Šíp.deník.cz

Každá žena je LESBA! Co stojí za tímto velmi odvážným tvrzením?

Pánové, sníte o něčem takovém? Buďte si jisti, že vaše partnerka rovněž.
Pánové, sníte o něčem takovém? Buďte si jisti, že vaše partnerka rovněž.
Zdroj: Profimedia.cz
Sdílej článek:

Že je to nesmysl? Podle jedné americké studie nikoli. Každá příslušnice něžného pohlaví má v sobě zakódovanou větší či menší chuť na milování se ženou. Neexistuje žádná, kterou by vzrušovali pouze muži.

Dobrá zpráva pro muže, kteří by chtěli vidět svou drahou polovičku při erotických hrátkách s jinou ženou. Přestože považují za nesmysl, že by zrovna jejich žena byla něčeho podobného schopná, mohou si být jisti, že ano.

Zorničky nelžou
Lidé si většinou myslí, že drtivá většina mužů a žen je heterosexuální, tedy že je přitahuje pouze opačné pohlaví. Odlišná jsou pouze ona okřídlená „čtyři procenta" homosexuálů. Vžitý názor je ale podle všeho mylný.

Pracovníci Cornellovy univerzity na severovýchodě USA získali ke spolupráci několik stovek dobrovolnic a opakovaně jim měřili fyziologické reakce na různé pornografické materiály. „Zkoumali jsme rozšíření zorniček, což je reakce, kterou člověk nedokáže ovlivnit. Dalším způsobem je samozřejmě měření genitálního vzrušení, ale tato metoda se nám zdála poněkud agresivní," řekl psycholog Ritch Savin-Williams z Cornellovy univerzity.

Pokud člověka pohled na něco vzrušuje, zorničky se mu rozšíří a u zkoumaných žen dělaly skutečné divy. „Dá se říci, že žádná žena není čistě heterosexuální. Jsou buď bisexuální, nebo homosexuální. V každé dřímá větší či menší lesbický potenciál," pokračoval Savin-Williams.

Fluidní sexualita
Zdá se, že ženská sexualita je mnohem složitější a nedá se jednoduše zaškatulkovat do kategorie heterosexuality či homosexuality. „My říkáme, že je fluidní. Výzkum je ostatně pouze částí mnohem širšího projektu, který se snaží posuzovat sexualitu, aniž by vycházel z toho, jak lidé v tomto ohledu sami sebe hodnotí," vysvětluje psycholog.

Jednotlivec své touhy často definuje nepřesně kvůli tlaku okolí. Kultura vnucování „správné" sexuální orientace může někomu dokonce způsobit újmu. Jiné výzkumy už ostatně prokázaly, že lesbické ženy, které se za svou orientaci nestydí, vykazují mnohem větší sebevědomí než ty, které samy sebe prezentují jako heterosexuální. „Lesby mají pocit větší volnosti právě díky tomu, že se konečně osvobodily a mohou být takové, jaké skutečně jsou. A o to tu jde," uzavřel Savin-Williams.

Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů