Šíp.deník.cz

Nevíte, kam na HORY? Zde jsou rakouská lyžařská NEJ...

6 fotografií 6
Stylová zábava pro nejmenší ze Ski amadé
Stylová zábava pro nejmenší ze Ski amadé
Zdroj: Ski amadé
Dokonalá idylka! Je libo něco ostřejšího? To jsou panoramata! Mít skipas v chytrém telefonu? Ve Ski amadé je to možné!
Sdílej článek:

Kdo nebyl v Rakousku, nemůže se nechat nazývat lyžařem. Při vší úctě k českým střediskům, která jsou limitována zejména přírodními podmínkami, jsou ta u jižních sousedů úplně jinde. Vybere si z nich každý a hlavně jsou opravdu blízko. My jsme je ve spolupráci s Rakouskou národní turistickou centrálou rozdělili do zajímavých kategorií.

NEJMODERNĚJŠÍ & NEJRYCHLEJŠÍ
Ski amadé
S revolučními datovými lyžařskými brýlemi „Smart Ski Google" a ještě lepší aplikací a mobilním systémem pro nákup skipasu čeká na hosty doslova moderna. Jako první lyžařská oblast přináší Ski amadé nejdůležitější informace o okolí dokonce přímo do lyžařských brýlí. Byla totiž vyvinuta aplikace, která plní tyto inovativní brýle důležitými informacemi. V pravém dolním rohu zorného pole lyžaře se budou zobrazovat nejdůležitější informace o lyžařské oblasti a aktuální data. Datové brýle ukazují cestu k vyhledávaným horským chatám, lanovkám a vlekům nebo funparkům a zobrazí také rychlost jízdy či stav lanovek a sjezdovek.

„Learn2Ski" je pak název programu kurzů v oblasti Ski amadé, který není ničím jiným než výukou lyžování v pouhých třech dnech. Začátečnické kurzy místních lyžařských škol jsou založeny na známé motivační metodě ze Spojených států, která vychází z příjemné atmosféry mezi všemi účastníky. Speciálně vyškolení instruktoři dokážou lyžaře snadněji zbavit ostýchavosti a pomoci mu odvážit se začít s lyžováním. Bez drilu, metodicky a hlavně se spoustou humoru a až dětskou lehkostí se začátečníci zábavnou formou zaručeně doberou úspěchu.

NEJLEPŠÍ SERVIS
Turracher Höhe
Nepříliš známé středisko je co se týče služeb vždy o kus dál: Lyžařských komorníků a podobných služeb dnes již po světě existuje mnoho, svůj původ však mají na Turracher Höhe. Právě tady totiž věnuje oblíbený lyžařský komorník plnou pozornost hostům již celých čtrnáct let. Od letošní zimy si lyžaři mohou tohoto dobrého přítele dokonce pronajmout exkluzivně jen pro sebe. Stačí hledat výzvu „Rent a Butler". Jako profesionál v oblasti služeb je lyžařský komorník denně na nohou v celé lyžařské oblasti a zná ji doslova jako své boty, ví o všech zajímavostech a zvláštnostech a je hostům po ruce radou i pomocí.

Pořád netušíte, co se snažíme říct? Pracovní den lyžařského komorníka na Turracher Höhe vypadá následovně: Když po ránu zatopí v krbu v „obývacím pokoji" lanovky Kornockbahn a první lyžařské hosty posílí štýrskými jablky, sedne na svůj Butler-Mobil a vyrazí do lyžařského střediska, kde se zastavuje na různých místech, rychle postaví malý bar a zásobuje unavené lyžaře hroznovým cukrem a kapesníky, děti rozmazluje sladkostmi a malinovkou a jejich rodiče na přání dokonce i sklenkou prosecca. Kdo si chce po celý den užít osobní servis na nejvyšší úrovni, musí komorníka mít!

NEJSLUNEČNĚJŠÍ
Nassfeld
Největší a nejmodernější lyžařská oblast Korutan a jedna z TOP 10 lyžařských oblastí Rakouska slibuje příjemnou dovolenou plnou slunce. V rámci služeb „Nice Surprise" na hosty čeká koš plný překvapení. Jedinečné panorama hor, jistota sněhu a mnoho hodin slunečního svitu - to je zimní dovolená přesně podle představ každého lyžaře, nebo ne? Vzhledem k tomu, že Nassfeld patří k oblastem s největším počtem hodin slunečního svitu v celých Alpách (ročně tam svítí slunce o 100 hodin více než v severnějších regionech) a také díky topografii je možné po celý den lyžovat na sjezdovkách, kde svítí sluníčko. S využitím příslušné aplikace a za pomoci informačních tabulí v lyžařské oblasti je hosté najdou pokaždé. A to není vše. Vhodná místa k fotografování s krásným výhledem na Alpy a třeba až na Vysoké Tatry se nacházejí u horních stanic lanovek Millenium Express i Gartnerkofel-Sesselbahn.

PĚT LEDOVCŮ
Stubai, Kaunertal, Pitztal, Sölden, Hintertux
Na pěti tyrolských ledovcích je samozřejmě i v letošní sezoně připraveno pro lyžaře mnoho novinek. Již zaběhnutou klasikou je skipas „White 5", díky němuž můžete carvovat deset dní na všech ledovcích, které nabízejí celkem 229 kilometrů sjezdovek. Výhodou skipasu, jehož platnost končí až 15. května, je fakt, že se neváže na určitou lhůtu a lze jej využívat pružně. Například během pěti různých víkendů nebo dvakrát čtyři dny a jeden víkend k tomu. Nebo jeden týden a prodloužený víkend. Nebo… Možnosti jsou nekonečné.

Těšit se však můžete i na další novinky. Jaké? Tak třeba na ledovou jeskyni (Stubai), osvětlený tunel pro lyžaře (Kaunertal), freeridové a free-touringové kempy na ledovci (Pitztal), akci s lyžařským dobrodružstvím (Sölden) a mnoho vylepšení komfortu na lanovkách (Hintertux).

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů