Šíp.deník.cz

Hyenismus, nebo SPÁSA ? Nová služba vás zbaví nechtěného partnera!

Někdo nemá odvahu ukončit nefungující vztah. Proto je tady rozchodka!
Někdo nemá odvahu ukončit nefungující vztah. Proto je tady rozchodka!
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Ne, není to slovo ze žargonu železničářů. Jde o volný překlad projektu, který už druhým rokem s úspěchem funguje na internetu. Je to opak seznamky, tedy „rozchodka".    

Generace C. Tak psychologové přezdívají omladině, která přišla na svět v novém miléniu. C je od anglického slova connected, tedy připojený. Mladí lidé jsou zvyklí být neustále online a ve virtuálním světě jsou jako doma. Stále častěji do něj přesouvají i milostný život, jak potvrzují sociologické výzkumy.

Kolik stojí kopačky?

V posledních třech letech se ztrojnásobil počet lidí, kteří se seznámili díky internetu, ať už přes klasickou seznamku nebo díky sociálním sítím. V loňském roce to bylo už téměř 30 procent osob mezi 18 a 24 lety. Přesto v online světě milostných prožitků existovala díra na trhu, kterou se rozhodli vyplnit dva bratři z Kanady. Mackenzie a Evan Keastovi měli na kontě několik bolestných zklamání, kdy jim protějšek oznámil konec vztahu, nebo naopak museli sami tuto nepříjemnou novinu někomu říct. A pak je to napadlo. Založili internetové stránky The Breakup Shop, tedy rozchodový obchod, volněji rozchodka.

Zájemcům nabízejí, že ukončí vztah za ně. Mají i podrobný ceník. Nejlevnější je zformulování a odeslání SMS zprávy dotyčnému nešťastníkovi, což stojí zhruba 200 korun. Ručně psaný dopis vyjde na dvojnásobek a možný je i telefonický hovor. Tato služba vyjde na necelých 700 korun. Možné jsou také expresní příplatky, když rozchod opravdu „hoří". Ve všech případech objednávajícímu přijde e-mail s časem, kdy bude jeho (ex)partner kontaktován.

Nadstandardní služby

„Někteří lidé nás odsuzují. Sami sebe se někdy ptáme, jestli jsme zlí hoši, kteří lámou srdce jako na běžícím pásu. Myslím, že ale děláme záslužnou práci," rozjímá Mackenzie. Stránky od jejich spuštění v roce 2015 zaznamenaly zájem několika tisíc lidí z celého světa a poptávka stále roste. „Nemůžeme za to, že se lidé rozcházejí. Když se to už stane, snažíme se jim nepříjemnou situaci co nejvíce ulehčit. Vsadím se, že třeba i v 16. století byli lidé, kteří dělali totéž, co my," říká Evan, který opustil práci inženýra, aby se „rozchodce" mohl věnovat naplno.

Nabídka obchůdku se neustále rozrůstá. Zákazníci si mohou objednat dopisní papír s odérem exkrementu, nebo naopak speciální dárkové sady na rozloučenou. Opouštěný nešťastník kromě kopaček dostane i kazetu, v níž může být bonboniéra, lahev vína, počítačová hra, DVD s filmem nebo předplacená karta na kabelovou televizi, zkrátka vše, co mu pomůže překonat chvíle plné osamění.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů