Zdroj: Soňa Broulíková
Zdroj: Soňa Broulíková
Nejdříve si smíchejte nadrcený stroužek česneku s olivovým olejem.
Zdroj: Soňa Broulíková
Připravte si petržel, nakrájejte ji (nebo nastřihejte kuchyňskými nůžkami).
Zdroj: Soňa Broulíková
Smíchejte směs oleje a česneku s petrželí.
Zdroj: Soňa Broulíková
Připravte si listové těsto (kruh by měl přečnívat o 5-10cm přes hermelín)
Zdroj: Soňa Broulíková
Vložte hermelín do středu kruhu z listového těsta.
Zdroj: Soňa Broulíková
Nyní si připravte směs oleje, česneku a petržele, hermelín směsí natřete.
Zdroj: Soňa Broulíková
Takto by to mělo vypadat.
Zdroj: Soňa Broulíková
Přidejte pepř.
Zdroj: Soňa Broulíková
A nezapomeňte také osolit.
Zdroj: Soňa Broulíková
Nyní se bude balit těsto, které přečuhuje kolem hermelínu.
Zdroj: Soňa Broulíková
Zabalený hermelín by měl mít zhruba tuto podobu.
Zdroj: Soňa Broulíková
Rozmíchejte vejce, kterým připravený hermelín v županu natřete.
Zdroj: Soňa Broulíková
Sezamové semínko je oblíbený doplněk řady pokrmů
Zdroj: Soňa Broulíková
Lahodně vypadající posypané těsto vložte do trouby.
Zdroj: Soňa Broulíková