3/16

Zapečený hermelín v křupavém župánku. Kdo by odolal?

Zdroj: Soňa Broulíková

I z obyčejného hermelínu se dá udělat jídlo jako z luxusní restaurace.

Zdroj: Soňa Broulíková

Nejdříve si smíchejte nadrcený stroužek česneku s olivovým olejem.

Nejdříve si smíchejte nadrcený stroužek česneku s olivovým olejem.

Zdroj: Soňa Broulíková

Připravte si petržel, nakrájejte ji (nebo nastřihejte kuchyňskými nůžkami).

Zdroj: Soňa Broulíková

Smíchejte směs oleje a česneku s petrželí.

Zdroj: Soňa Broulíková

Připravte si listové těsto (kruh by měl přečnívat o 5-10cm přes hermelín)

Zdroj: Soňa Broulíková

Vložte hermelín do středu kruhu z listového těsta.

Zdroj: Soňa Broulíková

Nyní si připravte směs oleje, česneku a petržele, hermelín směsí natřete.

Zdroj: Soňa Broulíková

Takto by to mělo vypadat.

Zdroj: Soňa Broulíková

Přidejte pepř.

Zdroj: Soňa Broulíková

A nezapomeňte také osolit.

Zdroj: Soňa Broulíková

Nyní se bude balit těsto, které přečuhuje kolem hermelínu.

Zdroj: Soňa Broulíková

Zabalený hermelín by měl mít zhruba tuto podobu.

Zdroj: Soňa Broulíková

Rozmíchejte vejce, kterým připravený hermelín v županu natřete.

Zdroj: Soňa Broulíková

Nezapomeňte na sezamové semínko, kterým po potření vejcem zabalený hermelín posypte.

Zdroj: Soňa Broulíková

Lahodně vypadající posypané těsto vložte do trouby.

Zdroj: Soňa Broulíková