Šíp.deník.cz

VETŘELEC a jeho hvězdy takřka 40 let od natáčení. Poznali byste je ještě?

17 fotografií 17
Zdroj: Youtube
Zajímavost k filmu: Maketu vesmírné lodi Nostromo vytvořili architekti ve velikosti 1:1, ale nějak se zapomnělo, že se tam musí vejít i kamery a celý štáb. Toto nedopatření tak pomohlo vytvořit pocit stísněnosti, které je cítit ve výsledném filmu. Ellen Ripleyová je praporčík lodi a také hlavní hrdinka, která nakonec všechno přežije, zachrání sebe a kočku a letí zpět domů na planetu Zemi. Její výkon je opravdu úchvatný. A i její postava. Pro Sigourney Weaver byl Vetřelec obrovský obrat v kariéře. Do té doby takřka neznámá herečka se stala celebritou, hojně obsazovanou. Její další role snad ani netřeba připomínat, ale z těch zásadních to jsou Gorily v mlze, Podnikavá dívka, Ledová bouře... Dennis Parker je hlavní inženýr lodi a velký dobrák. Je zabit spolu s Lambertovou, když získává kyslík pro posádku.
Sdílej článek:

Film Vetřelec natočil v roce 1979 Ridley Scott. Nečekal, jak dlouho se udrží oblíbenost filmu na předních příčkách a už vůbec nečekal kolik pokračování bude vytvořeno.

V současné době na prvního Vetřelce navázaly části Vetřelci (1986), Vetřelec 3 (1992), Vetřelec: Vzkříšení (1997), Prometheus (2012) a Vetřelec: Covenant (2017), přičemž dva poslední jmenované díly dějově předchází prvnímu dílu. Také byly natočeny dva díly Vetřelec vs. Predátor. Podívejte se s námi, jak se změnili herci, kteří v tomto kultovním filmu hráli. Ono jich vlastně tolik nebylo. 

Tahle scéna je prostě legendární. 

Zdroj: Youtube
Nesmí vám uniknout
Nesmí vám uniknout
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů