Šíp.deník.cz

Co je LEPŠÍ NEŽ SEX? Tahle otázka má překvapivou odpověď...

Pro někoho je blikající obrazovka přitažlivější než partner.
Pro někoho je blikající obrazovka přitažlivější než partner.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Milování vždy patřilo mezi největší potěšení lidstva, ale s nástupem moderních technologií se časy mění. Stále více lidí dává před rychlým potěšením přednost rychlému připojení.

Je to běžný koloběh. Když se například objevil první telefon nebo auto, starší generace je považovala za ďáblův vynález, který lidstvu přinese zkázu. Mýlili se.
Dříve pranýřovaní vyznavači rokenrolu po čase sami pohoršeně kroutili hlavami nad érou diskotanců svých ratolestí. Také oni poukazovali na zkaženost doby, ale nic hrozného se opět nestalo.

I současný rozmach elektronických technologií má své odpůrce, poprvé to však vypadá, že na nářcích něco bude. Nové výdobytky totiž poprvé utlačují lidskou přirozenost.

Miluj počítač svůj
Výzkumy ukazují, že lidé dávají moderním hračkám stále větší přednost, a to dokonce na úkor lásky nebo sexu. Jedna ze studií na toto téma se konala napříč Spojenými státy a výsledky byly jednoznačné. Celkem 65 procent dotázaných se přiznala, že si už nedokáže představit život bez internetu. Lidé mu dávají přednost nejen před sledováním televize, návštěvami nákupních center nebo cvičením v posilovnách, ale dokonce také před partnerem nebo sexem.

Podle průzkumu by téměř polovina dotázaných žen a třetina mužů raději žila v celibátu než by se vzdala brouzdání po internetu nebo pročítání sociálních sítí.

Alarmující čísla
Zatímco za „velkou louží" se studie týkala dospělých všech věkových kategorií, velmi podobná sonda v Německu se zaměřila na nejvíce ohroženou skupinu mezi 19 a 29 lety, což se hned projevilo. Tam si život bez přístupu na světovou síť nedokáže představit plných 84 procent respondentů. Raději by obětovali partnera, sex i auto. Život bez počítače jako takového je pak nemyslitelný pro 97 procent oslovených.

Už nyní se většina zemí starého kontinentu potýká s klesající porodností, což se vlivem rostoucí závislosti na internetu může ještě prohloubit. Lidé sice mají díky virtuálnímu světu šanci seznámit se nekonečnou řadou lidí, ale problém je, že po internetu ještě nikdo nikdy neotěhotněl.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů