Šíp.deník.cz

Dnes vaří Renata

Dnes vaří Renata
Dnes vaří Renata
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Mňamka na večer: Grilované žížaly

Co potřebujeme:


500 g hovězí roštěnky, 4 stroužky česneku, cibuly, 40 g máku, lžíce oleje, sůl, 2 lžíce másla. Koření: 8 dílů koriandru, 4 díly chilli, 4 díly kardamonu, 4 díly kmínu, 2 díly hřebíčků, 2 díly mleté skořice, 1 díl strouhaného muškátového oříšku.

 

Postup přípravy:


Koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme prolisovaný česnek a cibuli, pomletý mák a sůl. Maso nakrájíme na dlouhé tenké pásky a obalíme je v připraveném koření. Potom je pokapeme olejem a necháme alespoň 3 hodiny v chladu odležet. Marinované pásky napichujeme na špejle zkrouceně jako žížaly (jako pohyb hada) a za občasného potírání máslem je ugrilujeme. Podáváme s libovolnými studenými dresinky, zeleninovým salátem a pečivem.

 

Doba přípravy: 30 minut

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů