Šíp.deník.cz

ZASLEPENÁ LÁSKOU: Vendula Svobodová se žene do neštěstí! O co jde?

Vendula Svobodová
Vendula Svobodová
Zdroj: Archiv
Sdílej článek:

S třetí svatbou dělala snad ještě větší tajnosti než se dvěma předchozími. S čím ovšem Vendula Svobodová (43)tajnosti nedělá, jsou její plány na miminko s manželem… Jako by si ani neuvědomovala, jak moc tím riskuje!

O Vendule Svobodové je známé, že když něco dělá, jde do toho naplno. To platí o vedení charitativní nadace Kapka naděje a stejně tak o věcech lásky. Proto si vdova po skladateli Karlu Svobodovi asi ani neumí představit, že by někdy jednala jinak.

Je spontánní, přímá a ve stejném duchu se rozhodla i pro svatbu. „Bylo to momentální hnutí mysli, asi dva měsíce staré," prozradila, že svatba s mladým Josefem Pizingerem (27), který je synem Venduliny kamarádky, proběhla de facto bez přípravy. Ihned se proto vyrojily spekulace, zda náhodou Svobodová nenakráčela ke svatebnímu oltáři, protože je těhotná. To ale Vendula vyloučila. „To opravdu nejsem," svěřila se krátce po obřadu. Ale co není, může být. Dítě totiž se svou láskou Vendula plánuje.

Po svatbě miminko

Josef už své schopnosti postarat se o děti prokázal. Rozumí si s jejím synem Kubou (10), pro kterého je prý naprosto bezvadný parťák, a proto i malý Jakub ocenil, že si ho jeho maminka vzala za muže. „Byl moc šťastný," komentuje to Svobodová. „Jsou to velcí kamarádi, mají se rádi, rozumějí si."

Štěstí v očích malého Jakuba by ráda ještě znásobila tím, že manželství potvrdí dítětem. Byl by to vrchol cesty, na niž se vztahem s Pizingerem vydala, a zatnula by tipec všem nepřejícím, kteří její lásce soudili omezenou trvanlivost. Proto o miminku vážně uvažuje. „Snad jsem ještě ve věku, kdy mohu otěhotnět. Není všem dnům konec," doufá Vendula, která jako by omámená láskou trochu zapomněla, že už má po čtyřicítce a případné těhotenství pro ni bude na každý pád rizikové.

Láska zaslepila úsudek

A to si uvědomují i lidé kolem Venduly. Ti se téměř unisono bojí, aby se kvůli svému velkému přání nakonec netrápila. „Myslím, že ve svém věku by si tu lásku mohla vychutnat i bez dítěte. Vždyť to taky nemusí dopadnout dobře. A to by asi jejich šťastný vztah moc neposílilo. Nezbývá než doufat, že si to ještě pořádně promyslí," říká jeden z lidí, kteří mají ke Svobodové blízko.

Na druhou stranu je ale nutné podotknout, že v posledních letech matek ve věku Svobodové přibývá. Ovšem musejí počítat s tím, že je to mnohem těžší, než když se pro dítě rozhodne mladá žena. Jestli si sen o těhotenství Vendula bude chtít opravdu splnit, bude se muset připravit na mnoho testů a vyšetření, které se u mladších rodiček nedělají.

Nastává změna režimu

Po čtyřicítce se totiž u žen zvyšuje při těhotenství riziko genetických vad plodu. V nebezpečí bude ale i samotná Vendula, protože těhotenství může ohrozit i ji samotnou – mohou se objevit onemocnění srdce, vysoký tlak nebo cukrovka…

Vendula by se tak měla začít na dítě připravovat už teď, aby rizika minimalizovala. Vhodné je podle odborníků optimalizovat svoji hmotnost, přestat kouřit a omezit pití alkoholu. Také zdravý jídelníček je pro případné těhotenství prospěšný. Ani to ale nakonec nemusí stačit k tomu, aby se vše povedlo.

Svobodová navíc už jednou o dítě přišla a moc dobře ví, že v životě není moc věcí, které by se přijímaly hůř. Snad i proto se v duchu připravuje také na možnost, že by se vysněného miminka nakonec dočkat nemusela. Doufá, že v tom případě bude i tak mít vztah, který je šťastný. „Když se to nepovede, tak se mys­lím nic nestane. Josef na tomhle vůbec nelpí," řekla.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů