Šíp.deník.cz

ZLATO, DIAMANTY, KABELKY? Neuvěříte, co Václav Havel dával své ženě za dárky

Herečka Dagmar Havlová se i ani po letech nemůže oklepat ze smrti milovaného muže Václava Havla. Ráda, s láskou a pokorou na něj vzpomíná při každé příležitosti. Teď dokonce vytřela zrak všem, kteří jí obviňovali z toho, že byla s bývalým prezidentem kvůli penězům. Až zjistíte, co jí kupoval, tak vám spadne čelist údivem až na zem.

1 / 23
Láska z manželského páru jen vyzařovala.

Láska z manželského páru jen vyzařovala.Zdroj: Facebook.com

Byla to opravdu velká láska až za hrob.

Rádi cestovali jen tak inkognito.Zdroj: Facebook.com

Když se cit mezi herečkou Dagmar Veškrnovou a prezidentem Václavem Havlem provalil, všichni jejich vztah odsuzovali. Bylo to kvůli tomu, že se měli scházet už v době, kdy politikovi umírala první manželka Olga.

Nedávno se Dagmar Havlová pochlubila fotkami, které nikdo ještě neviděl. Z dob, kdy byli s Havlem zamilovaní jako školáci.

Pořád se jen usmívali.Zdroj: Facebook.com

I přes to, jak jejich láska trvala, se ozývaly hlasy, že je s tehdejším prezidentem Dagmar jen kvůli penězům, protože Václav dostal velké jmění v restituci a jako hlava státu si také nežil špatně. Herečka byla brána jako zlatokopka, která na funkci první dámy nemá náturu.

Přitom na fotografiích které zveřejnila, i z toho, jak o svém manželovi dodnes mluví, je patrné, že jí nejvíc chybí chvíle něhy, které vedle Václava Halva zažívala. Dodnes působí jako by jí chyběl kousek srdce.

Krásná momentka plná něhy.Zdroj: Facebook.com

Jenže nakonec sympatická herečka všem vytřela zrak. Vzdala se své rozjeté kariéry v divadle i u filmu, učila se společenskému bontonu, který byl velmi přísný zvlášť při zahraničních návštěvách. Nakonec si ale osvojila pravidla etikety a po čase se z ní stala opravdová dáma, které se jen tak někdo nevyrovná.

Nakonec si paní Dagmar zamiloval i národ. A nejen ten. Proslula i v zahraničíjako ušlechtilá, inteligentní a okouzlující manželka českého politika.

Dělali si z fotografů srandičky.Zdroj: Facebook.com

„Velmi těžké bylo vzdát se všeho ostatního a být neustále ve střehu. Na druhou stranu mi to umožnilo věnovat část úsilí dobročinným aktivitám, čehož bych se už nechtěla vzdát. Naplňují mě,“ zavzpomínala na funkci první dámy v časopisu Exkluziv.

Nakonec se v pozici první dámy našla, i když jí to ze začátku bylo proti srsti. Vždycky raději žila spíše bohémským způsobem, který je umělcům vlastní.

Když byli spolu, tak se pořád usmívali.Zdroj: Facebook.com

I když bylo na první pohled znát, jak moc se Dagmar vedle Václava zlepšila, jak se snažila zapadnout a jak zapadla ve vysoké politice, nedělala ostudu a dobře reprezentovala celou naši zem, vždycky se někdo našel, kdo jí osočoval z majetkového prospěchářství.

Neměla si prý brát Václava jen z lásky, ale z vidiny luxusu a peněz. Jenže tito škarohlídi se šeredně mýlili.

Herečka byla Václavovi tou největší oporou.Zdroj: Facebook.com

Podobným názorům se bývalá první dáma dodnes jen směje. Kdo si myslel, že jí Václav zahrnoval samými diamanty, drahými kabelkami nebo luxusním oblečením, opravdu se mýlil. Sama se pochlubila, jakými obyčejnými věcmi jí dokázal vyrazit dech.

Manžel chtěl svou milovanou choť neustále překvapovat, dělalo mu radost, když se radovala ona.

Dagmar svého chotě bezmezně milovala.Zdroj: Facebook.com

„Opravdu mě překvapil první narozeninový dárek od Václava. Byla to sada nožů, protože prý ráda vařím, což je pravda,“ prozradila se smíchem Dagmar, pro kterou byl ale ze všeho nejlepší dárek společně strávený čas. Ale i tak se jí manžel snažil neustále překvapovat.

I proto, že společné chvíle byly vždycky tak krátké…

Dokonce se chodili i stejně stříhat.Zdroj: Facebook.com

„Taky mě překvapovalo, že vymyslel vždycky naprosto originální dárek. Ať už to byly šperky, které sám navrhl a nechal je pro mě zhotovit zlatníkem, nebo dárky pečlivě vybírané s láskou. Obvykle se předtím poradil s nějakou z mých přítelkyň, nebo je rovnou s nimi šel shánět,“ vzpomíná s láskou.

I když na manžela nemůže zapomenout, ví, že život jde dál, a ona musí fungovat hlavně pro své milované vnučky. Bez rodiny by nepřekonala ten největší smutek, který ji málem zdrtil v prvních dnech po manželově odchodu na onen svět. A jaké má vlastně dnes plány do budoucna?

Ví se jen to, že s dcerou Ninou občas vyrazí do společnosti a poslední dobou se spíš drží v ústraní.

Dagmar s Ninou jsou spíš jako kamarádky.Zdroj: Profimedia.cz

Jaké tedy jsou? „Velké a přitom obyčejné, některé zdánlivě neslučitelné. Chtěla bych dál odvádět dobrou práci na jevišti tak jako dosud,“ rozpovídala se a na své nejbližší nezapomněla. „A samozřejmě bych chtěla trávit dostatek času se svou rodinou a vnučkami. Zkrátka méně pracovat a více žít,“ dodala Dagmar.

Také chce zachovat odkaz svého chotě a podle všech to dělá velmi dobře. Jen by měla pracovně více zvolnit.

Dagmar HavlováZdroj: Profimedia.cz

Více pikantností ze života celebrit se dozvíte v tomto videu:

#video|86840

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů