Novinka

Přihlaste se k odběru našich novinek ještě dnes!

Zjistit více
NOVINKA UŽ TO VÍŠ? NE? TAK SE PŘIHLAS A ODEBÍREJ! ODEBÍRAT

Válka šéfkuchařů Pohlreicha s Hruškou: VÝSMĚCH a opovržení!

Sdílej článek:

Chipsy z kuřecích kůžiček, bramboráky z tvrdého chleba či smažák z hrnku. To je jen část z řady receptů za pár korun z dílny reportéra a kuchařského experimentátora Ladislava Hrušky (36). Jeho kniha ultralaciných receptů se před pár týdny zařadila k nejžádanějšímu zboží v českých knihkupectvích a z Hrušky se přes noc stala hvězda.

Zatímco netradiční vaření na sobě testují tisíce domácností, pod slovem „jídlo" si špička v oboru a postrach české gastronomie Zdeněk Pohlreich (56) představuje něco zcela jiného. A dokonce našel drsné označení pro Hruškovy recepty.

Když se moderátor stal potravinovým inspektorem na TV Nova a svou důkladností děsil zaměstnance supermarketů především z oddělení zeleniny, ještě netušil, že už mu k opravdové slávě chybí jen krůček. Pak se zrodil nápad mít ještě lidovější variantu kuchaře, než je král pokrmů ze sójovky Jiří Babica a vedení televize začalo otevírat šampaňské. Do mnohem bouřlivějších oslav se možná pustil talentovaný reportér, jenž se díky svému pořadu „Levně a chutně" stal ikonu finančně nenáročného vaření.

Penězi nadívaná kůžička
Když Nova odvysílala první Hruškův blok v loňském listopadu o vaření z takzvaného „odpadu", kuřecí farmy zajásaly. Nadívaná kuřecí kůže se totiž stala hitem a není pochyb o tom, že mnoho rodin sezvalo příbuzné na nedělní kůžičkové hody. Oblíbenost televizních receptů v podání Láďi Hrušky byla pro mnohé možná až překvapivá a tak se reportér rozhodl pro vydání knihy. Na konci září vyšly recepty knižně a během prvních tří dnů, se prodalo neuvěřitelných 38 tisíc kusů a tržby v tu dobu dosáhly 7 a půl milionu korun.

Dnes už se jedná o mnohem vyšší čísla, protože kuchařka vyšla i na DVD. „Skutečně to tak je. Teď, kdy se obchody chtějí předzásobit na Vánoce, nám poslaly poptávky v řádu několikanásobku," řekla Zuzana Zvěřinová z marketingu Novy. A samotný Hruška si podle odhadů už přišel na sumu okolo čtyř milionů korun. Čísla experimentátor nechtěl ale komentovat. „O takových věcech se nebavím, nezlobte se," řekl Šípu Hruška. Podle posledních čísel, se Hruškova „brožura" o tom, jak vyděsit vlastní žaludek, stala nejúspěšnějším prodaným titulem na českém trhu a 250 tisíci kusů už je vystaveno v kuchyňských poličkách českých rodin a ještě mnoho žen najde kuchařku jistě na Štědrý den pod stromečkem.
¨
Pohlreich v šoku
Zatímco Hruška přemýšlí, jestli si k Vánocům za unikátní prodej kuchařky pořídí luxusní auto nebo byt v osobním vlastnictví, z jeho počinu jsou v šoku specialisté na kvalitní vaření. Třeba Zdeněk Pohlreich, když slyší jméno Láďa Hruška, raději si zacpává uši a modlí se, aby Nova do televize vrátila vyhozeného Babicu. Možná přemýšlí i o tom, že by spáchal sebevraždu gulášem ze sojové omáčky. Zkrátka Hruškovo devastování české kuchyně pro někoho nestravitelnými experimenty Pohreicha hodně štve, protože ničí jeho dlouholetou práci zavést nejen do českých pohostinství, ale i domácností kvalitní vaření

Když ho Šíp totiž oslovil, jak se mu líbí počin Hrušky, naježil se jako kočka a zrudly mu oči. „Myslím, že není co hodnotit… Mě totiž gastronomický punk nezajímá," odplivla si na zem legenda profesionální gastronomie. Zajímavostí je, že Pohreich ukázal národu, co si o Hruškovi myslí i ve svém novém pořadu Teď vaří šéf. Ten moderoval v triku, na kterém byla přeškrtnutá hruška. Pohlreich své triko po celou dobu vysílání nekomentoval. A nevyjádřil se ani poté. Je ale jasné, co si o Hruškové experimentování asi myslí…

Hruška je pyšný
Redakce oslovila i novou experimentátorskou hvězdu, co na slova Zdeňka Pohlreicha říká. Ten si však stojí za svým. „Na svou kuchařku jsem hrdý a nechť má na vše každý svůj názor. Já ho nikomu neberu. Opakuji znovu, že já jako nekuchař si pana Pohlreicha coby odborníka vážím," usmíval se autor nejprodávanější knihy o receptech v Česku.

Sdílej článek:
Autor: Rudolf Šindelář

Doporučené články

Rubriky

Celebrity Nejčtenější celebrity Oblíbené celebrity Cestování Oblíbené destinace Láska a vztahy Zdravý vztah Lechtivé články Příběhy slavných Události slavných Vztahy slavných Recepty Kuchyně pro labužníky Zdravý jídelníček Zajímavosti Zábava a video Pro zasmání Vtipné videa

Keltské horoskopy

Přehled keltských horoskopů Dub   21. 3. (jarní rovnodennost) Topol   1. 5. – 10. 5. … Kaštan   11. 5. – 20. 5. … Jasan   21. 5. – 30. 5. … Habr   31. 5. – 10. 6. … Fíkovník   11. 6. – 20. 6. … Bříza   21. 6. (letní slunovrat) Jabloň   22. 6. – 2. 7. … Jedle   3. 7. – 13. 7. … Jilm   14. 7. – 24. 7. … Cypriš   25. 7. – 4. 8. … Cedr   15. 8. – 24. 8. … Borovice   25. 8. – 3. 9. … Vrba   4. 9. – 13. 9. … Lípa   14. 9. – 22. 9. … Oliva   23. 9. (podzimní rovn.) Líska   24. 9. – 2. 10. … Jeřáb   3. 10. – 11. 10. … Javor   12. 10. – 21. 10. … Ořešák   22. 10. – 31. 10. … Buk   21. 12. (zimní slunovrat)

Západní horoskopy

Přehled západních horoskopů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Čínské horoskopy

Přehled čínských horoskopů Krysa   1960, 1972, 1984 … Buvol   1961, 1973, 1985 … Tygr   1962, 1974, 1986 … Králík   1963, 1975, 1987 … Drak   1964, 1976, 1988 … Had   1965, 1977, 1989 … Kůň   1966, 1978, 1990 … Ovce   1967, 1979, 1991 … Opice   1968, 1980, 1992 … Kohout   1969, 1981, 1993 … Pes   1970, 1982, 1994 … Vepř   1971, 1983, 1995 …

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů Vodnář   21. 1. – 20. 2. Ryby   21. 2. – 20. 3. Beran   21. 3. – 20. 4. Býk   21. 4. – 21. 5. Blíženci   22. 5. – 21. 6. Rak   22. 6. – 22. 7. Lev   23. 7. – 22. 8. Panna   23. 8. – 22. 9. Váhy   23. 9. – 23. 10. Štír   24. 10. – 22. 11. Střelec   23. 11. – 21. 12. Kozoroh   22. 12. – 20. 1.

Vážení čtenáři,

náš web ŠÍP přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění našich novinek - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr novinek i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT