Šíp.deník.cz

Dnes vaří Iveta

Dnes vaří Iveta
Dnes vaří Iveta
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Mňamka na večer: Dírkované maso

Co potřebujeme:


1,5 kg zadního hovězího, 3 tenčí párky, 3 silnější plátky slaniny, olej, 1 cibuli, 2 lžíce kečupu, 2 rajčata, mouku, pepř, sůl.

 

Postup přípravy:


Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka). Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití, potřeme ze všech stran olejem a necháme hodinu v ledničce odležet.

Potom je na rozpáleném oleji i s cibulí opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí doměkka. Šťávu zahustíme trochou mouky, přidáme kečup a na kolečka nakrájená rajčata. Maso odkryjeme a ještě asi 20 minut dopékáme v troubě (200 °C). Maso při dopékání potíráme vydušenou šťávou. Hotové maso nakrájíme na plátky, přelejeme šťávou. Jako přílohu bych asi volila dušenou rýži nebo brambory.

 

Doba přípravy 90 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů