Šíp.deník.cz

Liberec, Ještěd: Moderní a přístupná lyžovačka

4 fotografií 4
Zasněžená krajina a v pozadí národní kulturní památka, no není to nádhera?!
Zasněžená krajina a v pozadí národní kulturní památka, no není to nádhera?!
Zdroj: Profimedia.cz
Liberecký aquapark Babylon má co nabídnout. Zasněžená krajina a v pozadí národní kulturní památka, no není to nádhera?! Všechny vleky míří směrem ke slavnému vysílači… Mapa Ski areálu Ještěd ukazuje, jak je obsáhlý.
Sdílej článek:

Příchodu zimy si nelze nevšimnout a lyžaři už se začínají poohlížet po letošním prvním lyžování. Pod známým vysílačem v Liberci se nachází Ski areál Ještěd, jeden z nejmodernějších v ČR a asi vůbec nejpřístupnější lyžařské středisko v Čechách!

Ski areál Ještěd hlásí několik desítek centimetrů sněhu na sjezdovkách a vleky v provozu. A jistě vás neunaví nechvalně proslulé fronty u turniketů…

Pokud s oprášením zimního nádobíčka stále otálíte, třeba vás přesvědčí příznivější ceny. Až do 22. prosince běží na Ještědu vedlejší sezona a rodina na denním vstupné ušetří hned několik stovek korun! Areál získal v minulosti pětihvězdičkové hodnocení a také v dalších anketách se umisťoval na špici. Například ještě než se do severních Čech vydáte, můžete si na webových stránkách skijested.cz díky čtyřem HD kamerám prohlédnout, jaká je situace na sjezdovkách.

Doprava je pak největším bonusem. Cesta autem z Prahy trvá slabou hodinku a v kufru nemusíte mít sněhové řetězy jako např. při cestě do Krkonoš! Návštěvníci mohou pohodlně zaparkovat přímo v areálu zdarma, výhodná je také městská doprava z Liberce přímo k branám areálu.

Lyžování se siluetou národní kulturní památky v zádech je možné na dvanácti sjezdovkách. A vyžití tu najdou opravdu všichni! Pro začátečníky je k dispozici cvičiště Bucharka, nejmenší zabaví dětské lyžařské hřiště s mnoha atrakcemi.

Pro lyžaře jsou v nabídce lehčí trasy na slunné jižní trase a náročnější sjezdovky včetně 920 metrů dlouhé černé sjezdovky Slalomák na severní straně hory. Milovníkům skoků a překážek provozovatelé každoročně stavšjí zábavný snowpark.

Bez stánků s občerstvením a centrální restaurace si středisko představit nelze, na Ještědu ale mají moderní zařízení, kterým disponuje jen deset středisek v celé ČR! Odbavovací brány na lanovkách Černý vrch a Skalka jsou vybaveny obrazovkami, které zlepšují informovanost lyžařů.

K výčtu nabídek Ski areálu Ještěd patří ještě večerní lyžování, a když to shrneme, lyžování u Liberce nabízí opravdu veškeré služby dnešní doby. Konec konců zdejší prostředí si k natáčení osobitých reklam nedávno vybrala telekomunikační společnost…

TECHNICKÉ ÚDAJE:

Délka tratí: 9,2 km

Nadmořská výška: 540–1000 m

Počet lanovek: 4

Počet vleků: 5

Denní jízdenka: 500 Kč dospělí, 270 Kč děti

Tříhodinová jízdenka: 300 Kč dospělí, 150 Kč děti

Provozní doba: 8.30–16.00

Večerní lyžování: 18.00–21.00

Pár minut do velkoměsta

Málokterý lyžařský areál má tak strategickou polohu, že se nachází jen kousek od velkoměsta. Ne nadarmo se Ski areálu Ještěd přezdívá „český Innsbruck". Zdaleka ne všichni vydrží na sjezdovce celé dopoledne i odpoledne a zde se přímo nabízí dopolední lyžovačka a odpolední návštěva Liberce. Páté největší město ČR nabízí množství atrakcí: co si třeba v jeden den zařádit na svahu a zároveň se vykoupat v akvaparku?

Na běžky do slavného Vesce

Nechvalně proslulé mistrovství světa v klasickém lyžování, které se v roce 2009 konalo v Liberci, dalo vzniknout modernímu areálu, jež v zimě slouží běžkařům. Vesec se nachází deset minut od centra Liberce a ukrývá tři 1,5 až 2 km dlouhé a různě náročné okruhy. Celý areál je navíc volně přístupný, ale na celý den vás asi nezabaví…

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů