XVI., ukončí papež působení v čele církve proti zavedené tradici ještě před svou smrtí. Mohl by tak prý poslední měsíce života alespoň prožít v klidu.

Vatikán se zatím divoké spekulace o papežově zdravotním stavu snaží utlumit tvrzením, že menší pracovní vytížení je běžnou součástí papežova letního období. A prohlašuje, že se těší dobrému zdraví. „Kdyby byly jakékoli důvody bát se, poprosili bychom lidi, aby se za něj modlili," tvrdí reverend Thomas Rosica, zástupce vatikánské tiskové agentury.

S tím ale nesouhlasí několik vysokých představitelů církve. „Nejsem si jistý, jak dlouho ještě bude schopen ignorovat svůj stav," říká za všechny kardinál Telesphore Placidus Toppo z Indie s tím, že papež má už jen jednu funkční plíci a v poslední době vypadá unaveně a strhaně.

I přes pochyby o zdraví se ale papež smrti ani útoku na svou osobu zatím nebojí. Když se naposledy stal terčem mafie, bral to s obvyklým nadhledem. „Ve svém věku už nemám moc co ztratit. Může se mi stát cokoli, ale to je v rukou božích," řekl.

Už jen z těch slov je jasné, jak velkou ranou by pro církev byla jeho ztráta.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů