Šíp.deník.cz

Slavný Špindlerův Mlýn: Prostě luxus a také RÁJ českých celebrit!

7 fotografií 7
Špindlerův Mlýn je rájem českých celebrit.
Špindlerův Mlýn je rájem českých celebrit.
Zdroj: archiv
Verešová má jednoduché motto: hlavně u toho dobře vypadat. Bílý most se stal jedním ze symbolů města. Díky koňským saním se ve Špindlu musíte cítit jako v pohádce. Špindlerův Mlýn nabízí jedny z nejdelších sjezdovek u nás.
Sdílej článek:

Kdo chce ušetřit, měl by se nejspíš pro ukojení svých lyžařských choutek poohlédnout po jiných svazích. Pokud si ale chcete užít maximální luxus, Ski Areál Špindlerův mlýn perfektně uspokojí touhy lyžařů prahnoucích po perfektních svazích i po nepřeberném množství dalších aktivit. V nejslavnějším Krkonošském středisku lze dělat snad cokoliv!

Slabé dvě hodiny jízdy z Prahy a tří a půlhodinová cesta z Brna dělí lyžaře z největších dvou českých měst od Špindlerova mlýna. Vyhlášené horské středisko leží v nadmořské výšce 575 – 1555 m. To proto, že nejvyšším bodem je Luční hora – druhá nejvyšší hora u nás.

A největší areál v Krkonoších má lyžařům opravdu co nabídnout. Na Svatém Petru a v Horních Mísečkách je aktuálně až 80 cm sněhu a v provozu je přes 24 kilometrů sjezdovek (z celkových 25 km). Unikátní nabídku doplňuje ještě večerní lyžování na Hromovce – jde o nejdelší a nejlépe osvětlenou sjezdovku na noční řádění v celé ČR.

Provozovatelé Špindlu, který spojuje areály Svatý Petr, Medvědín a Labská, jako již každoročně očekávají největší nápor lyžařů od února, kdy ve školách začínají jarní prázdniny. To se pak na svazích prohání přes 10 tisíc lyžařů za víkend! Ano, nejvyhlášenější lyžařské středisko v ČR (viz. Ráj celebrit) si na nezájem stěžovat nemůže…

Pravda, podle toho také zaplatíte za zdejší skipasy. Ale je potřeba dodat, že zákazníci dostanou za vyšší cenu odpovídající servis. Parkoviště u lanovek jsou zdarma – pokud by se naplnila jejich kapacita, další parking je u přehrady, odkud jezdí ke svahům skibus, pochopitelně také bezplatně. O plynulost provozu se zase stará 12 vleků a 5 lanovek.

Špindlerův mlýn si své příznivce hýčká také velmi rozmanitou nabídkou aktivit mimo lyžování. Horské městečko se chlubí vlastním aquaparkem se třemi tobogány, vířivkami, saunou a párou, každý druhý hotel má navíc svůj bazén. Luxus je zkrátka slovo, které si toto středisko přivlastnilo.

Oblíbenými atrakcemi je také 4 km dlouhá sáňkařská dráha a venkovní bruslení, velmi nevšední zážitek pak nabízí lezení po ledu, střelnice, nebo vyhlídkoví let. Z pohledu na zasněžené Krkonoše z ptačí perspektivy se rozbuší srdce každému! V oblíbeném Špindlu zkrátka nic není nemožné, přesvědčte se sami.




RÁJ CELEBRIT
Špindlerův mlýn získal v minulosti přízvisko středisko pro snoby. Tomuto pojmenování se sice snaží bránit, faktem ale zůstává, že cena skipasů je nejdražší v ČR a také, že právě sem míří česká smetánka za zimními radovánkami nejčastěji. Proslulé jsou silvestrovské večírky hvězd a hvězdiček, ale hlavně na svahu klidně můžete lyžovat vedle modelek Andreji Verešové, Elišky Bučkové, Simony Krajnové, nebo moderátora Leoše Mareše. A když je nepotkáte na sjezdovce, zkuste Silver Rock Music Bar…


ZÁKLADNÍ DATA
Délka sjezdovek: 25 km
Délka jednotlivých tratí: 270 - 2300 m (modrá až černá)
Počet vleků: 12
Počet lanovek: 3x čtyřsedačka, 1x trojsedačka, 1x dvojsedačka
Běžecké tratě: 91 km
Snowpark: 2x (Svatý Petr, Horní Mísečky)


NOVINKA GOPASS
Ptáte se, co to znamená? Jde o věrnostní kartu, která má areál zlevnit. Vlastníci čipové „kreditky" mají zvýhodněné ceny na nákup skipasů, gastronomie i módy ve Špindlerově mlýně. Navíc její majitelé získávají za každý nákup body, které pak vymění za odměny.


KOLIK CO STOJÍ
Denní skipas dospělí/děti - 750/520 Kč
Týdenní skipas dospělí - 4120 Kč
Vstup do aquaparku - od 190 Kč
Sáňkařská dráhá - 240 Kč
Noc v hotelu *** - od 500 Kč
Hlavní jídlo v restauraci - od 200 Kč
Pivo v restauraci - od 35 Kč

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů