Šíp.deník.cz

WILLIAM A KATE: Láska jako z filmu! Její SVATEBNÍ ŠATY ukrývaly tajemství

Život britského následníka trůnu Williama a jeho manželky Kate byl, je a dlouho bude jedním z nejsledovanějších vztahů celého světa. Prince a vévodkyni milují všichni. Ačkoli od jejich svatby už uběhlo několik let a dvojice povila celkem tři děti, o jejich velkém dni se mluví dodnes a stále vyplouvají na povrch nové a dosud neznámé informace. Na svatební šaty nevěsty měla překvapivě velký vliv politika! Nejspíš překvapí i způsob, jakým se vybral jejich návrhář. A prsten Kate… asi vůbec netušíte, proč je ještě vzácnější, než byste si mysleli!

1 / 15

Od svatby uběhlo už pár let, děti nic nezměnily

Zdroj: foto: Profimedia, koláž: Šíp

O Kate Middleton, Vévodkyni z Cambridge, se v posledních letech mluví hlavně v souvislosti s tím, zda je, nebo není znovu těhotná. Několikrát se mluvilo o jejím potratu, není tajemstvím, že všechny tři těhotenství bojovala s velkými nevolnostmi. Ve všech těžkých chvílích jí byl manžel oporou, stál za ní, i když se řešil její Instagram nebo vztah s Meghan Markle.

Lidé zkrátka královskou rodinu milují a pokud něco zbožňují ještě víc než královskou rodinu, jsou to rozhodně královské svatby. My vám dnes prozradíme pět pikantností, které se týkají sňatku staršího syna Lady Di a jeho studentské lásky. A ještě přihodíme jednu perličku na závěr.

Den svatby Williama a Kate byl oficiálně vyhlášen jako státní svátek

Na den svatby Williama a Kate byl vyhlášen státní svátek.Zdroj: Profimedia

Svatba je pro každého velice významný den. Když je to ještě k tomu svatba královská, nedá se pochybovat o tom, že u ni budou chtít být všichni. Nejlépe celá Anglie. Královna má pro posedlost královskou rodinou ohromné pochopení a tak spolu s předsedou vlády určila 29. dubna jako státní svátek. Obchody byly oficiálně zavřené a před Westminsterským opatstvím lidé spali i tři dny dopředu. 

Královská svatba si zasloužila své vlastní upomínkové předměty s datem

Svatba Williama a Kate si zasloužila speciální upomínkové předměty.Zdroj: Profimedia

Jako standardně se kromě svatebních darů novomanželům objevily i svatební dary pro občany. K dostání byly skleničky, hrnečky, trička, frkačky. Vše zdobily nejrůznější texty v podobě jmen, dat narození, data svatby, obrázky a fotky. Ceny za drobné upomínkové předměty se pohybovaly od pár liber do několika set liber. Za dvacku jste se mohli vyfotit s figurínou Williama, nebo Kate, aby to vypadalo, že se vdáváte/ženíte vy. 

O královském vztahu bylo natočeno několik filmů

O svatbě a vztahu Williama a Kate byl natočen nejeden film.Zdroj: Profimedia

Když si na csfd zadáte heslo William a Kate, zjistíte, že o lásce budoucího panovníka Anglie a jeho ženy, byly natočeny hned čtyři filmy. Prozatím poslední z roku 2012 nese název Královský příběh lásky a mapoval celý první rok po svatbě. Princ a vévodkyně nechali dokumentaristy nahlédnout nejen do svého obýváku, ale i do své ložnice a diváci mohli vidět, jak vypadá skutečný život královského páru. 

Když se Kate Middleton objevila s prstenem, byla to velká novinka

Kate Middleton nosí zásnubní i snubní prsten, dle královské tradice.Zdroj: Profimedia

Zásnubní prsten, který zdobí Katinu ruku již od října 2010 (oficiálně od půlky listopadu), je skutečným klenotem a to nejen, co do materiální hodnoty. Modrý safír, který je osázen čtrnácti čirými diamanty, totiž nosila princezna Diana, matka prince Williama. "Chtěl jsem se tak ujistit, že moje matka nezmeškala tento den a okamžik, kdy jsme se s Kate rozhodli strávit zbytek života spolu. Nejen díky tomu prstenu je tu s námi nyní přítomna," řekl o prstenu William. 

Svatební šaty Kate Middleton určily trend na několik let dopředu

Svatební šaty Kate Middleton určily trend na několik let.Zdroj: Profimedia

Šaty, které na svou svatbu oblékla Kate Middleton, navrhla Sarah Burton z módního domu Alexandra McQueena. Svatební šaty pro takovouto událost jsou nejen otázkou vkusu, ale také politiky. Tvůrce musí být vždy samozřejmě Brit a musí sdílet královské ideály. V případě Kate se povedlo tvůrkyni udržet v tajnosti až do posledních vteřin. Od roku 2011 byly díky Sarah v módě vlečky a vršky hustě pošité krajkou. 

Trend v otázce svatebních šatů převzala Meghan Markle

Trend v otázce svatebních šatů nyní převzala Meghan Markle.Zdroj: Profimedia

Nyní ale štafetu převzala Meghan Markle, manželka prince Harryho. Ta nejen, že měla šaty zcela bez zdobení, čímž dala najevo své názory týkající se gender rozdílů (Meghan je zapálená feministka), ale také změnila návrháře. Její šaty sice tvořila rodačka z Británie Clare Waight Keller, ta ale netvoří pro módní dům britské značky, nýbrž pro Givenchy, což je značka francouzská. 

Na trailer k jednomu z filmů o Williamovi a Kate se můžete podívat ve videu.

Zdroj: Youtube
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů